مجمع عمومی عادی سالیانه یکی از انواع مجامع در بورس ایران است که تنها یک بار در سال و برای بررسی صورتهای مالی شرکت، تقسیم سود بین صاحبان سهام، بررسی گزارشات مدیران شرکت و... با حضور مدیران و سهامداران تشکیل میشود.
بسیاری از سهامداران برای کسب اطلاع از میزان سود نقدی، اخبار این مجمع را دنبال میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا تمام نکات کاربردی مربوط به مجمع عمومی عادی را مطالعه بفرمایید.
برای شرکت در مجمع عمومی عادی سالیانه یا گرفتن تصمیمات مهم معاملاتی بر اساس آن، باید زمان دقیق برگزاری مجمع را بدانید.
مجمع عمومی عادی باید حداکثر تا ۴ ماه بعد از پایان سال مالی شرکت برگزار شود.
اگر سال مالی یک شرکت از ابتدای فروردین تا پایان اسفند باشد، این شرکت تا انتهای تیرماه فرصت دارد که مجمع عمومی عادی سالیانه را برگزار کند. در واقع به علت این که صورتهای مالی ۱۲ ماهه شرکتها در این فاصله زمانی منتشر میشوند و یکی از وظایف اصلی مجمع عمومی عادی، بررسی و تصویب این صورتهای مالی است، این فرصت زمانی چهار ماهه برای تشکیل مجمع به شرکتها داده شده است.
از آنجایی که پایان اسفند، معادل پایان سال مالی اکثر شرکت های بورسی است، مجامع عمومی عمدتا در ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر تشکیل میشوند. به همین جهت به این سه ماه "فصل مجامع شرکت ها" گفته میشود.
شرکتها موظف هستند در بازه زمانی حداقل ۱۰ روز و حداکثر ۴۰ روز قبل از تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه، صاحبان سهام را از طریق یکی از روشهای زیر باخبر کنند.
برای مثال در تصویر زیر می توانید آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت بندرعباس با نماد «شبندر» را که در سایت کدال منتشر شده است، مشاهده کنید.
برای آشنایی با پیشبینی بازار بورس در ایران این مطلب را بخوانید!
در آگهی دعوت به مجمع عمومی موارد زیر منتشر می شوند:
برای خرید و فروش هوشمندانه سهام باید وظایف مجمع عمومی عادی و تصمیمات مهمی که در آن گرفته می شود را بدانید.
وظایف مجمع عمومی عادی به طور کلی شامل مواردی می شود که در حیطه وظایف مجمع فوق العاده و مجمع مؤسس نیست. این وظایف شامل موارد زیر است:
برای آشنایی با افشای اطلاعات الف و ب در بورس که یکی از دلایل توقف نمادهای معاملاتی است کلیک کنید!
اطلاع از حد نصاب تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه، از نکات مهمی است که سهامداران باید بدانند.
برای تشکیل مجمع عمومی عادی باید حداقل نیمی از دارندگان سهام شرکت (بیشتر از ۵۰ درصد سهامداران) در مجمع حضور داشته باشند.
اگر بیشتر از ۵۰ درصد سهامداران در مجمع حضور نداشته باشند یا به عبارت دیگر، مجمع به حد نصاب نرسد، مجمع عمومی عادی سالیانه برای بار دوم اطلاع رسانی و برگزار خواهد شد.
خیر. در بار دوم، مجمع عمومی عادی با هر تعداد از مالکین و سهامداران شرکت که حضور داشته باشند، برگزار می شود. در نهایت هم تصمیمات مجمع، با رای اکثریت حاضر در مجمع (نصف به علاوه یک) تصویب می شود.
گاهی اوقات بعد از تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه، مجمع مشابه دیگری تشکیل می شود که به نوعی زیرمجموعه آن به حساب می آید.
دو نوع. مجمع عمومی عادی سالیانه که تا اینجای مقاله ویژگی های آن را توضیح دادیم و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده.
همانطور که در گذشته اشاره شد زمانی که قرار بر اخذ تصمیم مهمی در شرکت باشد اما از تاریخ برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه گذشته باشد جلسه ای تحت عنوان "مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده" برگزار خواهد شد تا هیئت مدیره و سهامداران شرکت در آن موضوع مهم به بحث و گفتگو بپردازند.
به عبارت دیگر، زمانی که بایستی در یک مورد مهم که در خارج از محدوده زمانی مجمع عمومی عادی سالیانه است تصمیم گیری شود، مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده برگزار می شود.
زمان تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه در اساسنامه شرکتها ذکر می شود و اگر مجمعی در خارج از این زمان مقرر تشکیل شود به آن مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده گفته میشود.
تصمیات در این مجمع همان مواردی است که در مجمع عمومی عادی سالیانه بررسی می شوند. برای مثال می توان به انتخاب مدیران جدید شرکت اشاره کرد. در تصویر زیر، نمونه ای از آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد «شستا» آورده شده است. همان طور که مشاهده می کنید، این مجمع به خاطر انتخاب اعضای هیئت مدیره تشکیل شده است.
برای آموزش ترفندهای نوسان گیری در بورس تهران این مطلب را بخوانید!
یکی از وظایف شرکت ها در مجمع عمومی عادی سالیانه این است که در صورت سود ده بودن، مقداری از سود سالیانه خود را بین سهامداران تقسیم کنند. به این سود، سود نقدی یا DPS گفته می شود.
شرکت ها موظف هستند در بازه زمانی حداکثر ۸ ماهه پس از برگزاری مجمع، سود نقدی را به سهامداران پرداخت کنند. برخی شرکت ها در اوایل یا میانه بازه ۸ ماهه و برخی دیگر هم در اواخر بازه ۸ ماهه سود را پرداخت می کنند. دقت داشته باشید که این سود به افرادی پرداخت می شود که در زمان برگزاری مجمع، سهامدار شرکت بوده اند.
برای این کار باید پس از تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه به سایت کدال مراجعه کرده و اطلاعیه مربوط به «تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه» را مشاهده کنید. در شکل زیر میتوانید بخشی از این اطلاعیه را در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان با نماد «فجر» مشاهده کنید.
در سالهای قبل سود نقدی سهامداران عمدتا از راه معرفی شعب یک بانک صورت می گرفت. در این روش سهامداران می بایست به بانک مورد نظر مراجعه کرده و با در دست داشتن کارت ملی خود، سود نقدی خود را دریافت می کردند. طبق قانون جدید، از ابتدای سال ۱۴۰۱، سود نقدی از طریق سامانه سجام برای سهامداران واریز می شود. لازم به ذکر است که بعد از تصویب مجمع برای تقسیم سود نقدی، قیمت سهام تغییر پیدا میکند.
برای آگاهی از نحوه تغییرات قیمت سهام بعد از تقسیم سود نقدی، میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
یکی از مهمترین مواردی که سرمایه گذاران باید حتما از آن مطلع باشند، توقف و بازگشایی نماد در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی است.
دو روز معاملاتی قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی، نماد شرکت متوقف می شود. اگر در این زمان سهامدار شرکت باشید در صورت تصویب تقسیم سود، به شما هم سود تعلق می گیرد.
دو روز کاری پس از برگزاری مجمع عمومی عادی، نماد شرکت بازگشایی می شود. اگر بعد از بازگشایی نماد، سهام خود را بفروشید به دلیل سهامدار بودن شما در تاریخ برگزاری مجمع، همچنان سود نقدی به شما تعلق می گیرد.
در ادامه به پاسخ دادن به سایر سوالات مربوط به مجمع عمومی عادی می پردازیم.
بله. طبق اساسنامه شرکتها، تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه الزامی است.
مدیران و تمام سهامداران شرکت می توانند در مجمع عمومی آن شرکت کنند البته دقت داشته باشید که اگر در تاریخ برگزاری مجمع، سهامدار شرکت باشید، می توانید در مجمع شرکت کرده و به نسبت تعداد سهام خود حق رای داشته باشید.
برای شرکت در مجمع باید یک روز کاری قبل از برگزاری مجمع به همراه کارت شناسایی خود به آدرسی که در آگهی «دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه» اعلام شده، مراجعه کرده و برگ حضور در جلسه را دریافت کنید. این آگهی را می توانید در سایت کدال پیدا کنید.
مجمع عمومی عادی سالیانه که عمدهترین وظایف آن، تقسیم سود نقدی و تصویب صورت های مالی است، تاثیر مهمی روی قیمت سهام شرکتها می گذارد. فارغ از تغییر قیمت سهام به واسطهی سود پرداختی به سهامداران، فعالان بازار بورس با توجه به ارزش بنیادی سهم و تصیمات تصویب شده برای آینده شرکت در مجمع دست به خرید یا فروش آن می زنند. پس بهتر است شما هم به عنوان یکی از فعالان بازار سرمایه، هوشمندانه عمل کنید و با استفاده از انواع تحلیل ها (تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی) بهترین سهام بازار را شناسایی و در آن سرمایه گذاری کنید. برای استفاده از به روزترین تحلیلهای شرکتهای بورس ایران که توسط مجموعه ای از بهترین تحلیلگران و معاملهگران انجام می شود، به صفحه مربوط به تحلیل 300 سهام بورس تهران مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مقالات زیر استفاده کنید.
مجمع عمومی عادی که تنها یک بار در سال برگزار می شود، محلی برای تصمیم گیری مدیران و سهامداران برای تصویب صورتهای مالی، تقسیم سود نقدی و... است.
مجمع عمومی عادی سالیانه بیشترِ شرکتها در ۴ ماههی ابتدای سال برگزار می شود. برای اطلاع از زمان دقیق مجمع می توانید آگهی «دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه» را در سایت کدال جستجو کنید.
خیر. برای گرفتن سود نقدی باید در زمان برگزاری مجمع سهامدار شرکت باشید.
لینک کوتاه: https://Amoozesh-boors.com/i/cjj
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
حمزه
1401-09-29سلام همه سهامداران میتونن در مجمع شرکت کنن؟
مدیر وبسایت
1402-04-03سلام به شما دوست عزیز بله حضور در مجامع شرکت ها از حق اصلی سهامداران شرکت میباشد لذا در صورت تمایل میتوانید با مطلع شدن از زمان برگزاری مجامع سالیانه شرکت ها از طریق سامانه کدال و در زمان مورد نظر حضور بهم رسانید.
farshid76
1401-11-10با سلام دامنه نوسان بعد از بازگشایی نماد در مجمع عمومی سالیانه به چه صورت هست؟
مدیر وبسایت
1402-03-16عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، دامنه نوسان سهام بورس تهران بعد از بازگشایی نماد در مجمع عمومی عادی سالانه با محدودیت نوسان و با حراج انجام میشود.
موسوی
1401-12-19سلام اگر در مجمع عمومی سهامدار یک شرکت باشیم و بعد از اون بین مجمع عمومی عادی و فوق العاده سهم رو فروخته باشیم، افزایش سرمایه به من هم تعلق میگیره؟
مدیر وبسایت
1402-03-17عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در صورتی که قبل از مجمع افزایش سرمایه یا مجمع عمومی فوق العاده سهامدار شرکت نباشید افزایش سرمایه نیز به شما تعلق نخواهد گرفت لذا ملاک تعلق گرفتن حضور و سهامدار بودن تا مجمع افزایش سرمایه می باشد و نه مجمع عادی شرکت.