بازار ارز یا بازار فارکس، بزرگترین و فعالترین بازار در جهان محسوب میشود و حجم معاملات روزانه در این بازار به بالای 6.6 تریلیون دلار میرسد.
این بازار به صورت 24 ساعته از روز دوشنبه تا جمعه فعال است و در این مدت طیف گستردهای از عوامل و اتفاقات وجود دارد که ممکن است بر قیمت یک جفت ارز در بازار فارکس تاثیراتی بگذارد و عملاً همه معامله گران بازار فارکس، باید به آن توجه کنند، چون این گونه رویدادها میتوانند بر کل اقتصاد تاثیر داشته باشند.
در این مقاله قصد داریم تا به برخی از رویدادهای مهمی که ممکن است بر قیمت جفت ارزهای فارکس تأثیر بگذارد بپردازیم.
انتخابات رویدادی رایج در همه ملتها است که بر روی پول یک کشور تاثیر زیادی دارد، به صورت کلی میتوان گفت که معامله گران، انتخابات را به عنوان یک شرایط بی ثبات در نظر میگیرند.
چون ممکن است برخی از احزاب، محافظه کارتر و از نظر مالی بیشتر مسئول باشند، در حالی که برخی دیگر دموکراتیکتر بوده و تمایل بیشتری به خرج کردن داشته باشند.
همچنین برخی معامله گران بازار فارکس در این نوع رویدادها، نظر سنجیهای پیش از انتخابات را در نظر میگیرند، تا بتوانند تا حدی متوجه اتفاقاتی که ممکن است در زمان انتخابات پیش آید شوند.
یکی دیگر از شرایط مهم که ممکن است باعث بی ثباتی ارز یک کشور شود، انتخابات برنامه ریزی نشده به دلایل مختلف مانند: رای عدم اعتماد، فساد یا رسوایی میباشد.
به طور کلی میتوان گفت که معمولا هنگام انتخابات بازار با افزایش نوسان همراه میشود.
از دیگر عوامل سیاسی که می تواند منجر به بی ثباتی شود، میتوان به نا آرامی شهروندان آن کشور و اعتراضات آنها اشاره کرد.
پیشنهاد ویژه: دوره فارکس
جنگ فیزیکی میتواند تاثیرات بسیار مخربی در اقتصاد یک کشور ایجاد کند و این درگیری و تنشها میتواند آسیب بسیار جدی به زیر ساختهای اقتصادی یک کشور وارد کند و باعث به وجود آمدن میلیاردها دلار ضرر و هزینه برای مردم شود.
بر اساس شواهد تاریخی، برای بهبود اقتصاد و جبران خسارات معمولا نرخ بهره پایین در نظر گرفته میشود که باعث کاهش نرخ ارز به ناچار میشود.
با وجود همه این موارد، برخی از اقتصاد دانان بر این باورند که جنگ میتواند تاثیر مثبتی در بازار داشته باشد، به این دلیل که میتواند اقتصاد جدیدی را ایجاد کند و با توجه به این که یک کشور تلاش میکند بر تولیدات مرتبط با جنگ بیشتر متمرکز شود در نتیجه میتواند بر بخشهای تولیدی اثرات مثبتی بگذارد.
در نهایت میتوان این نتیجه را گرفت که کشورهایی که درگیر جنگ هستند نسبت به سایر کشورها نوسانات ارزی بیشتری را تجربه میکنند و در نهایت جنگ را میتوان یکی از وقایع به شدت موثر بر فارکس دانست.
پیشنهاد مطالعه: چرا معاملهگران در فارکس ضرر میکنند؟
وقایع طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و... میتوانند برای یک کشور به عنوان یک فاجعه باشند و باعث از بین رفتن ارزش پول آن کشور، از بین رفتن زیر ساختها و آسیب به کارخانهها و مراکز تولیدی، تلفات جانی و روحیه شهروندان آن منطقه شود.
و از طرفی دیگر باعث ایجاد هزینههایی شود که پیش از آن برای توسعه و عمران آن منطقه در نظر گرفته شده بود و حال باید برای بازسازی این اتفاقات تبدیل شود.
پس در نتیجه میتوان بلایا و عوامل طبیعی را از مهمترین رویدادهای تاثیر گذار در فارکس دانست.
مشاهده بیشتر: آموزش پیشرفته فارکس
دادههای اقتصادی را میتوان یکی از عوامل مهم در بازار فارکس دانست که با انتشار آنها ممکن است نوساناتی بر روی هر جفت ارز به وجود آید و میتوان این دادهها را در تقویم اقتصادی بازار مشاهده کرد.
از عوامل رایجی که در اقتصاد کلان وجود دارد میتوان به مواردی چون: نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ اشتغال، تولید ناخالصی داخلی و نظر سنجی احساسات اشاره کرد که در ادامه به بررسی همه این موارد میپردازیم.
مشاهده بیشتر: سرمایه گذاری در فارکس
نرخ بهره (Interest Rates) یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در ارزش هر ارز به شمار میرود و هرچه نرخ بهره بالاتر باشد منجر به افزایش ارز آن کشور میشود و همچنین نرخ بهره یک کشور در مقایسه با کشور دیگر یکی از معیارهای مهم در تعیین نرخ ارز در بازار فارکس به شمار میرود.
دو مورد از مهمترین شاخصهایی که در نرخ تورم (Inflation Rates) وجود دارد، شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) و شاخص قیمت تولید کننده (PPI) میباشد.
که شاخص قیمت مصرف کننده اشاره به میانگین وزنی قیمتهای یک سبد کالای مصرفی دارد و شاخص قیمت تولید کننده، اشاره به میانگین تغییرات در قیمتهای تولید کنندگان داخلی برای تولیدشان دارد.
به صورت کلی، تورم پایین میتواند بانکهای مرکزی را مجبور به کاهش نرخ بهره در کشور کند که در نهایت منجر به ضعیفتر شدن ارز میشود.
پیشنهاد مطالعه: بروکر فارکس
نرخ اشتغال (Employment Rates) در یک کشور، نشان دهنده قوی بودن اقتصاد آن کشور میباشد و هر چه نرخ اشتغال در آن کشور بالا تر باشد به این معنی است که ارز آن کشور قدرت بیشتری دارد.
در ایالت متحده آمریکا، گزارشی به نام حقوق و دستمزد غیر کشاورزی (NFP) در اولین جمعه هر ماه منتشر میشود که نشان دهنده گزارشی رسمی از اشتغال آن کشور میباشد.
تولید ناخالصی داخلی (Gross Domestic Product) که به صورت مخفف آن را با نماد (GDP) نمایش میدهند، نشان دهنده رشد کلی اقتصاد یک کشور میباشد و گزارشهایی مانند گزارش مسکن، نرخ تورم، ارقام اشتغال در تعیین تولید ناخالصی داخلی یک کشور نقش بسیار مهمی دارد.
پیشنهاد مطالعه: آموزش پرایس اکشن
نظرسنجی احساسات (Sentiment Surveys)، به معیار تقریبی از انتظارات بازار گفته میشود، به عنوان مثال میتوان به احساسات مصرف کننده شاره کرد که یک شاخص دقیق از اهداف مخارج خرده فروشی در آینده را نشان میدهد و این آمار در کشور های پیشرفته به عنوان شاخص مدیران خرید (PMI) می باشد و به صورت دورهای منتشر میشود.
تقویم اقتصادی شامل خلاصهای از رویداد های مهمی اقتصادی میباشد و با استفاده از آن میتوان رویدادهای مهم و کلان اقتصادی را شناسایی کرد و بر اساس خبر منتشر شده آن برنامه ریزیهای معاملاتی خود را انجام داد و اگر در فارکس فعالیت میکنید بهتر است که در این تقویم به دنبال خبرها و آمار مهمی باشید که میتوانند جفت ارز های بازار را تحت تاثیر خود قرار دهند.
از سایتهای مهم خبری میتوان به سایت فارکس فکتوری اشاره کرد که میتوانید نحوه کار با آن را در مقاله (آموزش کامل و تصویری کار با سایت فارکس فکتوری) مشاهده کنید.
البته سایتهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که برای این منظور میتوانید به مقاله (10 سایت مرجع خبر برای معامله گران فارکس) مراجعه نمایید.
در این مقاله به بررسی کلی تمامی رویدادهایی که ممکن است بازار فارکس را تحت تاثیر خود قرار دهد اشاره کردیم.
همانطور که میدانید، مقدار زیادی از ارزش یک ارز به قدرت آن دولت بستگی دارد و هر گونه شرایط اقتصادی که باعث بروز ناامنی و بیثباتی شود، باعث نوسانات شدید در ارز آن کشور میشود.
همچنین با وجود این مورد که برنامه ریزی برای وقایعی که در بازار به صورت غیر منتظره رخ میدهند، کاری بسیار دشوار میباشد، اما یک معامله گر باید همیشه به تمامی رویدادهای مهمی که در جهان رخ میدهد و میتواند معاملات او را تحت تاثیر قرار دهد را به عنوان یک شاخص اصلی در معاملات خود مورد بررسی قرار دهد.
شما دوستان عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود در مورد این موضوع را با ما به اشتراک بگذارید.
مشاهده بیشتر: مدیریت سرمایه در بازار فارکس
در بازار فارکس، عواملی چون انتخابات و تنشهای سیاسی، بلایا و اتفاقات طبیعی، جنگ و دادههای کلا اقتصادی میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.
از دادههای کلان اقتصادی میتوان به نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ اشتغال، تولید ناخالص داخلی و نظر سنجی احساسات اشاره کرد.
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
سمیرا
1401-05-07سلام عالی بود ممنون از مطالب کاربردی که به اشتراک میذارید!
شهرام
1401-06-13به نظر من سلبریتی ها و افراد مشهور هم میتونن خیلی تاثیر گذار باشن به خصوص اینکه افکار عمومی رو میتونن تغییر بدن
مدیر وبسایت
1401-06-14درود به شما دوست عزیز، لزوما این افراد تاثیر زیادی در بازار با ثباتی مثل فارکس ندارند اما در بازار هایی مانند ارز های دیجیتال تاثیر قابل توجهی میتونن بزارند.
فرشته
1401-08-17سلام رویداد قو سیاه هم همینطور هست!
مدیر وبسایت
1401-12-15عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، بله این رویداد هم میتونه خیلی مهم باشه
امین
1401-09-06سلام بسیار عالی بود و خیلی کاربردی
مدیر وبسایت
1401-12-24سپاس از شما دوست عزیز
kaveh
1401-09-07سلام ، ریزش بیت کوین و ارزهای دیجیتال هم میتونه روی بازار فارکس تاثیر داشته باشه؟
مدیر وبسایت
1401-12-24عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، بازار ارزهای دیجیتال کاملا بازار جداگونه ای هستش و ربطی به بازار فارکس نداره.
پویان
1401-10-20سلام راجب رویداد قو سیاه هم توضیح بدید!
مدیر وبسایت
1402-01-09عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در مقالات آینده به این موضوع اشاره خواهد شد.