ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

اقتصاد کلان چیست؟ | مفاهیم کلیدی + مهم ترین شاخص ها

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 07 بهمن 1403
اقتصاد و سرمایه گذاری   فرزاد نشاط
زمان انتشار 09 آذر 1401
اقتصاد کلان چیست؟ | مفاهیم کلیدی + مهم ترین شاخص ها

اگر بنا به هر دلیلی درحال مطالعه‌ی این مقاله هستید، به شما تبریک می‌گویم چون شما شاه کلید افراد موفق و بزرگان بازارهای مالی را پیدا کرده‌اید و در حال مطالعه‌ی مقدمه‌ی آن هستید.
دقیقا در این مقاله قصد داریم بگوییم که این شاه کلید، یا همان اقتصاد کلان چیست؟ چه مواردی در آن وجود دارد؟ چگونه بزرگان بازار با آن به سود های کلان می‌رسند و اینکه شما نیز چگونه می‌توانید بوسیله این شاه کلید سودهای جذاب بدست بیاورید. پس با ما همراه باشید.

 

برای کسب دانش اقتصادی از پایه تا پیشرفته به دوره جامع اقتصاد کلان مراجعه کنید!

 

دقیقا اقتصاد کلان چیست؟

اقتصاد کلان علمی است که از روند آینده بازارها با شفافیت بالایی با شما صحبت می‌کند پس اگر تا امروز در بورس، فارکس، کریپتو یا سایر بازارها همیشه این سوال را از خود می پرسیدید که آیا بازارها بالاتر از این هم می‌روند؟ یا مثلا کی روند صعودی بازارها شروع می شود، پاسخش اینجاست.
این علم در واقع ردپای جابجایی پول‌های بزرگ و محلی که قرار است پول هوشمند به آنجا سرازیر شود را به شما نشان می‌دهد.
تنها کافی است زبان این علم را درک کنید و سرمایه‌ی خودتان را به جایی که این پول هوشمند حرکت می‌کند، منتقل کنید و کمی صبر کنید تا شاهد رشد کردن سرمایه‌تان باشید.

اقتصاد کلان

 اجازه بدهید کمی علمی‌تر و واضح‌تر در مورد آن صحبت کنیم، در اقتصاد کلان ما به مطالعه و بررسی تصمیم های کلان اقتصادی که توسط ارگان‌های بزرگ مانند دولت‌ها یا بانک‌های مرکزی گرفته می‌شود، می‌پردازیم. همچنین به رفتار متغیرهای اقتصادی و میزان تغییر آن‌ها در اثر این تصمیم گیری‌ها توجه می کنیم. لازم به ذکر است که چه بخواهید یا نخواهید، اقتصاد کلان بر تمامی عوامل پیرامون زندگی شما تاثیر می‌گذارد فقط نکته این هست که آیا شما از قبل در جریان این تغییرات قرار می‌گیرید و برای آن‌ها آماده می‌شوید یا خیر؟

 قبل از اینکه به جزییات بیشتری راجع به اقتصاد کلان بپردازیم، اجازه دهید بگوییم که شما ممکن است به مفهوم دیگری در مطالعاتتان برخورد کرده باشید به نام اقتصاد خرد که در ادامه در مورد تفاوت آن با اقتصاد کلان صحبت خواهیم کرد.

تفاوت اقتصاد کلان و اقتصاد خرد در چیست؟

همانطور که از نام آن‌ها پیداست، اقتصاد کلان به بررسی داده‌های کلان و تصمیم گیری های کلان اقتصادی که توسط بانک‌های مرکزی و دولت‌ها اتخاذ می‌شود می‌پردازد. اما موضوع اینجاست که تاثیر این تصمیمات کلان اقتصادی دقیقا مانند موجی عمل می‌کند که بر روی یک دریاچه تشکیل شده و به سمت پیرامون می‌رود و در حوزه‌های مختلف مانند قیمت کالاهایی که مردم مصرف می‌کنند، املاک، طلا، بورس، ارز و فارکس تاثیر می‌گذارند. بنگاه ها، شرکت های کوچک و بزرگ و حتی تک تک خانواده ها هم دقیقا تحت تاثیر این تصمیمات، ورودی، خروجی، میزان درآمد و سودآوری شان تغییر می کند.
   اما خود این بنگاه های خرد (تک تک شرکت ها) در محیط شخصیشان تصمیم گیری هایی درخصوص میزان تولیدات، هزینه ها، قیمت گذاری، رقابت با رقبا و غیره دارند که بر روی عرضه و تقاضای خدمات یا محصولاتشان تاثیر عمیقی می‌گذارد و میزان درآمد و نهایتا سود آن شرکت خاص را تعیین می کند. اقتصاد خرد دقیقا به بررسی این داده‌های خرد اقتصادی و نوع تصمیم گیری های این بنگاه های خرد می پردازد و می گوید که این تصمیم گیری های شرکت ها چه تاثیری در میزان عرضه و تقاضای محصولات یا خدمات آن‌ها دارد و این تصمیمات چگونه می‌تواند تقاضا برای محصولات آن‌ها را افزایش یا کاهش دهد، به طوری که نهایتا رونق یا ورشکستگی آن شرکت را رقم بزند.

یادگیری آموزش اقتصاد به چه کسانی توصیه می شود؟

داشتن دانش اقتصاد خرد به کسانی توصیه می شود که مدیران شرکت ها هستند و قرار هست راجع به تصمیم گیرهای فوق، نقشی داشته باشند. در طرف دیگر یادگیری اقتصاد کلان به تمام مردم، در هر زمینه‌ای که کار می کنند و حتی زنان خانه دار توصیه می شود چراکه تصمیمات کلان مملکت روی زندگی تک تک آدم ها و خانواده ها تاثیر می گذارد و افراد باید از قبل آماده باشند و بدانند چه زمانی مثلا باید در ملک سرمایه گذاری کنند و چه زمانی مثلا سراغ خرید طلا بروند یا نروند.

 

برای آموزش رایگان اقتصاد به مقاله آمورش اقتصاد مراجعه کنید.

 

تاثیر اقتصاد کلان بر روی بازارهای مالی

اجازه بدهید تاثیر اقتصاد کلان را باهم در یک نمونه‌ی واقعی بررسی کنیم. همانطور که احتمالا به‌خاطر دارید بعد از اینکه کرونا در سال ۲۰۲۰ در چین فراگیر شد، به دلیل افزایش تعداد فوت شدگان کرونا، کشورهای مختلف شروع به وضع قوانین و محدودیت‌ها و قرنطینه‌ها کردند. در واقع از مردم خواستند که در خانه بمانند، سر کار نروند، به گردش و خرید هم نروند و فقط در خانه بمانند. حال سوال اینجا بود مردمی که در خانه نشسته‌اند از کجا کسب درآمد کنند که هزینه خورد و خوراک و اجاره خانه و پول وام و... را بپردازند؟

بنابراین دولت ها شروع کردند به اجرای سیاست‌های انبساطی قوی مثلا برای اینکه مردم از ترس تمام شدن پول‌هایشان، دست از فعالیت وخریدهای خود نکشند، شروع به چاپ پول و دادن پول به مردم کردند تا مردم بصورت‌های مختلف مخصوصا اینترنتی خریدهای خود را انجام دهند. در آمریکا دولت چک به در خانه‌ی مردم می فرستاد، در انگلستان وام‌های بلند مدت با بهره خیلی پایین به افراد خود اشتغال و کسب و کارهای کوچک و بزرگ پرداخت شد.

این حجم از پولی که به مردم داده می‌شد کمک کرد که آن‌ها از پس هزینه های خورد و خوراک و اجاره و قسط‌هایشان برایند، اما شدت این سیاست های انبساطی بیش از حد بود به طوری که پول زیادی در دست مردم ایجاد شد و قدرت خرید آن‌ها را افزایش داد اما کسانی که مجبور بودند در خانه بمانند، به سفر و گردش و مهمانی نمی رفتند، نیازی به خرج بنزین و لباس جدید و هزینه آرایشگاه و خیلی از هزینه‌های معمول دیگر نداشتند. این کاهش هزینه ها باعث شد پولی که دستشان بود را به سمت سرمایه گذاری کردن ببرند. آن‌ها مطمئن نبودند تا کی دولت‌ها می توانند به آن‌ها پول بدهند پس تصمیم گرفتند روی به بازارهای بورس، کریپتو و ملک بیاورند.

همین قضیه باعث شد یکی از شدید ترین رشدهای چند دهه اخیر را در این بازارها شاهد باشیم. یعنی هر 3 بازار بورس، کریپتو و ملک به شکل بی سابقه‌ای رشد کردند. مثلا نمودار زیر بیانگر رشد سهام آمازون از ابتدای کرونا است:

برای راهنمایی اینکه کجا سرمایه گذاری کنیم این مطلب را مطالعه کنید!

تاثیر اقتصاد کلان بر روی بازارهای مالی
سرمایه گذاری مردم به بازار رمز ارزها هم کشیده شد و همانطور که می‌بینید قیمت بیت کوین چند برابر شد واز ۱۲۰۰۰ دلار به ۶۹۰۰۰ دلار رسید.

تاثیر اقتصاد کلان بر روی بازارهای مالی

حالا سوال اینجاست که آیا ما با داشتن دانش اقتصاد کلان می توانستیم بیشترین سود ممکن را از این رشدها بگیریم؟ جواب مثبت هست، دقیقا از زمانی که دولت‌ها و بانک‌های مرکزی شروع به صحبت از سیاست های انبساطی کردند، می دانستیم که قرار است موج های صعودی بزرگی در بازارها ایجاد شوند.

سیاست های انبساطی به طور خلاصه شامل چاپ پول، کاهش نرخ بهره بانکی، بازخرید اوراق قرضه توسط دولت یا بانک مرکزی و غیره می‌باشد که در سال 2020 تمام این سیاست ها اتخاذ شدند و بنابراین به وضوح مشخص بود چه رشد شدیدی در انتظار بازارها هست. بعد از گذشت یک سال و چند ماه، تقریبا در اواخر سال 2021 سیاست‌های انبساطی برعکس شدند؛ صحبت از نخریدن اوراق قرضه دولتی، افزایش نرخ بهره و کاهش نقدینگی شد و یکی پس از دیگری نیز این دستورات اجرا شدند. دقیقا از وقتی این صحبت ها شروع شد، پایان روند صعودی و آغاز ریزش بازارها را می‌شد فهمید.

پس مثلا اگر بازار ریخت و شما شگفت زده شدید که چرا دارایی هایتان (چه سهام چه ارز دیجیتال) روز به روز قیمتشان کاهش می یابد و حالا دائم از خودتان می پرسیدید که دوباره کی روند صعودی شروع می شود، باید به شما بگوییم که نقطه ضعف شما نداشتن اطلاعات و تحلیل درست اقتصاد کلان است.
نمودار ریزش بیت کوین بعد از پایان چرخه انبساطی و آغاز چرخه انقباضی در اقتصاد کلان، سقوط از قیمت ۶۹۰۰۰ دلار تا ۱۶۰۰۰ دلار:

نمودار ریزش بیت کوین
 نمودار ریزش 50% سهام آمازون بعد از پایان چرخه انبساطی و آغاز چرخه انقباضی در اقتصاد کلان:

 نمودار ریزش 50% سهام آمازون

پس همانطور که در اول مقاله نیز گفتیم، با دانستن علم اقتصاد کلان می توان به راحتی چرخه های رونق و رکود (افزایش و کاهش قیمت ها) در بازارهای مختلف از سهام گرفته تا ملک، از طلا گرفته تا کریپتو را به درستی پیشبینی کنیم.

چه متغیرهایی در اقتصاد کلان وجود دارد؟!

حالا که فهمیدیم ماهیت اقتصاد کلان چیست و به چه درد ما می خورد، بیایید راجع به این صحبت کنیم که در اقتصاد کلان چه چیزهایی را اندازه گیری می‌کنند!

عناوین زیر بخشی از مواردی است که اقتصاد کلان آن‌ها را بررسی کرده و بر اساس آن‌ها آینده را برای ما ترسیم می‌کند:

الف- تولید ناخالصی ملی و داخلی
ب- میزان تولیدات صنعتی
ج- انتظارات تورمی بازار
د- نرخ تورم
ه- تراز تجاری
و- میزان دستمزدها
ز- بودجه دولتی
ح- ترازنامه‌ی بانک مرکزی
و- نرخ بیکاری
ز- نرخ ارز
ح- میزان خرید مواد اولیه در کارخانجات

و...
اشتباهی که افراد تازه کار عموما در این بازار می‌کنند این است که صرفا یک یا دو داده‌ی اقتصادی را بررسی می‌کنند و بر اساس آن دست به سرمایه گذاری می‌زنند که کاملا غلط است، اما چرا؟! چون اقتصاد بر اساس روابط ماتریسی (چند وجهی) تغییر می کند و باید مجموع تغییرات در متغیرهای بالا را در کنار یکدیگر در نظر بگیریم و روند آن‌ها برای ما مهم هستند.

چگونه بزرگان بازار با اقتصاد کلان به سودهای بزرگ می‌رسند؟!

در ابتدا باید بگوییم که اصلی وجود دارد مبنی بر اینکه بانک‌های مرکزی و دولت‌ها به عنوان سیاست گذاران پولی و مالی، برای رشد پایدار اقتصادی و مدیریت کشور، دائما موارد بالا را بررسی می‌کنند و سیاست‌های انبساطی و انقباضی اتخاذ می‌کنند که اقتصاد را در وضعیت متعادلی نگه دارند، این سیاست‌ها خواه‌ناخواه منجر به ایجاد رونق و رکود در بخش‌های مختلف بازارهای کلان مالی می‌شوند.
  بزرگان بازار پی‌درپی داده های اقتصادی را به موازات بانک مرکزی و دولت بررسی می‌کنند که مسیر حرکت و قدم بعدی دولت و بانک مرکزی را متوجه بشوند و بر اساس سیاست‌های انبساطی و انقباضی آن‌ها، متوجه سیکل های رونق یا رکود در هر بازاری می شوند و بنابراین بستر مناسب سرمایه گذاری را پیدا می‌کنند و به سودهای کلان می‌رسند! شاید برایتان جالب باشد که بزرگ‌ترین و موفق‌ترین صندوق‌های سرمایه گذاری دنیا، استراتژی معاملاتی‌شان بر مبنای تحلیل اقتصاد کلان بنا نهاده شده و تریلیون ها دلار سرمایه را بر این اساس در بازارها جابجا می کنند.

شما چگونه می‌توانید به‌وسیله‌ی اقتصاد کلان سودهای جذاب بدست بیاورید؟

تنها کافی است کاری که بزرگان بازار می‌کنند را تکرار کنید، یعنی دقیقا با ذهنیت آن‌ها، داده هایی که بررسی می‌کنند را چک کنید و بدین گونه، روندهایی که در بازارها شروع می شوند یا پایان می یابند را شناسایی می کنید و سپس شما هم دربازاری که آن‌ها سرمایه گذاری می‌کنند سرمایه گذاری می کنید و بعد از مدتی می بینید که بازار مانند مومی است در دستان شما و پول شما شروع به رشد مکرر می‌کند!
 به نظر ساده می رسد اما برای کسب این ذهنیت و پیدا کردن نقاط درست سرمایه گذاری، باید داده های اقتصادی را بشناسید و بدانید که چگونه آن‌ها را تحلیل کنید. به زبان ساده، باید اقتصاد کلان را به خوبی بلد باشید. بدین منظور می توانید از دوره آموزش اقتصاد کلان استاد مقراضی استفاده کنید.

وی که خود مدیر یک صندوق سرمایه گذاری موفق در لندن هست، در مدیریت صندوق سرمایه گذاریشان از همین اصول استفاده کرده‌اند که اصطلاحا به آن "مکرو تریدینگ" می گویند. ایشان با درک کامل تغییرات متغیرهای اقتصادی، چندین سرمایه گذاری موفق و پرسود طی سالیان اخیر انجام داده‌اند و چندی پیش در صحبت‌هایی که در دانشگاه هریوت وات انگلیس برای دانشجویان آن دانشگاه داشتند، رمز موفقیت در سرمایه گذاری هایشان را استفاده درست از تئوری های اقتصادی می دانند. ویدیو آن سخنرانی را در یوتیوب و به زبان انگلیسی می توانید ببینید.

 بی شک ایشان یکی از کسانی هست که آموزش اقتصاد کلان را به صورت کاملا کاربردی می تواند برای شما انجام دهد. برای شروع می توانید چند فیلم از آموزش رایگان اقتصاد کلان استاد مقراضی را از اینجا ببینید و با طرز فکر کسی که دائما در حال استفاده از تئوری های اقتصادی برای کسب سود از سرمایه گذاری هایش هست آشنا شوید و هم نحوه عملکرد متغیرهای اقتصاد کلان را ببینید که چگونه به شما مسیر حرکت پول هوشمند را نشان می‌دهد!

اقتصاد کلان برای چه کسانی ضروری است؟

اقتصاد کلان بی شک برای عموم مردم قابل استفاده است اما می‌خواهیم در مورد گروه هایی که حتما باید آن را بدانند صحبت کنیم، این گروه های مردمی شامل افراد زیر می‌شوند:

۱- افرادی که در کشورهای با تورم بالا زندگی می‌کنند، چون پولی که در دست دارند ثانیه به ثانیه ارزش خود را از دست می‌دهد.

۲- افرادی که قصد رشد سرمایه های فردی خود را دارند.

۳- سرمایه گذاران فعال در بازارهای مالی مثل فارکس، کریپتو، کالا، فلزات گران بها مثل طلا، سهام و...

۴- کسانی که به دنبال پیشبینی روند قیمت ملک هستند.

۵- مدیران، مسئولان صندوق ها و موسسات مالی.
 

مقالات مشابه:

 

سوالات متداول

۱- اقتصاد کلان چیست؟

اقتصاد کلان علمی است با هدف بررسی و کنترل عملکرد کلان اقتصاد که دقیقا به مطالعه و بررسی تصمیم گیری های کلان که توسط ارگان‌های بزرگ مانند دولت ها یا بانک های مرکزی گرفته می‌شود می‌پردازد، همچنین به نوع رفتار متغیرهای کلان اقتصادی و نحوه ی تغییر آن‌ها در قبال این تصمیم گیری ها توجه می‌کند.

۲- آیا با اقتصاد کلان ماهم می‌توانیم کسب سودهای مشابه افراد سرمایه دار بازارهای مالی داشته باشیم؟

بی شک بله اما باید ابتدا این علم را به صورت کامل و درست یاد بگیرید چرا که هر تحلیل اشتباهی نه تنها باعث می شود شما یک فرصت سودده را از دست بدهید، چه بسا با یک تحلیل غلط در یک سرمایه گذاری وارد شوید و ضرر سنگینی بکنید و در شرایط تورمی ایران، جبران کردن ضرر به شدت دشوار خواهد بود. پس اول آموزش اقتصاد کلان را به خوبی ببینید و سوالات خود را از یک استاد با تجربه بپرسید تا ایرادات تحلیل شما برطرف شود و سپس اقدام به سرمایه گذاری کنید.

۳- دانستن اقتصاد کلان برای چه افرادی لازم و اجباری است؟

افرادی که در کشورهای با تورم بالا زندگی می‌کنند، افرادی که قصد رشد سرمایه های فردی خود را دارند، سرمایه گذاران فعال در بازارهای ملک، سهام، فارکس و کریپتو و همچنین تک تک خانواده‌ها که برای سرمایه ها و پس انداز های ریز و درشتشان باید تصمیمات درست بگیرند.

 

لینک کوتاه مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/me

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 809
    amir
    1401-09-13

    برای ترید پرایس اکشن هم لازمه اقتصاد کلان رو یاد بگیریم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در نظر گرفتن تحلیل فاندامنتال و اخبار در هر نوع تحلیل لازمه و بهتره از اون در کنار استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید.

  • comment 891
    سیروس
    1401-09-21

    درک مباحث اقتصاد کلان کمی پیچیده هست و هر فرد عادی نمیتونه این دانش رو بدست بیاره بهتر نیست سرمایه رو بسپریم دست کسی که دانش اقتصاد کلان رو داره؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در ابتدا پیشنهاد میشه که حتما این دانش مهم رو یاد بگیرید تا بتونید تصمیم های اقتصادی درستی در زندگیتون بگیرید. اما به هر حال، سرمایه خودتون رو باید دست کسی بسپرید که در این زمینه موفق عمل میکنه.

  • comment 986
    fateme
    1401-10-06

    برای اقتصاد کلان لازمه تا اقتصاد کشورهای دیگر هم بشناسیم و آموزش ببینیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما در ابتدا باید تمامی مفاهیم موجود در اقتصاد کلان را آموزش دیده باشید و دانش کافی در این زمینه داشته باشید و سپس با دانش خود میتوانید اقتصاد یک کشور را بر اساس داده های موجود تحلیل و بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتونید از دوره اقتصاد کلان و فاندامنتال فارکس استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/fundamental-macro

  • comment 1234
    مصطفی
    1401-11-13

    سلام اقتصاد کلان چجوری روی بورس و فارکس تاثیر میزاره؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در بازار فارکس بر روی نرخ ارز کشور های مختلف معامله می شود و طبیعی است که شرایط اقتصادی و سیاسی حاکم بر کشور ها نوسانات زیادی در این بازار ایجاد می کنند. همچنین در بورس نیز شرایط سیاسی و اقتصادی میتونه بر درآمد شرکت ها و واردات و صادرات اون ها تاثیر داشته باشه و همین موضوع باعث تاثیر پذیری این دو مورد میشه.

  • comment 1288
    Mohammadkhosravi
    1401-11-29

    سلام و وقت بخیر خدمت استاد مقراضی عزیز و تمامی اساتید و آموزشیاران محترم آموزش ساده بورس،بسیار مقاله عالی بود و کاملاً خوب و صحیح به رشد و کاهش سهام و بیت کوین بعد و قبل از پاندمی کرونا و بعد از مسئله تورم جهانی و افزایش نرخ بهره بخاطر کرونا و همینطور سیاست تیپرینگ آمریکا،اشاره خوب و دقیقی داشتید،انشالله من که خودم یک دانش خیلی کمی در این باره دارم،جزو اولویت های اول بعدی من بعد از دوره ترید لایو معامله گری، تهیه کورس اقتصاد کلان استاد مقراضی عزیز هست،بازم ممنون،خداقوت خسته نباشید

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، ممنون از اینکه مقاله را مطالعه کردید و از اینکه مورد قبول شما واقع شده بسیار خرسندیم.

  • comment 1289
    امید
    1401-11-29

    سپاس و قدردانی از زحماتتون

    • سپاسگذاریم از همراهی شما دوست عزیز. امیدواریم سایر مقالات مجموعه آموزش ساده بورس را هم مطالعه کنید. بی صبرانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.

  • comment 1447
    erfan
    1401-12-20

    سلام مطالبی که توضیح دادید خیلی کلی بود برای آموزش جزعیات چند تا کتاب خوب هم معرفی میکنید

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در مقالات آینده حتما به بهترین کتاب های تحلیل فاندامنتال پرداخته خواهد شد.

  • comment 1778
    minoo
    1402-01-16

    سلام اصطلاح خنثی بودن پول در اقتصاد کلان به چه معنیه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، خنثی بودن پول به این معنی است که تغییر در موجودی پول تنها بر متغیرهای اسمی اقتصاد مانند قیمت‌ها، دستمزدها و نرخ ارز تأثیر می‌گذارد، بدون اینکه تأثیری بر متغیرهای واقعی مانند اشتغال، تولید ناخالص داخلی واقعی و مصرف واقعی نداشته باشد.

  • comment 2041
    فراهانی
    1402-01-28

    سلام برای شروع یادگیری اقتصاد کلان از کجا باید شروع کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای آموزش اقتصاد کلان از پایه پیشنهاد میکنیم تا از دوره اقتصاد کلان استفاده کنید، به صورت کلی در این دوره شما یاد میگیرد، چه زمانی وارد کدام بازار شوید تا رشد سرمایه شما از رشد تورم بیشتر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره اقتصاد کلان، پیشنهاد میکنیم تا از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/fundamental-macro

  • comment 3199
    EsmailMaghrebi
    1402-04-08

    خسته نباشید لطفا توضیح بدید که تفاوت اقتصاد کلان با اقتصاد خرد چیست؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، اقتصاد خرد، مباحثی چون رفتار مصرف‌کننده، رفتار تولیدکننده، تعادل بازار و چگونگی تعیین قیمت در بازارهای مختلف را دربر می‌گیرد. حال آنکه اقتصاد کلان، تغییرات متغیرهای اقتصادی از قبیل درآمد ملی، مصرف ملی، سطح اشتغال و سطح عمومی قیمت‌ها را مورد مطالعه و تحلیل قرار می‌دهد.

  • comment 3891
    MahdyMoghimi
    1402-06-04

    مقاله خیلی خوبی بود خسته نباشید فقط میشه توضیح بدید که عرضه کل و تقاضای کل چی هستند؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، در اقتصاد کلان، عرضه کل (Supply) به تمام میزان کالاها و خدماتی اشاره دارد که توسط یک کشور یا اقتصاد تولید می‌شود. این شامل میزان تولید کشاورزی، صنعتی، و خدماتی می‌شود که در دسترس جامعه و اقتصاد قرار دارد. از سوی دیگر، تقاضای کل (Demand) به کل میزان خرید و مصرف کالاها و خدمات توسط اعضای جامعه و اقتصاد اشاره دارد. تقاضای کل شامل مصرف خصوصی، سرمایه‌گذاری، صادرات، و مصرف دولتی است. در تعادل اقتصادی، تقاضا و عرضه کل باید برابر باشند، اما در عمل، نقض تعادل می‌تواند به مشکلاتی مانند تورم یا رکود اقتصادی منجر شود.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود