مجمع عمومی موسس یکی از انواع مجامع بورسی در ایران است که با حضور موسسین و سهامدارانی که در ابتدای ایجاد شرکت سهامی عام حضور داشتهاند، برگزار میشود. این مجمع برای انجام کارهایی مثل انتخاب اولین مدیران و بازرسان، تصویب اساسنامه یا اصلاح آن و انتخاب روزنامه اصلی تشکیل میشود.
همان طور که از نام این مجمع مشخص است، وظیفه اصلی آن تاسیس شرکت سهامی عام است. در ادامه با ما همراه باشید تا وظایف این مجمع و سایر نکات مهم مربوط به آن را بررسی کنیم.
علت تشکیل مجمع عمومی موسس، در واقع تصویب تشکیل یک شرکت سهامی عام است. بنابراین در قدم اول برای تشکیل یک شرکت سهامی عام هیئت موسس تشکیل میشود.
شرکت برای ثبت شدن باید هیئت مدیره و بازرس داشته باشد. به همین دلیل هیئت موسس، اقدامات قانونی لازم برای انجام این کار در قالب گزارشهایی آماده میکند. با تشکیل مجمع عمومی موسس، این گزارشات ارائه و تصویب میشوند.
مجمع عمومی موسس در ابتدای تاسیس شرکت تشکیل شده و پس از آن منحل میشود. بعد از آن این انحلال، مجمع عمومی عادی هر سال یکبار تا زمانی که شرکت پابرجاست، تشکیل میشود.
پس از اتمام پذیرهنویسی سهام شرکت، موسسین ظرف حداکثر یک ماه کار بررسی تعهدات تامین سرمایه توسط پذیرهنویسان را انجام میدهند و در صورتی که حداقل ۳۵ درصد سرمایه شرکت پرداخت شده باشد، میزان سهام هر یک از تعهدکنندگان (پذیره نویسان) را تعیین کرده و بعد از اعلام این مقادیر، آگهی دعوت به مجمع را منتشر میکنند.
تصمیمات مجمع عمومی موسس، شامل موارد زیر میشود:
۱- تصویب اساسنامه شرکت
موسسین شرکت وظیفه نوشتن اساسنامه شرکت را به عهده دارند و مجمع عمومی موسس، وظیفه بررسی و تصویب آن را به عهده دارد. البته در صورت لزوم، این اساسنامه اصلاح و بعدا تصویب میشود.
۲- تصویب گزارشات موسسین
موسسین شرکت، اقدامات قانونی خود برای ایجاد و تشکیل شرکت را در قالب گزارش در اختیار مجمع عمومی موسس قرار میدهند. اگر گزارشات موسسین توسط مجمع تصویب شود، شرکت تشکیل میشود.
۳- رسیدگی به احراز پذیره نویسی سهام شرکت
مجمع عمومی موسس وظیفه رسیدگی به پذیرهنویسی کلیه سهام شرکت و تایید پرداخت بخشی از مبلغ تعهد شده را به عهده دارد.
همان طور که گفتیم، موسسین بر فرآیند پذیرهنویسی و پرداخت حداقل ۳۵ درصد مبلغ سرمایه شرکت توسط پذیرهنویسان نظارت میکنند. در مجمع عمومی موسس، پذیرهنویسی و اطمینان بخشی به پرداخت حداقل ۳۵ درصد از سرمایه بررسی و تایید میشود.
۴- انتخاب اولین مدیران و بازرسان شرکت
تصویب اولین مدیران و بازرسان شرکت هم در حیطه وظایف مجمع موسس است.
۵- تعیین روزنامه رسمی
مجمع موسس وظیفه تعیین یک روزنامه کثیرالانتشار برای شرکت را نیز به عهده دارد. در این روزنامه، آگهی های دعوت به مجمع و اطلاعیهها برای صاحبان سهام، منتشر میشود.
۶- بررسی آورده های غیر نقدی و مزایای مطالبه شده موسسین
موسسین یعنی کسانی که مراحل ثبت شرکت را انجام میدهند، میتوانند مزایایی بخواهند. این مزایای مطالبه شده در این مجمع بررسی و به تصویب میرسد. مزایای موسسین میتواند به یکی از شکلهای زیر باشد:
برخی از موسسین، تعهدات مربوط به پرداخت سرمایه را به صورت آورده غیرنقدی فراهم میکنند. این آوردههای غیرنقدی ابتدا توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی شده و بعدا در مجمع موسس ارائه میشوند. اگر آورده نقدی موسسین در مجمع تصویب نشود به فاصله یک ماه، مجمع موسس دوباره تشکیل میشود تا افراد آورده نقدی تصویب نشده خود را به تعهد نقدی تبدیل کنند، در غیر این صورت تعهد آنها نسبت به سهام خود باطل میشود.
در اعلامیه پذیرهنویسی شرکت، نام روزنامهای که قرار است در آن آگهی دعوت به مجمع منتشر شود، ذکر میشود. این روزنامه با انتشار آگهی دعوت به مجمع موسس، تاریخ تشکیل و محل آن را اطلاعرسانی میکند. علاوه بر این، برای کسانی که تعهد کردهاند بخشی از سرمایه (سهام) شرکت را پرداخت کنند به صورت جداگانه، دعوتنامه فرستاده میشود.
گزارش موسسین باید حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی موسس، آماده باشد. بنابراین پذیرهنویسان سهام میتوانند ۵ روز قبل از مجمع با مراجعه به محلی که در آگهی دعوت به مجمع ذکر شده، این گزارشات را مشاهده کنند.
حدنصاب تشکیل مجمع عمومی موسس، حضور عده ای از پذیرهنویسان است که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهد کرده باشند. اگر در بار اول مجمع به حد نصاب نرسد، موسسین میتوانند تا دو بار دیگر آگهی مجمع را منتشر و برای تشکیل آن اقدام کنند.
البته این آگهی باید حداقل ۲۰ روز قبل از تشکیل مجمع با ذکر مواردی مثل دستور جلسه قبل و نتیجه آن در روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود (نام روزنامه در آگهی پذیرهنویسی شرکت وجود دارد).
مجمع عمومی موسس در بار دوم با حضور حداقل یک سوم صاحبان سرمایه شرکت، برگزار میشود. در صورتی که این بار هم مجمع به حد نصاب نرسد، آگهی دعوت به مجمع برای بار سوم منتشر میشود. در صورتی که این بار هم اکثریت لازم حضور نیابند موسسین، عدم تشکیل شرکت را اعلام میکنند.
در هر دو باری که مجمع عمومی موسس تشکیل میشود، با رای اکثریت دو سوم حاضرین، تصمیمات مجمع تصویب میشوند.
مجمع عمومی موسس، هیئت رئیسهای دارد که شامل یک رئیس، یک منشی و دو ناظر میشود.
مجمع عمومی موسس با هدف ایجاد یک شرکت سهامی عام توسط موسسین و تعهد کنندگان به پرداخت سرمایه مورد نیاز شرکت تشکیل میشود. آگاهی از انواع مجامع بورسی برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در بازار بورس ایران را دارند، الزامی است. با این وجود مسئله مهمتر، شناسایی سهام پربازده در بورس و زمان مناسب ورود به آن و خروج از آن است.
انجمن خبرگان سرمایهگذاری در ایران با ارائه سیگنال بورس تهران، مجموعهای از بهترین سهمهای نوسانگیری و بنیادی را به همراه زمان دقیق ورود و خروج در اختیار اعضای خود قرار میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بازدهی سیگنالهای اعلام شده و بررسی سبد پیشنهادی سهام به این قسمت مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مجامع بورسی، میتوانید از مقالات زیر استفاده کنید.
مجمع عمومی موسس برای تشکیل یک شرکت سهامی عام و با حضور موسسین و کسانی که برای تامین سرمایه شرکت تعهد دادهاند، تشکیل میشود.
در این مجمع مواردی مثل تصویب یا اصلاح اساسنامه، انتخاب اولین مدیران و بازرسان و ... بررسی میشوند.
لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/fga
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
Ali.bibak
1402-05-21سلام خسته نباشید. آیا دونستن این مجمع عمومی موسس در فرایند معاملاتی ما در بورس دخیل و واجب است یا خیر ؟
مدیر وبسایت
1402-05-28سلام خدمت شما دوست عزیز، ممنونم از حسن توجهتون به این مقاله خیر دانستن این مطالب اطلاعات عمومی شما را پیرامون بازارهای مالی افزایش میدهد و لذا در فرایند معاملاتی شما دخل و تصرفی ندارد.