ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

معرفی استراتژی سرمایه گذاری CIS | کسب بازدهی بالا با ریسک کم

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 12 شهریور 1403
اقتصاد و سرمایه گذاری   فرزاد نشاط
زمان انتشار 25 بهمن 1402
معرفی استراتژی سرمایه گذاری CIS | کسب بازدهی بالا با ریسک کم

استراتژی جامع سرمایه گذاری (Comprehensive Investment Strategy) یا به شکل خلاصه استراتژی CIS، روشی برای کسب بازدهی بالا از بازار بورس با پذیرش ریسک کمتر است. استراتژی CIS در پنج مرحله اجرا می‌شود:

  1. شناسایی روندهای کلی اقتصادی
  2. شناسایی صنایع پیشرو
  3. شناسایی شرکت‌های ارزشمند ِ ارزشمندِ صنایع پیشرو
  4. تحلیل تکنیکال و شناسایی بهترین نقاط ورود و خروج
  5. مدیریت ریسک

غالبا هر چه میزان پذیرش ریسک سرمایه گذار بیشتر باشد، احتمال کسب سود او نیز بیشتر خواهد بود. با این حال ما قصد داریم در این مقاله، یک استراتژی‌ سرمایه گذاری به شما معرفی کنیم تا با استفاده از آن بتوانید با خیال آسوده‌تری به کسب سود بپردازید.

کسب بیشترین سود از بازار با استفاده از استراتژی CIS

استراتژی سرمایه گذاری CIS، یک استراتژی سودده است که نسبت ریسک و بازدهی در آن نامتقارن (Asymmetric) است. بدین معنی که در استراتژی CIS، ریسک و بازدهی با یکدیگر نسبت مستقیمی ندارند و برای کسب سود بیشتر نیازی به پذیرش ریسک بزرگتر نیست.

هومن مقراضی، بنیانگذار استراتژی سرمایه گذاری CIS معتقد است، اصل اول در سرمایه گذاری محافظت از اصل سرمایه و جلوگیری از ضرر است. وی می‌گوید: «اگر 50% ضرر کنید، باید با باقی مانده سرمایه‌تان یک سود 100 درصدی به دست بیاورید تا ضرر قبلی‌تان جبران شود.»

همانطور که مشاهده می‌کنید جبران ضرر کار ساده‌ای نیست و برای همین در استراتژی CIS ما روی این اصل متمرکز هستیم که با پذیرش کمترین ریسک، سود سرشاری کسب کنیم.

اصول استراتژی CIS

استراتژی سرمایه گذاری CIS‌ بر یافتن موقعیت‌های معاملاتی که دو اصل زیر را به صورت همزمان دارا باشند، استوار است:

اصول استراتژی CIS‌

مسلما چنین موقعیت‌هایی که هم احتمال سودآوری بالا و هم ریسک کم داشته باشند، اندک هستند. بنابراین با استراتژی CIS شما تعداد کمی معامله در سال انجام می‌دهید و به نوعی همچون یک تک تیرانداز خواهید بود که تعداد کمی تیر شلیک می‌کند اما تقریبا همیشه به هدف می‌زند.

معرفی مرحله به مرحله استراتژی CIS

استراتژی سرمایه گذاری CIS، در پنج مرحله مختلف بهترین موقعیت‌های معاملاتی که شانس بالای سودآوری و ریسک اندکی را دارند، شناسایی می‌کند.

معرفی مرحله به مرحله استراتژی CIS

۱- قدم اول استراتژی CIS، تحلیل اقتصاد کلان است. شالوده این استراتژی بر اساس روندهای کلی اقتصادی شکل گرفته است و اگر شما درک صحیحی از اقتصاد کلان و روندهای بزرگ بازار داشته باشید، می‌توانید در این گام متوجه شوید که هم اکنون:

  • در کدام چرخه اقتصادی قرار داریم.
  • و در این چرخه کدام بازار (بورس، ملک، اوراق قرضه و...) برای سرمایه گذاری جذابیت بیشتری دارد.

۲- در قدم دوم استراتژی CIS، ما به دنبال پیدا کردن صنعت پیشرو هستیم. در این روش ما به دنبال یافتن بهترین فرصت‌های سرمایه گذاری هستیم. بنابراین با استفاده از فیلترهای متعدد از فرصت‌های کوچک چشم پوشی خواهیم کرد تا به بهترین موقعیت‌ها دست پیدا کنیم. پس در گام دوم به سراغ تحلیل صنایع رفته و روند حال و آینده صنعت‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

برای روشن‌تر شدن ماجرا به این مثال توجه کنید. فرض کنید به سال 2000 میلادی برگشته‌ایم. زمانی که اینترنت در حال رشد بوده و مردم جهان در حال آشنایی با آن بودند. کاملا واضح بود که این صنعت و صنایع پیرامون آن، محل مناسبی برای سرمایه گذاری هستند و اگر فردی در آن سال فقط مبلغ 1000 دلار در شرکت آمازون سرمایه گذاری می‌کرد امروز 85000 دلار سرمایه داشت؛ یعنی رشد 85 برابری. این در حالی است که طلا و ملک و شاخص کل S&P500 هر کدام نهایتا 5 برابر رشد کرده‌اند. پس انتخاب صنعت درست و پیشرو تا این حد می‌تواند روی سودآوری شما تاثیر بگذارد.

۳- در قدم سوم از استراتژی CIS به سراغ شرکت‌هایی که در آن صنعت فعال هستند، رفته و با بررسی گزارشات مدیریتی و صورت‌های مالی، به تحلیل بنیادی آنها می‌پردازیم. در این مرحله، هدف این است که:

مراحل استراتژی CIS

در پایان گام سوم، ما توانسته‌ایم شرکتی را پیدا کنیم که:

  • ارزش آن در حال حاضر یا در آینده رو به رشد است.
  • با توجه به صورت‌های مالی قدرتمندی که دارد، قیمت آن سهم در بازار توجیه پذیر است.

طبیعتا سرمایه گذاری در چنین شرکتی و خرید سهام آن کاملا مطلوب است.

۴- در قدم چهارم از استراتژی CIS، به سراغ تحلیل تکنیکال می‌رویم. در این گام به دنبال این هستیم که با استفاده از سنتیمنت بازار (حال و هوای بازار) در خصوص سهم اطلاعاتی به دست آورده و میزان هیجان و سرعتِ خرید سایر بازیگران بازار را بررسی کنیم.

به عنوان مثال، اگر با استفاده از تحلیل تکنیکال به این نتیجه برسیم که یک روند نزولی کوتاه مدت در این سهم در حال شکل‌گیری هست، می‌توانیم کمی صبر کرده و در قیمت‌های پایین‌تری دست به خرید بزنیم. پس عملا تحلیل تکنیکال به ما نقطه ورود دقیق را می‌دهد و ضمنا می‌توانیم اهداف حرکت این سهم را نیز تخمین بزنیم و آن را با محاسباتی که در گام قبل داشتیم، مقایسه کنیم.

۵- گام پنجم از استراتژی سرمایه گذاری CIS، به مبحث مهم مدیریت ریسک مرتبط است. اینجاست که اصول مدیریت پرتفوی اهمیت می‌یابند. در واقع، شما بر اساس محاسبات متوجه خواهید شد که چه مقدار از سرمایه خود را می‌توانید درگیر یک معامله خاص کنید تا در مواقعی که همه چیز مطابق تحلیل پیش نمی‌رود و وقایع غیرمنتظره رخ می‌دهند، نهایتا ضرر شما بیش از آنچه از ابتدا انتظار داشتیم، نشود.

  • مدیریت ریسک مثل کمربند ایمنی جان و مال شما را در حوادث نجات خواهد داد.

استراتژی سرمایه گذاری CIS، جزئیات بسیاری دارد و برای اغلب سوالاتی که معمولا در ذهن سرمایه گذاران ایجاد می‌شود پاسخ آماده و تست شده دارد. از جمله‌ی این سوالات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دنبال سهام dividend محور باشیم یا سهام رشدی؟
  • چرا نباید به سراغ Mutual fund‌ها رفت؟
  • چطور از معجزه بهره مرکب برای رشد پرتفوی استفاده کنیم؟
  • آیا رشدهای اعجاب انگیز در سرمایه گذاری از جمله رشد بیش از 100% در یکسال ممکن است؟
  • محل دقیق و درست استاپ لاس گذاشت؟
  • در دل صورت‌های مالی شرکت‌ها دنبال چه چیزی باشیم تا از قدرت مالی شرکت مطمئن شویم؟

نظرات و سوالات خود در خصوص استراتژی سرمایه گذاری CIS را با ما در قسمت کامنت‌ها در میان بگذارید.

 

جهت مطالعه سایر استراتژی‌های سرمایه گذاری در جهان می‌توانید از مقالات زیر استفاده کنید.

 

سوالات متداول

۱- CIS مخفف چیست؟

CIS برگرفته از عبارت Comprehensive Investment Strategy و به معنای استراتژی جامع سرمایه گذاری است.

۲- مزیت استراتژی سرمایه گذاری CIS نسبت به سایر استراتژی‌ها در چیست؟

مهمترین مزیت استراتژی CIS، شناسایی موقعیت‌هایی با شانس سودآوری بالا در برابر پذیرش ریسک اندک است. معمولا در اغلب استراتژی‌ها، ریسک سرمایه گذار با میزان بازدهی او رابطه مستقیمی ‌دارد به طوری که هر چه میزان ریسک بیشتر باشد، احتمال کسب بازدهی نیز بالاتر است. در استراتژی CIS، ریسک و بازدهی نسبت مستقیمی ندارند و شما می‌توانید در موقعیت‌های پربازده و کم ریسک سرمایه گذاری کنید.

 

 

: ارسال نظر
نظرات :
  • بنظرم این مقاله مناسب افراد ماهر و خبره در بازار مالی است.

    • از لطف شما متشکریم. خوشحالیم که مقاله انتظارات شما را برآورده کرد.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود