ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 09 تیر 1401
الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال

الگوی پرچم (Flag Pattern) از پرکاربردترین الگوها در تحلیل تکنیکال به شمار می‌رود. الگوی پرچم در بازارهای مالی جزو الگوهای ادامه‌ دهنده می‌باشد که معمولا پس از رشد یا اصلاح قیمتی شدید به وجود می‌آید.  میله‌ی الگوی پرچم معمولا توسط یک تا سه کندل در تایم فریم زمانی مخصوص خودش شکل می‌گیرد که این کندل‌ها نسبت به میانگین کندل‌های قبلی نیز بزرگ‌تر می‌باشد.

یکی از فاکتورهایی که باعث اعتبار بیشتر در این الگو می‌شود و آن را قابل اعتماد می‌کند، میزان قدرت کندل‌های آن و به اصطلاح میزان حرکت شارپی آن می‌باشد، همچنین حجم معاملات در حرکت شارپی اولیه نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

الگوی پرچم (Flag)‌ توسط دو بخش تشکیل می‌شود که عبارتند از میله پرچم که به صورت یک حرکت شارپ و قوی به وجود می‌آید و وابسته به صعودی و نزولی بودن روند همراه با شکستن مقاومت یا حمایت می‌باشد. پس از تشکیل شدن میله پرچم، پارچه آن به وجود می‌آید که به صورت محدوده‌ای می‌باشد که قیمت در آن محدوده، نوسان می‌کند و دارد انرژی لازم برای حرکت بعدی را جذب می‌کند که این قسمت می‌تواند شکل‌های گوناگونی داشته باشد.

الگوی پرچم، با توجه به شکل پارچه پرچم تشکیل شده آن بعد از یک حرکت شارپ و پرقدرت صعودی یا نزولی، به 2 صورت تقسیم می‌شود. در الگوی پرچم مستطیلی، روند اصلاحی قیمت که در پارچه پرچم اتفاق می افتد در قالب یک کانال مستطیلی صورت می‌گیرد که طول بالا و پایین مستطیل را می‌توان محدوده حمایتی و مقاومتی دانست که در قیمت در این بازه نوسان می‌کند و انرژی لازم برای ادامه حرکتی هم ‌جهت با میله را جذب می‌کند.

اما الگوی پرچم مثلثی، به الگویی در تحلیل تکنیکال گفته می‌شود که قیمت پس از حرکت نسبتا شارپ خود که در میله اتفاق افتاده است، پس از آن در پارچه پرچم در یک مثلث شروع به نوسان قیمتی می‌کند که این مثلث‌ ایجاد شده تقریبا مشابه مثلث متقارن است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این نوع الگو می توانید مقاله (الگوی پرچم سه گوش) را مطالعه نمایید.

الگوی پرچم صعودی

الگوی پرچم صعودی

همان‌طور که از نام این الگو مشخص است، این الگو نشان دهنده این می‌باشد که روند حرکتی قیمت به صورت صعودی شکل گرفته در قسمت میله‌ این الگو بعد از کمی استراحت و تثبیت قیمت دوباره از سر گرفته خواهد شد. به بیانی ساده‌تر می‌توان گفت که قیمت بعد از جذب انرژی لازم که در پارچه پرچم انجام می‌دهد، می‌تواند روندی هم جهت و هم اندازه با میله‌ی پرچم قبلی را ایجاد کند.

نحوه تشکیل این الگو به این صورت می‌باشد که پس از یک رشد شارپ و پرقدرت صعودی، برخی از معامله گران، معاملات خرید خود را بسته و حتی معامله فروش باز می‌کنند و همین امر باعث می‌شود که قیمت برای مدتی در حالت تثبیت قرار داشته باشد و پس از مدتی نوسان میان پارچه تشکیل شده پرچم که این پرچم می‌تواند صعودی یا نزولی باشد، قیمت به محض افزایش قدرت خرید و شکست خط مقاوتی ایجاد شده در پارچه پرچم، روند صعودی قبلی خود را سر می‌گیرد.

پیشنهاد مطالعه : فارکس

الگوی پرچم نزولی

الگوی پرچم نزولی

این الگو بر خلاف پرچم صعودی و همانطور که از نامش مشخص است، نشان دهنده روند نزولی و ریزشی می‌باشد که در قسمت میله‌ این الگو به وجود می‌آید و پس از کمی استراحت و تثبیت قیمت که باعث تشکیل پرچم الگو می‌شود به روند نزولی قبلی خود ادامه می‌دهد و این روند اصلاحی، هم اندازه‌ با میله‌ پرچم قبلی ایجاد می‌شود و پرچم نزولی می‌تواند مثلثی یا مستطیلی باشد.

نحوه تشکیل این الگو به این صورت می‌باشد که پس از یک ریزش قوی نزولی، برخی از معامله گران، معامله نزولی خود را بسته و گاهی ممکن است که خلاف جهت هم معامله بگیرند و همین موضوع باعث تثبیت قیمت برای مدتی در یک محدوده می‌شود که پس از مدتی نوسان در این محدوده پرچم الگو تشکیل می‌شود که این پارچه می‌تواند به صورت مثلثی یا مستطیلی تشکیل شود.

پیشنهاد ویژه: آموزش فارکس

نحوه معامله در الگوی پرچم

نحوه معامله در الگوی پرچم

این الگو یک الگوی ادامه دهنده می‌باشد که در هر دو روند می‌تواند تشکیل شود.

در این الگو باید پس از تشکیل شدن آن وارد معامله شد و باید به این نکته‌ بسیار مهم توجه کرد که به هیچ عنوان در داخل خود الگوی پرچم مستطیلی یا مثلثی، نباید معامله‌ای انجام داد و اگر قیمت در داخل پرچم قرار داشت باید منتظر شکست پرچم در جهت روند قبلی الگو بود و پس از آن باید برای معامله اقدام کرد.

در هنگام معامله در هر الگویی مهم‌ترین مسئله حد ضرر آن الگو می‌باشد که در الگوی پرچم، حد ضرر را می‌توان پشت پارچه پرچم تشکیل شده قرار داد و حد سود در این الگو را می‌توان به اندازه میله پرچم در نظر گرفت.

پیشنهاد ویژه: روانشناسی بازارهای مالی

جمع بندی نهایی

الگوی پرچم از پرکاربردترین الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال است که تحلیلگران برای تشخیص روند پیش‌رو از آن استفاده می‌کنند. در این مقاله به طور جامع و کامل به بررسی همه مواردی چون نحوه تشخیص، نحوه معامله و اجزای کلی الگو پرچم پرداختیم.

الگوهای پرچم در هر دو روند صعودی و نزولی به وجود می‌آیند و متناسب با نوع پارچه خود به دو نوع، پرچم سه گوش و پرچم مستطیلی تقسیم می‌شوند. به عنوان نکته آخر این موضوع را در نظر داشته باشید که معامله بر روی هر کدام از این نوع الگوها نیازمند تمرین و از آن مهم‌تر، ترکیب آن با سایر سیگنال های تکنیکالی می‌باشد. شما دوستان عزیز می‌توانید برای آشنایی بیشتر با سایر الگوهای تحلیل تکنیکال و مفاهیم بازارهای مالی، مقالات موجود در مجموعه آموزش بورس را مطالعه نمایید.

پیشنهاد مشاهده: دوره فارکس

سوالات متداول

الگوی پرچم به چند نوع تقسیم می‌شود؟

الگوی پرچم متناسب با پارچه خود، می‌تواند به دو نوع پرچم مثلثی و مستطیلی تقسیم شود.

الگوی پرچم در چه روندهایی به وجود می‌آید؟

الگوی پرچم می‌تواند در هر دو روند صعودی و نزولی به وجود آید.

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 230
    امین
    1401-05-04

    مقاله عالی بود ممنون لطفا از نحوه معامله با الگوی پرچم ویدیو هم قرار بدید!

    • reply 246
      Alireza
      1401-05-06

      درود به شما دوست عزیز، در ویدیو های آموزشی قسمت فارکس، تمامی نکات در مورد معامله با این الگو بیان شده است.

  • comment 277
    لیلا
    1401-05-18

    الگوی پرچم در نمودار ها خیلی دیده میشه و اگر ازش درست استفاده بشه سود خوبی داره

  • comment 387
    سامان
    1401-06-10

    لطفا توضیح بدید چه زمانی بیشتر میشه روی اعتبار الگوی پرچم حساب کرد؟

    • درود به شما دوست عزیز، به صورت کلی هر چه قدرت در میله پرچم بیشتر باشه و پارچه کوچک تری داشته باشه، احتمال عملکرد اون الگو بیشتره.

  • comment 3501
    FatemehFadavi
    1402-04-21

    سلام الگوی پرچم سه گوش چی هستش؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، الگو پرچم سه گوش (Pennant) نوعی الگوی ادامه دهنده محسوب می‌شود و با تشکیل این الگو حرکت قیمت در جهت فعلی و روند بازار تائید می‌شود.الگوی پرچم سه گوش هنگامی تشکیل می‌شود که قیمت در ابتدا به صورت قابل توجه و پر قدرتی به یک سمت (صعودی یا نزولی) حرکت می‌کند و همین حرکت باعث تشکیل شدن میله پرچم می‌شود. پس از تشکیل شدن میله پرچم، قبل از آن که قیمت بار دیگر قصد حرکت در جهت حرکت اولیه (میله پرچم) را داشته باشد، در این بین مقداری نوسان و بلاتکلیفی به وجود می آید که همین امر باعث تشکیل پارچه پرچم بین دو خط همگرا میشود و پارچه پرچم به شکل مثلثی می شود. https://amoozesh-boors.com/fa/article/triangular-flag

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود