ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

آموزش کامل اندیکاتور کانال کلتنر

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 09 اردیبهشت 1401
آموزش کامل اندیکاتور کانال کلتنر

 اندیکاتور کانال کلتنر (Keltner channel) چیست؟

اندیکاتور کانال کلتنر که با حرف اختصاری KC نیز شناخته میشود، یک شاخص و اندیکاتور روندی میباشد که معامله گران میتوانند توسط آن تشخیص روند و تغییر جهت روند را پیش بینی کنند.

این اندیکاتور شبیه به اندیکاتور باند های بولینگر نیز میباشد و دارای یک خط بالایی و یک خط پایینی نیز میباشد که این خطوط در دو طرف نمودار قیمت رسم میشوند تا یک کانال قیمتی را ایجاد کنند.

اندیکاتور کانال کلتنر توسط فردی به همین نام یعنی چستر دبلیو کلتنر ابداع شده است، این اندیکاتور یک نوع اندیکاتور دارای کانال میباشد، که بازه نوسان یک نمودار قیمتی در آن محدوده را نمایش میدهد.

پیشنهاد مطالعه : آموزش کامل اندیکاتور مکدی (MACD) 

این اندیکاتور توسط سه خط تشکیل شده که قدرت تشخیص نوسانات قیمت نمودار را بر اساس رفتار قیمت و سطوح حمایت و مقاومت مورد بررسی قرار میدهد.

خط میانی این اندیکاتور، میانگین متحرک نمایی EMA قیمت است، و دو خط دیگر یکی در بالا و دیگری در پایین این خط قرار میگیرند، نوار بالایی به طور معمول دو برابر ATR بالاتر و نوار پایینی دو برابر ATR پایین تر از EMA رسم میشود.

این اندیکاتور برخلاف اندیکاتور باند های بولینگر که از انحراف معیار جهت تنظیم فاصله کانال استفاده میکند، این اندیکاتور از میانگین محدوده واقعی یا همان ATR جهت تنظیم محدوده کانال استفاده میکند.

پیشنهاد مطالعه : بازار فارکس

نمودار اندیکاتور کانال کلتنر

نحوه محاسبه و تنظیمات کانال کلتنر

همانطور که پیش تر گفته شد، اندیکاتور کانال کلتنر اولین بار توسط چستر دبلیو کلتنر در دهه 1960 میلادی به وجود آمد و بعد از 20 سال یعنی در دهه 1980 توسط لیندا بردفورد توسعه یافت، و نسخه ‌ای که امروزه در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد، همان نسخه ای میباشد که توسط لیندا برد فورد توسعه یافته است.

پیشتهاد مطالعه: اندیکاتور RSI

تعداد دوره هایی که برای EMA باید تعیین کرد به استراتژی و نحوه معامله در بازار برمیگردد که این عدد را میتوان بین 15 تا 40 متغیر باشد.

بهتر است برای نوار بالایی نمودار به اندازه دو برابر ATR بالاتر از  EMAاستفاده شود.

برای نوار پایینی هم به همان اندازه دوبرابر ATR پایین تر از EMA استفاده شود.

این ضریب میتواند با توجه با نمودار متفاوت باشد، برای مثال اعداد 1.7 و 2.3 نیز میتواند در معاملات استفاده شود، اما بهتر است از همان مقدار معمول آن یعنی همان عدد 2 استفاده کرد.

 اما به صورت کلی هرچه این ضریب بیشتر شود، کانال بزرگتر و هرچه ضریب کوچکتر شود، کانال باریک‌ترمیشود.

پیشنهاد مطالعه: بروکر

نحوه استفاده از کانال کلتنر

اندیکاتور کانال کلتنر یک نوع  کانال داینامیکی است که می توان آن را به گونه های مختلف تفسیر کرد،

هنگامی که نوار بالایی و پایینی کانال کلتنر بصورت صعودی است و قیمت دائما نزدیک به نوار بالایی کانال معامله می شود، معامله گران این وضعیت را به عنوان شرایط صعودی بازار تفسیر می کنند. همچنین هنگامی که کانال بصورت نزولی است و قیمت دائما در نزدیکی خط پایین کانال معامله می شود شرایط بازار را نزولی در نظر می گیریم.

حال اگر کانال کلتنر در حالت افقی قرار داشته باشد و قیمت بین دو نوار بالا و پایین در حال نوسان باشد، معامله گران این حالت را به عنوان بازار خنثی تفسیر می کنند، و سعی در این دارند که در سقف کانال فروشنده و در کف آن خریدار باشند.

از این اندیکاتور میتوان به عنوان سطوح مقاومت و حمایت در بازار استفاده کرد، به این صورت که هنگامی که قیمت دائما بین نوار بالایی و پایینی نوسان داشته باشد، می‌ توان از نوارهای بالایی و پایینی به عنوان سطوح حمایت و مقاومت استفاده کرد.

پیشتهاد مطالعه: اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR)

در بسیاری اوقات می توان با یک نگاه به کانال کلتنر و زاویه روندی آن، روند بازار را تشخیص داد که آیا بازار صعودی، نزولی یا در حالت خنثی می باشد.

سیگنال دیگری که میتوان توسط کانال کلتنر دریافت کرد، تغییر مومنتوم و قدرت یک روند میباشد، به این صورت که اگر قیمت به طور مداوم به نوار بالایی برخورد کند، اما بعد از آن به سمت نوار پایینی برود، می‌ توان هشداری برای تغییر روند دریافت کرد و همچنین این سیگنال را دریافت کرد که روند صعودی در حال از دست دادن مومنتوم خود است.

پیشتهاد مطالعه: اندیکاتور ADX

نحوه استفاده از کانال کلتنر

جمع بندی و نتیجه گیری

اندیکاتور کانال کلتنر (Keltner channel)، یک اندیکاتور روندی است که، توسط فردی به همین نام یعنی چستر. دبلیو. کلتنر، نام گذاری شده است و به منظور شناسایی روند های موجود در بازار از آن استفاده میشود، این روند ها میتواند صعودی، نزولی یا خنثی باشد که شناسایی آن ها میتواند به معامله گر جهت معامله کمک کند.

کانال های کلتنر از یک میانگین متحرک نمایی EMA استفاده می کنند که نوار بالایی به طور معمول دو برابر ATR بالاتر و نوار پایینی دو برابر ATR پایین تر از EMA رسم میشود.

درست است که اندیکاتور کانال کلتنر به خوبی می‌تواند جهت یک روند را مشخص کرده و حتی سیگنال ‌هایی برای معامله نیز به شما بدهد، اما باید توجه کرد که همانند تمامی روش‌ های تجزیه و تحلیل تکنیکالی، اندیکاتور کانال کلتنر نیز باید به همراه دیگر اندیکاتور های تکنیکالی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع : گروه تحریریه وب سایت اموزش بورس

  

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 525
    سجادی08
    1401-07-08

    استفاده اندیکاتور کانال کلتنر در معاملاتی حالت رنج دارن سختتره! لطفا ویدیو آموزش هم بزارید

    • سپاس از پیشنهاد شما دوست عزیز، در آینده حتما ویدیو به مقالات اضافه خواهد شد.

  • comment 753
    محسن
    1401-08-29

    کانال کلتنر چه تفاوتی با اندیکاتور باند بولینگر داره؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، اندیکاتور کانال کلتنر به جای استفاده از انحراف معیار ، برای تنظیم فاصله کانال از میانگین دامنه واقعی (ATR) استفاده می‌کنند.

  • comment 1302
    حسین
    1401-12-02

    اندیکاتور رسم خودکار کانال در تریدینگ ویو هم وجود داره ؟ استفاده از این اندیکاتور برای مبتدی ها مناسبه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، دقت کنید که استفاده از هر ابزاری نیازمند دانش کافی هستش و هیچگاه به تنهایی و توسط یک ابزار نباید وارد معامله بشید و باید اون ابزار رو در غالب یک استراتژی باید استفاده کنید که برای ساخت یک استراتژی متناسب با شخصیت خودتون میتونید از دوره زیر نیز استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/methods_pro

  • comment 2356
    shima
    1402-02-10

    چجوری از اندیکاتور کانال کلتنر در متاتریدر استفاده کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای استفاده از اندیکاتور کانال کلتنر برای متاتریدر، ابتدا باید فایل اندیکاتور را بر روی متاتریدر خود نصب کنید که در آپدیت های بعدی فایل اندیکاتور اضافه خواهد شد.

  • comment 3069
    ElhamMozafari
    1402-04-03

    سلام اندیکاتور دیگه ای مشابه کانال کلتنر وجود داره؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، از دیگر اندیکاتورهای مشابه اندیکاتور کانال کلتنر میتوان به اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger band) اشاره کرد که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این اندیکاتور میتوانید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/bollinger-band-indicator

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود