ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

تشخیص نقطه بازگشت روند در فارکس

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 02 شهریور 1401
تشخیص نقطه بازگشت روند در فارکس

یکی از متداول‌ترین فعالیت‌ها در بین تریدر‌های مبتدی معاملات روند می باشد که یکی از مشکلات این نوع معاملات البته برای معامله گران تازه وارد تعیین و تشخیص نقطه بازگشت روند است که معامله گر باید قبل از آن معامله را ببندد و یا بر عکس بلافاصله در آغاز یک روند جدید وارد بازار شود.

یک معامله گر باید قدرت تشخیص و درک این که این یک بازگشت روند است و اصلاح نیست را داشته باشد و برای گرفتن نتیجه مثبت باید با استفاده از ابزار‌هایی مثل اندیکاتور‌ها و واگرایی‌ها این روندها را تشخیص دهد.

در ادامه مطلب به بررسی اینکه چگونه نقطه بازگشت روند در فارکس را شناسایی کنیم، خواهیم پرداخت.

ابزار های تشخیص روند

معامله در جهت روند می تواند بسیار ساده و سودده باشد، اما در مواقعی تعداد معامله گران طرف غالب و حجم پوزیشن‌های معاملاتی آن‌ها کاهش می‌یابد، در این لحظه وقتی طرف ضعیف‌تر قدرت بیشتری پیدا می‌کند یک بازگشت روند رخ می‌دهد و هدف یک معامله گر پیش بینی و استفاده از این موقعیت ها برای دریافت سود می باشد.

از ابزارهای مهمی که در تشخیص بازگشت روند می تواند به معامله گر کمک کند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ابزار های تشخیص روند

سطوح حمایتی و مقاومتی

سطوح حمایتی و مقاومتی

اساس و پایه معاملات در بازارهای مالی، تشخیص نقاط حمایت و مقاومت قیمت می باشد و معامله گران توسط این سطوح تصمیمات معاملاتی خود را می‌گیرند.

این سطوح در مواقع مختلف از ریزش یا افزایش قیمت جلوگیری میکنند و به همین علت تشخیص ناحیه حمایت و مقاومت جزو اساسی‌ترین و همچنین پر اهمیت‌ ترین نکاتی است که باید معامله‌گران به آن تسلط داشته باشند.

سطوح حمایت، برای خریدارن از اهمیت خاصی برخوردار است و هنگامی که قیمت به این سطوح نزدیک می‌شود، سطوح مقاومتی برای فروشندگان جذابیت دارد، وقتی قیمت به این سطوح می‌رسد معامله‌گران اقدام به فروش شدید می‌کنند، چون انتظار نزولی شدن قیمت در این ناحیه زیاد است.

پیشنهاد مطالعه: نحوه معامله در بازار فارکس

الگو های بازگشتی

الگو های بازگشتی

الگوهای بازگشتی (reversal patterns)، هنگامی تشکیل می‌شوند که نمودار قیمتی بعد از طی کردن روند مشخصی در طول یک بازه زمانی، روند آن متوقف و یا خنثی می‌شود.

در الگوی بازگشتی امکان دارد که یک روند نزولی به روند صعودی قبلی بازگردد و یا یک روند صعودی به یک روند نزولی تبدیل شود و معمولا یک الگو، یک شکل اغلب تکراری در تجزیه و تحلیل کندل تکنیکال است که رفتار روند را در آینده پیش ‌بینی می‌کند.

مفهوم اصلی الگو ها وابسته به ثبات شکل گیری شکل اصلی آن ها است، اما باید توجه داشت که بازار آنطور که ما فکر می‌کنیم مرتب نیست، به بیان دیگر باید گفت پیدا کردن یک الگوی کامل، ممکن است در بازار کمتر به وجود آید و برای شناسایی و تشخیص یک الگو باید مهارت زیادی داشته باشید.

مشاهده بیشتر: آموزش پیشرفته فارکس

پیوت پوینت

پیوت پوینت

پیوت ها یکی از پر کاربرد ترین ابزار در جهت بررسی وضعیت گذشته و فعلی قیمت می‌باشد و به طور کلی برای تخمین زدن روند بازار در تایم فریم های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و در جهت تشخیص، برای تغییر روند یک نمودار می‌تواند کمک کند.

پیوت پوینت ها میان سه سطح حمایت و مقاومت قرار گرفته‌اند که در آن ها فضای فارکس دچار تغییر می شود.

اگر قیمت بالای خط P باشد، نشان از تمایل قیمت برای صعود بیشتر و رسیدن به سطح های بالاتر قیمتی است، اگر قیمت در زیر سطح P باشد، نشان از احتمال نزول بیشتر و رساندن خود به سطح های دیگر پیوت می‌باشد.

اندیکاتور ها

اندیکاتور ها

اندیکاتور ها خود نیز انواع بسیار زیادی دارند و هرکدام روش خاصی را اعمال می کند به معامله گران کمک می‌کنند اطلاعاتی که شاید از چشم آن‌ها دور باشد را بدست آورده و به کمک آن‌ها تصمیم بهتری بگیرند.

این ابزارها این کار را با استفاده از فرمول ها و محاسبات ریاضی بدست آورده و در اختیار معامله گر قرار میدهند .

اندیکاتور ها را از نظر زمانی می توان به دو نوع اندیکاتورهای پیشرو یا Leading و اندیکاتورهای دنباله رو یا Lagging تقسیم کرد که اندیکاتورهای پیشرو اطلاعات را زودتر از قیمت و اندیکاتورهای دنباله رو با تاخیر اطلاعات را در اختیار معامله گر قرار می‌دهند.

واگرایی ها

واگرایی ها

واگرایی یا (Divergence) در تحلیل تکنیکال به معنای تناقض حرکتی بین اندیکاتور و قیمت می‌باشد.

واگرایی ها را می توان به دو نوع واگرایی مخفی (Hidden Divergence) و واگرایی معمولی (Regular Divergence) تقسیم کرد.

واگرایی معمولی می تواند در هر دو روند صعودی و نزولی تشکیل شود و هنگام تشکیل آن باید به اندیکاتورها توجه کنیم، هنگامی به وجود می‌آید که قیمت در انتهای یک روند باشد و در آن هنگام جهت حرکتی اندیکاتور خلاف جهت حرکتی نمودار عمل کند.

این نوع واگرایی نشان از برگشت یا استراحت قیمت دارد، اما هیچ چیز صد درصدی در بازار وجود ندارد و ممکن است قیمت بعد از ایجاد واگرایی به حالت خنثی یا رنج در بیاید.

در مقابل آن، در واگرایی مخفی باید به حرکت قیمت توجه کنیم و این نوع واگرایی هم می تواند در هر دو روند صعودی و نزولی به وجود آید که قیمت در حال اصلاح است و با تشکیل شدن واگرایی مخفی، روند قیمتی در جهت روند غالب حرکت می‌کند و نشان‌دهنده قدرت روند غالب و از سرگیری آن هستند.

فیبوناچی

فیبوناچی

از ابزار فیبوناچی می‌توان روشی برای تحلیل بازگشت یا ادامه روند استفاده کرد و همچنین اغلب تحلیل گران معتقدند با استفاده صحیح از این ابزار می‌توان رفتار بازار را تا 70% مواقع پیش بینی کرد، نحوه تشکیل این اعداد حاصل جمع دو عدد قبلی با یکدیگر می‌باشد.

از ابزار فیبوناچی نیز، می‌توان به عنوان سطوح ایجاد سطوح حمایتی و مقاوتی استفاده کرد.

در تحلیل تکنیکال انواع مختلفی فیبوناچی وجود دارد و با استفاده از ابزارهای فیبوناچی می‌توانیم آینده بازار را پیشبینی کنیم که عبارتند از:

انواع فیبوناچی

جمع بندی نهایی

در تحلیل تکنیکال ابزارهای زیادی برای پیش‌ بینی نقاط بازگشت روند وجود دارد، اما باید در نظر داشت که هیچ گاه نباید توسط یک سیگنال وارد معامله شد.

ما در این مقاله سعی کردیم چند سیگنال مهم برای بازگشت روند را به شما دوستان عزیز بیان کنیم که با تجمع این سیگنال ها در یک ناحیه می توان سیگنال مهمی مبنی بر بازگشت روند دریافت کرد.

شما دوستان عزیز می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از ابزارهایی که در این مقاله گفته شد، به مقاله مربوطه آن در وب سایت آموزش ساده بورس مراجعه نمایید.

سوالات متداول

نقطه بازگشت روند چیست؟

در یک روند (صعودی-نزولی) ممکن است چندین فاکتور بازگشتی وجود داشته باشد و هشداری مبنی بر پایان یک روند را دهد که به این سطوح، نقطه بازگشت روند گفته می شود.

از چه ابزار هایی برای تشخیص نقاط بازگشتی می توان استفاده کرد؟

ابزار های مختلفی در تحلیل تکنیکال برای این منظور وجود دارد اما به صورت کلی می توان به سطوح مقاومت و حمایت، فیبوناچی، الگوهای بازگشت روند، پیوت پوینت ها، اندیکاتورهای تکنیکال و واگرایی ها اشاره کرد.

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 601
    شاهین
    1401-08-01

    عالی و کاربری✔️موفق باشید

  • comment 687
    غزاله
    1401-08-19

    سلام چه اندیکاتورهایی برای تشخیص نقطه بازگشت روند پیشنهاد میکنید؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در متن مقاله به این اندیکاتورها اشاره شد.

  • comment 819
    میلاد
    1401-09-15

    ممنون میشم آموزش رسم روند رو در تریدینگ ویو آموزش بدید!

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در مقاله زیر به صورت کامل به این مورد اشاره شده است. https://amoozesh-boors.com/fa/article/trend-line

  • comment 979
    شکیبا
    1401-10-05

    آموزش تشخیص روند با اندیکاتورها هم اضافه کنید تشکر

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در مقالات آینده به این موضوع پرداخته خواهد شد.

  • comment 1141
    شایان
    1401-10-29

    بهترین الگویی که برای تشخیص تغییر روند استفاده میشه چیه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، الگوهای بازگشتی مختلفی در نمودار وجود داره که هر کدام بسته به شرایطی که دارند میتوانند اهمیت خاص خودشان را داشته باشند و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این الگوها پیشنهاد میکنیم تا مقاله زیر را مطالعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/reversal-candlestick-patterns

  • comment 1199
    farshid76
    1401-11-10

    بهترین الگو برای شناسایی تغییر روند چیه و چجوری اعتبارش بیشتر میشه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، نمیشه الگوی خاصی رو برای بازگشت روند در نظر گرفت و معمولا الگوهای مختلفی در هنگام بازگشت روند شکل میگیره و هرکدام از اونها با توجه به شرایطشون میتونند اهمیت داشته باشند. برای اطلاع بیشتر در مورد این الگوها میتونید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/recursive-patterns

  • comment 1815
    KAMRAN
    1402-01-17

    سلام با استفاده از شادو یا سایه کندل ها میشه تغیر روند رو پیشبینی کرد؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، توسط روش هایی که در متن اشاره شد میتوانید نقاط بازگشتی در نمودار را مشخص کنید. اما با بررسی میزان شدو کندلها نیز میتوان سیگنالی مبنی بر استراحت و یا پایان روند پیدا کرد اما این سیگنال زمانی قابل اعتماد است که این کندل ها در نقاط مهم بازگشتی PRZ وجود داشته باشند.

  • comment 1956
    masoud
    1402-01-24

    سلام تکنیکی هست که خیلی سریع و با نگاه متوجه برگشت روند بشیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در این مقاله به چندین روش تشخیص بازگشت روند اشاره کردیم اما راحت ترین و مهم ترین آن ها تشخیص سقف و کف های اصلی در نمودار است.

  • comment 2445
    ایرانی
    1402-02-12

    منظور از ناحیه پتانسیل بازگشتی در تحلیل ها چیه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، منظور از PRZ یا نقاط (ناحیه) پتانسیل بازگشتی، به قسمتی از نمودار قیمتی گفته میشود که در این نقاط ویژگی‌هایی از کندل‌ها، اندیکاتورها، تشکیل الگوها و به‌صورت کلی نشانه‌هایی از بازگشت قیمت ظاهر می‌شوند و قیمت در آن نقاط احتمال بازگشت و تغییر روند را دارند.

  • comment 3829
    Fariba.mahdavi
    1402-06-01

    سلام میشه به صورت کلی توضیح بدید که ما در چه زمان هایی باید معامله کنیم؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، ابتدا شما برای معامله گری نیاز به یک پلن و استراتژی معاملاتی دارید و پس از پس از آن باید زمانی وارد معامله شوید که تاییدیه و سیگنال های لازم با توجه به استراتژی معاملاتی خود داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پلن معاملاتی میتوانید از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/trading-plan

  • comment 4874
    سید
    1402-12-09

    درود لدت بردم واقعا ممنون از سایت آموزش بورس

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود