ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

اندیکاتور پیشرو و پسرو (تاخیری) | انواع و تفاوت آنها

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 10 اردیبهشت 1401
اندیکاتور پیشرو و پسرو  (تاخیری) | انواع و تفاوت آنها

اندیکاتور پیشرو و پسرو چیست؟

اندیکاتورها یکی از ابزار های اصلی در تحلیل تکنیکال محسوب میشوند، و از آن ها میتوان در تحلیل بازارهای روند دارد و بودن روند استفاده کرد.

و همچنین به کمک آن ها میتوان به بررسی میزان قدرت و ضعف نمودار پی برد.

به صورت کلی میتوان اندیکاتور ها را به دو دسته پیشرو و پسرو (Lagging) تقسیم کرد.

اندیکاتور های پیشرو جلوتر از بازار حرکت میکنند و قبل از چرخه های نمودار تغییر میکنند.

از این اندیکاتورها برای پیش بینی حرکات آینده بازار استفاده میشود.

اندیکاتور های پسرو بر اساس اتفاقاتی که در گذشته قیمت اتفاق افتاده است، و از آن میتوان برای تشخیص روند کنونی بازار و تحلیل بلند مدت استفاده کرد.

اندیکاتور های پیشرو قبل از آن که روند جدیدی در بازار رخ دهد یا برگشت روندی ایجاد شود، میتوانند جلوتر از قیمت حرکت کنند و به معامله گران هشدار دهند و به همین منظور در تحلیل های کوتاه مدت و میان مدت میتوانند کاربرد زیادی داشته باشند.

این اندیکاتور ها معمولا از تغییر قیمت نمودار ها در بازار و میزان حجم و قدرت بهره می‌ برند، که همین موضوع پتانسیل پیشبینی آن ها در مورد آینده بازار را مشخص میکند.

اما باید توجه داشت که نباید به این اندیکاتور به تنهایی اکتفا کرد، چون گاهی اوقات ممکن است از این اندیکاتور ها سیگنال های کاذبی صادر شود که میتواند باعث گمراهی در معاملات شود.

اندیکاتور (Leading indicator)

اندیکاتور پسرو (Lagging indicator) چیست؟

اندیکاتور های پسرو یا تاخیری که به عنوان اندیکاتور های دنباله کننده روند یا تایید کننده روند نیز شناخته میشوند، جهت بررسی روند فعلی نمودار استفاده میشود.

اندیکاتور پسرو از نوسانات قیمتی پیروی می ‌کنند و کمتر دارای خصوصیت پیش‌ بینی کنندگی نمودار میباشند و از روندهایی که قبلاً در بازار به وقوع پیوسته‌، تشکیل شده اند و در واقع اخطاری میباشد که روند تغییر پیدا کرده و روندی جدید شکل ‌گرفته است.

این اندیکاتور ها بیشتر در زمانی کاربرد دارند که روند حرکتی بازار مشخص باشد، چون این گونه اندیکاتور ها بیشتر بر روی روند های موجود در بازار تمرکز دارند و در بازار های خنثی کارایی زیادی ندارند و علاوه بر عدم کارایی در بازار های خنثی، به دلیل تاخیری بودنشان نمیتوان سیگنال ورود به موقع از آن ها دریافت کرد.

اندیکاتور پسرو

پیشنهاد مطالعه : فارکس

انواع اندیکاتور پیشرو

همانطور که قبل تر گفته شد معامله گران به کمک اندیکاتور های پیشرو میتوانند که سریع تر از تغییرات قیمتی اطلاع پیدا کنند،از اندیکاتور های پیشرو می توان به چند مورد اشاره کرد که عبارتند از:

که در ادامه به بررسی سه مورد از پر کاربرد ترین آن ها می پردازیم.

انواع اندیکاتور پیشرو

مشاهده بیشتر: دوره آموزش جامع فارکس


اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی را میتوان جزو بهترین اندیکاتور های پیشرو دانست که توسط بسیاری از معامله گران مورد استفاده قرار میگیرد، این اندیکاتور مخفف عبارت (Moving average convergence divergence) یا (میانگین متحرک همگرایی_واگرایی) است.

اندیکاتور مکدی اندیکاتوری است که برای تشخیص مومنتوم یا همان قدرت بازار استفاده میشود، که نشان ‌دهنده سرعت و قدرت تغییرات قیمت در نمودار میباشد، که این مومنتوم حرکتی در مکدی نشان از تغییر حرکات قیمتی در دوره‌ ای مشخص شده را نشان می ‌دهد و به معامله ‌گران در تشخیص قدرت روند حرکتی یک نمودار کمک می‌کند.

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI یک نوع اندیکاتور پیشرو روندی به شمار میرود، که به عنوان یک نوسانگر نما بین دو خط افقی و بین مقادیر صفر تا صد نوسان میکند و تغییرات اخیر قیمتی را برای ارزیابی نواحی خرید یا فروش بیش از حد در نظر میگیرد.

این اندیکاتور یک شاخص در جهت بررسی Momentum  یا همان قدرت بازار میباشد و برای تعیین قدرت یا ضعف روند مورد استفاده قرار میگیرند

در این اندیکاتور، شاخص اگر زیر 30 قرار گیرد نشان از اشباع فروش دارد و اگر بالاتر از 70 قرار گیرد نشان از اشباع خرید دارد.

اندیکاتور Stochastic

اندیکاتور Stochastic

اندیکاتور استوک استیک  Stochastic را هم میتوان به جزو بهترین اندیکاتور های پیشرو محسوب کرد.

این اندیکاتور بیشتر، سرعت و قدرت حرکات قیمتی را مشخص میکند، همچنین اطلاعاتی در مورد روند و قدرت بازار در اختیار معامله گر قرار میدهد.

در این اندیکاتور رابطه بین قیمت بسته شدن در نمودار و بازه قیمتی آن در طی یک دوره زمانی مشخص شده سنجیده میشود، همچنین در نشان دادن زمان خرید یا فروش دقت بالایی دارد.

و میتوان با تنظیم دوره زمانی آن، حساسیت اندیکاتور به نوسانات بازار را تنظیم کرد.

اندیکاتور Stochastic در محدوده ای بین 0 تا 100 نوسان میکند.

اندیکاتور های پسرو

از اندیکاتور های پسرو یا تاخیری میتوان، به عنوان هشداری برای تشکیل روند جدید استفاده کرد.

از اندیکاتور های معروف پسرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

در ادامه به بررسی دو مورد از پر کاربرد ترین آن ها می پردازیم.

میانگین های متحرک Moving average

میانگین های متحرک Moving average

میانگین متحرک یکی از ابزار های دنباله رو روند است و یکی از روش‌ های مرسوم برای مشاهده روند تغییرات قیمت در نمودار است.

این ابزار بر اساس دوره زمانی مختلف، که بر اساس میانگین های قیمتی گذشته نمودار محاسبه میشود، یک سری خطوط منحنی را در نمودار نمایش میدهد.

این ابزار جزو اندیکاتور های روندی و تاخیری است و هرچه بازه زمانی میانگین متحرک بیشتر باشد، حرکات آهسته‌ تری دارد و نسبت به میانگین ‌های کوتاه‌ مدت تر خود، از نمودار فاصله بیشتری می‌گیرد.

همچنین میتوان از آن به عنوان حمایت و مقاومت داینامیک استفاده کرد.

اندیکاتور بولینگر باند Bollinger band

پيشنهاد: خط روند (Trendline) 

اندیکاتور بولینگر باند Bollinger band

دومین اندیکاتور پسرو که بیشتر مورد استفاده معامله گران قرار میگیرد، اندیکاتور بولینگر باند نام دارد، توسط این اندیکاتور میتوان میزان نوسانات در بازار را اندازه ‌گیری کرد، و همچنین میتوان سقف و کف های قیمتی را تشخیص داد.

اندیکاتور بولینگر باند بر مبنای میانگین متحرک و توسط سه خط تشکیل می ‌شود، خطی که در وسط و میان دو خط دیگر قرار دارد خط میانگین متحرک قیمت میباشد، دو خط دیگری که در بالا و پایین خط میانگین متحرک قرار دارند، دو انحراف معیار به صورت پیش فرض با خط میانگین فاصله دارند و باندهای بالا و پایین را به وجود می آورند.

پيشنهاد مطالعه : بروكر فارکس

جمع بندی کلی

اندیکاتور ها به صورت کلی به دو دسته پیشرو (Leading) و پسرو (Lagging) تقسیم میشود.

اندیکاتور های پیشرو میتوانند جلوتر از قیمت حرکت کنند و قبل از ایجاد روند جدید به ما هشدار دهند.

اندیکاتور های پسرو یا تاخیری، به عنوان اندیکاتور های دنبال کننده روند شناخته میشوند، به دلیل تاخیری بودنشان نمیتوان سیگنال ورود به موقع از آن ها دریافت کرد.

این دو اندیکاتور در زمان سیگنال دهی تفاوت دارند و اندیکاتور های پیشرو زودتر از نمودار و اندیکاتور های پسرو دیر تر از نمودار سیگنال صادر میکنند.

کلام آخر این که باید توجه داشت این اندیکاتور ها در کنار مزایای به خصوصی که دارند، از آن طرف معایبی نیز دارند، به همین منظور بهتر است که آن ها را با دیگر سیگنال های موجود ترکیب کنیم تا سیگنال مطمئن تری دریافت کنیم.

منبع : گروه تحریریه وب سایت اموزش بورس

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 459
    shadi
    1401-06-21

    از کدوم تایم فریم برای اندیکاتورهای پیشرو و پسرو استفاده کنیم بهتره؟

    • درود به شما، این مورد بستگی به استراتژی و تایم تحلیلی هر فردی داره اما به صورت معمول در تایم های پایین تر امکان خطا در اندیکاتاور ها بیشتر می باشد.

  • comment 2364
    همایون
    1402-02-10

    سلام منظور از اندیکاتور پیشگو چیه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، اندیکاتورهای پیشگو یا پیشرو ابزارهایی هستند که جلوتر از بازار حرکت کرده و پیش از چرخه‌های بازار تغییر می‌کنند که در این مطلب به صورت کامل به این نوع اندیکاتورها پرداخته شد.

  • comment 3106
    MalihehAmiri
    1402-04-04

    سلام به نظرتون بهترین اندیکاتور کدوم یکی میتونه باشه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، هر اندیکاتور مزایا و معایب خودش رو داره و شما باید بر اساس نیاز و دانش خودتون از اندیکاتورها در استراتژی خودتون استفاده کنید اما به صورت کلی اندیکاتورهای مکدی و RSI بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند که ما نیز از آن ها در استراتژی جامع معاملاتی CTS استفاده میکنیم و اگر علاقه مند هستید که در مورد استراتژی جامع معاملاتی بیشتر اطلاعات کسب کنید میتوانید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/strategy

  • comment 4870
    PouyaPilpa
    1402-12-08

    سلام لطفا مزایا و معایب استفاده از اندیکاتورهای پیشرو رو توضیح بدید.

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، استفاده از اندیکاتورهای پیشرو در تحلیل تکنیکال مزایا و معایب متعددی دارد. از جنبه مثبت، اندیکاتورهای پیشرو سیگنال‌های اولیه را در مورد تغییرات احتمالی قیمت در آینده ارائه می‌کنند و به معامله‌گران اجازه می‌دهند روند بازار را پیش‌بینی کنند و زودتر موقعیت‌های خود را اتخاذ کنند. اندیکاتورهای پیشرو می‌توانند به عنوان ابزار تأیید عمل کنند، و سایر سیگنال ها تأیید کنند و در نتیجه قابلیت اطمینان تصمیمات معاملاتی را افزایش دهند. علاوه بر این، با این حال، از جنبه منفی، اندیکاتورهای پیشرو مستعد تولید سیگنال های نادرست هستند، به ویژه در بازارهای پر نوسان که در صورت عمل معامله گران به سیگنال های نادرست منجر به ضرر احتمالی می شود. همچنین ممکن است از حرکات واقعی قیمت عقب بمانند و در نتیجه سیگنال‌های تاخیری یا نابهنگامی را به همراه داشته باشند که ممکن است باعث شود معامله‌گران فرصت‌های سودآور را از دست بدهند یا خیلی دیر وارد معاملات شوند. اتکای بیش از حد به اندیکاتورهای پیشرو بدون در نظر گرفتن سایر عوامل مانند تحلیل بنیادی یا احساسات بازار می‌تواند منجر به تصمیم‌های معاملاتی نادرست، به ویژه در شرایط بازار سریع یا غیرقابل پیش‌بینی شود. در نهایت، اندیکاتورهای پیشرو ممکن است در محیط‌های مختلف بازار عملکرد متفاوتی داشته باشند و ممکن است نیاز به تنظیمات یا کالیبراسیون مجدد داشته باشند تا تحت شرایط متغیر مؤثر باقی بمانند.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود