ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

انواع بروکر فارکس | مزایا و معایب هر کارگزار فارکس

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 11 اسفند 1402
فارکس   فرزاد نشاط
زمان انتشار 19 اردیبهشت 1401
انواع بروکر فارکس | مزایا و معایب هر کارگزار فارکس

انواع بروکرها در فارکس

انتخاب بروکر مناسب اولین قدم برای موفقیت در بازارهای مالی هست، اما اولین نکته برای انتخاب بروکر فارکس مناسب، این است که ابتدا باید از انواع بروکر و تفاوت‌های آن‌ها اطلاع داشته باشید.

کارگزاران یا همان بروکرها شرکت‌هایی هستند که به معامله‌گران امکان دسترسی به بازار را می‌دهند. بروکرهای انواع مختلفی دارند و هرکدام مزایا و معایبی دارند.

به‌صورت کلی بروکرها به دو مورد تصویر زیر تقسیم می‌شوند.

انواع بروکرها در فارکس

به بروکرهای Dealing Desk بازار ساز یا market maker نیز گفته می‌شود.

بروکرهای No Dealing Desk (NDD) به بخش‌های کوچکی تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

بروکرهای مستقیم پرداز یا (Straight Through Processing) که آن‌ها را بانام مخفف STP نیز می‌شناسند و بروکرهایی که هم مستقیم پرداز هستند و هم اینکه، شبکه ارتباطات الکترونیک دارند که آن‌ها را به‌عنوان (ECN + STP) نیز می‌شناسند.

بر اساس تحقیقات FinanceFeeds تعداد کل کارگزاری های فعال متاتریدر 4 در حال حاضر 1231 مورد است.

نکته قابل توجه این است که این لیست فقط شامل کارگزاری های خرده فروشی فارکس است که پلتفرم متاتریدر4 را ارائه می‌دهند.

خلاصه مطلب

  • کارگزاران Dealing Desk (DD) به‌عنوآن‌طرف مقابل در معاملات مشتریان خود عمل می‌کنند.
  • کارگزاران No Dealing Desk (NDD) از شبکه ارتباط الکترونیکی (ECN) یا فناوری پردازش مستقیم (STP) برای ارتباط معاملات مشتریان خود با ارائه‌دهندگان نقدینگی در بازار بین‌بانکی استفاده می‌کنند.
  • کارگزاران STP (مستقیم پردازش) سفارش‌ها مشتریان خود را مستقیماً بدون هیچ‌گونه مداخله یا دست‌کاری از میز معاملات به تأمین‌کنندگان نقدینگی ارسال می‌کنند.
  • کارگزاران STP+ECN (مستقیم پردازش + شبکه ارتباط الکترونیکی) مزایای هر دو مدل STP و ECN را ترکیب می‌کنند.
  • هر نوع کارگزار فارکس مزایا و معایب خاص خود را دارد و معامله‌گران باید بروکری را انتخاب کنند که متناسب با نیازها و ترجیحات فردی آن‌ها باشد.

بروکر Dealing Desk

Dealing Desk در زبان فارسی به معنای میز معاملات است که آن را به‌اختصار (DD) می‌نامند.

حال اگر در این نوع بروکر معامله انجام دهید، طرف مقابل شما خود بروکر هست و جهت مقابل معامله  را بر عهده می‌گیرد، همچنین این نوع بروکرها از طریق اسپرد درآمدزایی می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است هزینه‌های اضافی مانند کمیسیون یا هزینه‌های شبانه را دریافت کنند. ازآنجایی‌که کارگزاران DD قیمت‌های خود را تعیین می‌کنند، ممکن است اسپردهای ثابتی را ارائه دهند که می‌تواند برای معامله‌گرانی که می‌خواهند هزینه‌های معاملاتی خود را از قبل بدانند، مفید باشد.

به‌عنوان‌مثال اگر روی یک جفت ارز با حجم 10 هزار واحد، در بروکر DD وارد معامله شوید، بروکر سعی می‌کند که در ابتدای کار، متناسب با سفارش شما یک سفارش مخالف در جهت معاملاتی شما از یک مشتری دیگر پیدا کند و با این کار خودشان در مقابل شما قرار نمی‌گیرند و عملاً ریسک خود را کاهش می‌دهند، با این روش از طریق اسپرد سود خود را دریافت می‌کنند.

اما درصورتی‌که هیچ معامله‌گری در آن‌طرف مقابل قرار نداشته باشد، بروکر باید خودش طرف مقابل معامله را برعهده گیرد، در اینجا هر چه معامله‌گر سود کند از آن‌طرف بروکر دچار ضرر می‌شود.

ریسک کار بروکرها زمانی بالا می‌رود که معامله‌گران زیادی، معاملات موفقی داشته باشند و سود کنند، اما بروکرها برای جلوگیری از ورشکستگی در این مواقع، سیاست‌های مدیریتی خود را در نظر می‌گیرند.

بروکر No Dealing Desk

بروکر No Dealing Desk

بروکر (No Dealing Desk (NDD نوعی کارگزار فارکس است که با استفاده از شبکه ارتباط الکترونیکی (ECN) یا فناوری پردازش مستقیم (STP) برای ارتباط معاملات مشتریان خود با ارائه‌دهندگان نقدینگی در بازار بین‌بانکی فعالیت می‌کند.

طرف مقابل معامله‌گران را تأمین‌کنندگان ‌نقدینگی (Liquidity provider) تشکیل می‌دهد که شامل مؤسسات مالی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های پوشش ریسک (Hedge funds)، بانک‌ها و غیره هست.

هدف این نوع بروکرها این هست که فضای معاملاتی راحت‌تری برای معامله‌گران خرده‌فروش ایجاد کنند، این بروکرها نرخ‌های بین‌بانکی را ارائه می‌دهند و سود این بروکرها از طریق اسپرد و کمیسیونی که از معامله‌گران دریافت می‌کنند، تأمین می‌شود.

کارگزاران NDD دسترسی مستقیم به بازار بین‌بانکی را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند که امکان شفافیت بیشتر و اجرای سریع‌تر معاملات را فراهم می‌کند. این می‌تواند به‌ویژه برای معامله‌گرانی که در معاملات با فرکانس بالا یا اسکالپینگ شرکت می‌کنند که در آن اجرای سریع سفارش حیاتی است، سودمند باشد.

یکی از مزایای کارگزاران NDD این است که به مشتریان خود محیط معاملاتی شفاف‌تر و منصفانه‌تری را ارائه می‌دهند. ازآنجایی‌که کارگزاران NDD تضاد منافعی با مشتریان خود ندارند، احتمال کمتری دارد که در اعمالی مانند قیمت‌گذاری مجدد، شکار توقف ضرر یا لغزش شرکت کنند که می‌تواند به ضرر معامله‌گران باشد.

به‌طورکلی، کارگزاران NDD یک انتخاب محبوب در میان معامله‌گران باتجربه هستند که محیط معاملاتی شفاف‌تر و منصفانه‌تر را ترجیح می‌دهند و همچنین کسانی که به اجرای سریع و مطمئن سفارش اهمیت می‌دهند. برای معامله‌گران مهم است که یک کارگزار NDD را انتخاب کنند که به‌درستی تنظیم‌شده و معتبر باشد تا از ایمنی وجوه و یکپارچگی فعالیت‌های تجاری خود اطمینان حاصل شود.

بروکر STP+ECN

بروکر STP

بروکرهای  دارای سیستم STP یا همان (Straight Through Processing)، معمولاً تأمین‌کنندگان نقدینگی زیادی دارند که این تأمین‌کنندگان، هرکدام قیمت پیشنهادی فروش و قیمت پیشنهادی خرید مختص به خود را دارد.

سیستم STP سفارش‌ها مشتریان خود را مستقیماً به تأمین‌کنندگان نقدینگی (Liquidity provider) خود متصل می‌کند که این تأمین‌کنندگان به بازار بین‌بانکی دسترسی دارند.

به‌صورت کلی بروکرهایی که هم NDD و هم STP هستند، دارای تأمین‌کنندگان نقدینگی بیشتری می‌باشند و هرکدام از آن‌ها نرخ‌های خریدوفروش (Bid و Ask) مختص به خود را دارند.

اکثر بروکرهای STP اسپرد های متغیری  دارند، اما برخی از آن‌ها اسپرد ثابت نیز ارائه می‌دهند.

یکی از مزایای کارگزاران STP این است که به مشتریان خود اجرای سریع‌تر و مطمئن‌تری سفارش می‌دهند. ازآنجایی‌که سفارش‌ها به‌صورت مستقیم در بازار بین‌بانکی و بدون هیچ واسطه یا میز معامله انجام می‌شوند، به‌سرعت و با بهترین قیمت‌های موجود تکمیل می‌شوند.

کارگزاران STP همچنین به مشتریان خود طیف وسیع‌تری از نماد های معاملاتی را ارائه می‌دهند، زیرا آن‌ها به ارائه‌دهندگان نقدینگی در بازار بین‌بانکی دسترسی دارند. این می‌تواند شامل جفت ارزهای عجیب‌وغریب، کالاها و سایر ابزارهای مالی باشد.

بروکر STP+ECN

بروکرهای STP+ECN سفارش‌ها معامله‌گران را با سایر سفارش‌ها مشتریان در یک شبکه ارتباطی الکترونیکی (Electronic Communication Network) در مقابل یکدیگر قرار می‌دهد.

بروکر ECN واقعی، به معامله‌گر این امکان را می‌دهد تا به بازار بین‌بانکی دسترسی داشته باشد و بتواند قیمت‌های واقعی مشارکت‌کنندگان که در جهت مقابل معامله قرار دارند را مشاهده کند.

بروکر STP+ECN (مستقیم پردازش + شبکه ارتباط الکترونیکی) نوعی کارگزار فارکس است که مزایای هر دو مدل STP و ECN را ترکیب می‌کند.

استفاده از مدل‌های STP و ECN ، دست بازار ساز (MM) را از این بازار کوتاه می‌کنند و می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای معامله‌گران و کارگزاران باشد.

این مشارکت‌کنندگان می‌توانند بانکها، مؤسسات مالی، صندوق‌های پوشش ریسک و حتی سایر بروکرها باشند.

همچنین در این بروکرها معاملات دارای شفافیت کاملی هست و می‌توان با خیالی راحت‌تر بر اساس میزان ریسک‌پذیری و حجم معاملات خود وارد معامله شد.

یک کارگزار STP+ECN می‌تواند به مشتریان خود نقدینگی عمیق‌تر و اسپردهای رقابتی‌تری ارائه دهد، زیرا آن‌ها می‌توانند به طیف وسیع‌تری از ارائه‌دهندگان نقدینگی دسترسی داشته باشند. آن‌ها همچنین به مشتریان خود توانایی معاملات مستقیم با معامله‌گران دیگر در شبکه ECN را ارائه می‌دهند که یک محیط واقعی بازار برای معاملات فارکس فراهم می‌کند.

یک کارگزار STP+ECN ممکن است برای خدمات خود کمیسیونی دریافت کند که معمولاً درصد کمی از ارزش معامله است. آن‌ها همچنین از اسپرد درآمد کسب می‌کنند که تفاوت بین قیمت پیشنهادی و درخواستی است.

از تفاوت‌های این دو گزینه می‌توان به این مورداشاره کرد که یک کارگزار STP می‌تواند از استخر پول خود بین ارائه‌دهندگان نقدینگی مختلف انتخاب کند، درحالی‌که یک کارگزار بازار بین‌المللی ارز ECN یا یک کارگزار سهام  ECN خود یک چهره اصلی به شمار می‌رود.

جمع‌بندی کلی

در بازار فارکس، معامله‌گران بر اساس الزامات و خواسته‌های خود از انواع بروکرها در فارکس استفاده می‌کنند و تصمیم‌گیری برای استفاده از انواع  این بروکرها، زمانی امکان‌پذیر است که انواع مختلف آن‌ها را همراه با مزایا و معایبشان را بشناسید، اما بهتر است بیشتر به دنبال بروکری باشید که طرف مقابل شما خود آن بروکر نباشد.

کلام آخر این‌که بهتر است از بروکرهایی که اعتبار کافی و رگوله مناسب دارند استفاده کنید و آن‌ها را مدنظر قرار دهید و از بروکرهای تازه تأسیس که تبلیغات و پیشنهادات وسوسه کننده توسط این بروکرها ارائه می‌شود دوری‌کنید. برای بررسی بروکرهای معتبر می‌توانید به قسمت بروکر فارکس مراجعه کنید.

 

برای آشنایی بیشتر با مبحث بروکر پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را هم مطالعه کنید و نظرات خود را در مورداستفاده از هرکدام از بروکرها با ما در میان بگذارید.

 

سؤالات متداول

ECN چیست؟

ECN نوعی شبکه است که به خریداران و فروشندگان اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به‌واسطه به‌طور مستقیم با یکدیگر تجارت کنند.

معامله‌گران هنگام انتخاب یک بروکر فارکس چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیرند؟

هنگام انتخاب یک کارگزار فارکس، معامله‌گران باید عواملی مانند وضعیت نظارتی کارگزار، شهرت، پلت فرم معاملاتی، ابزارهای مالی موجود، اسپردها و کمیسیون‌ها، روش‌های سپرده و برداشت، پشتیبانی مشتری و منابع آموزشی را در نظر بگیرند.

کارگزار فارکس STP چگونه کار می‌کند؟

یک کارگزار فارکس STP سفارش‌ها مشتریان را مستقیماً بدون مداخله یا دست‌کاری از میز معاملات به ارائه‌دهندگان نقدینگی ارسال می‌کند.

 

منبع: گروه تحریریه وب سایت آموزش بورس

لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/csc

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 574
    fateme7
    1401-07-22

    ممنون از مقاله عالیتون! لطفا درباره اینکه برای انتخاب بروکر باید به چه نکاتی توجه کنیم بیشتر توضیح بدید!

    • درود به شما دوست عزیز، در مقاله (نکات مهم در شناسایی بروکر و یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری مطمئن) کاملا به این موضوع پرداخته شده و میتوانید از این مقاله استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/identifying-brokers-or-reliable-investment-companies

  • comment 1361
    پرنیا
    1401-12-14

    بروکرهای فعال و معتبر در ایران کدام هستند؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای اطلاع از لیست بروکرهای معتبر که با افراد داخل ایران نیز همکاری میکنند، میتونید به لینک زیر مراجعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/brokerw

  • comment 2399
    vidaa
    1402-02-11

    سلام و وقت بخیر لطفا برای هرکدوم از انواع بروکر مثال هم بزنید!

    • عرض سلام و احترام، سپاس از نظر شما دوست عزیز، قطعا در بروزرسانی بعدی این مقاله، نقطه نظرات شما درنظر گرفته خواهد شد.

  • comment 3110
    AlirezaBahrami
    1402-04-04

    خسته نیاشید خیلی توضیحاتتون عالی بود فقط بهتر بود لیستی از بروکرهای معتبر رو هم معرفی می‌کردید..

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در لینک زیر بهترین و معتبر ترین بروکر ها برای افراد داخل و خارج از ایران معرفی شده است که میتوانید از این لیست بروکر مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/brokerw

  • comment 3374
    Arash.Hashemi
    1402-04-17

    سلام آیا میشه یک بروکر اطلاعات اشتباه به ما بده؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، بله ممکنه این اتفاق بیوفته و بروکرهایی که رگولاتوری معتبری ندارند قیمت اشتباهی به معامله گران بدهند و یا واریزی بعد یک مدت نداشته باشند.

  • comment 4576
    MahvashIranpour
    1402-09-19

    بروکرهای وایت لیبل Whitelable چی هستند؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، بروکرهای وایت لیبل شرکت‌های مالی هستند که خدمات و پلتفرم‌های معاملاتی را با نام تجاری خود ارائه می‌دهند، اما به زیرساخت‌ها و فناوری یک شرکت دیگر، معمولاً یک کارگزاری یا مؤسسه مالی بزرگ‌تر، معروف به «ارائه‌دهنده نقدینگی» یا «کارگزار اصلی» متکی هستند.

  • comment 4599
    ElenaCharkhandeh
    1402-09-25

    ممنون بابت مقاله جامع و کاملتون، آیا میزان حجم معاملات در بروکرهای مختلف متفاوت هستش؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، بله، حجم معاملات به دلیل عوامل متعددی از جمله اندازه پایگاه مشتریان بروکر، تعداد و کیفیت ارائه دهندگان نقدینگی که به آنها متصل هستند و اینکه آیا آنها به عنوان بازارساز یا ECN (شبکه ارتباطات الکترونیکی) فعالیت می کنند، می تواند در بین کارگزاران متفاوت باشد. علاوه بر این، کارگزارانی که طیف وسیعی از ابزارهای قابل معامله را ارائه می‌کنند و در مناطق جغرافیایی متعدد فعالیت می‌کنند، تمایل دارند حجم معاملات بالاتری داشته باشند. شرایط معاملاتی مانند اسپرد، کمیسیون و سرعت اجرا نیز نقش مهمی در جذب معامله گران ایفا می کند و در نتیجه بر حجم معاملات هر بروکر تأثیر می گذارد. در نتیجه، این تغییرات بر نقدینگی و تجربه کلی معاملات در پلتفرم‌های بروکرمختلف تأثیر می‌گذارد.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود