ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

آموزش تشخیص روند در پرایس اکشن و نحوه ترید با روندها

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 27 مرداد 1401
آموزش تشخیص روند در پرایس اکشن و نحوه ترید با روندها

تشخیص روند در پرایس اکشن و نحوه رسم صحیح آن‌ها یکی از مسائل مهمی است که هر معامله گری باید به آن تسلط داشته باشد. همان طور که می دانید خط روند صعودی، با ترسیم یک خط از نقاط کف یا دره در یک روند صعودی به وجود می آید و خط روند نزولی با وصل کردن قله ها یا سقف ها در یک روند نزولی ترسیم می شود. اهمیت خط روند در پرایس اکشن به این دلیل است که می‌توان با آن:

  • در پولبک ها نقاط مناسبی برای ورود به معامله در جهت روند پیدا کرد.
  • با شکست خط روند، نقاط مناسبی برای ورود در خلاف جهت روند قبلی پیدا کرد.

حتما این جمله را شنیده اید که «روند دوست شماست». این جمله اگرچه به ظاهر خوب است اما اطلاعات مفیدی درباره روندها و نحوه تشخیص آن‌ها به ما نمی‌گوید. در این بخش از سری مقالات پرایس اکشن، قصد داریم به شما نشان دهیم که بازار چه زمانی روند دارد و چگونه از این روندها برای معامله کردن استفاده کنیم.

پیشنهاد مطالعه: فارکس

شناسایی روندها با پرایس اکشن خام

در سبک پرایس اکشن روندها به شیوه منحصر به فردی شناسایی می‌شوند. همان طور که می‌دانید اندیکاتورهای زیادی وجود دارد که شما با استفاده از آن‌ها می توانید روند بازار را تشخیص داده و با آن‌ها ترید کنید. معامله گران بسیاری، زمان و پول زیادی را صرف سیستم‌های معاملاتی بر پایه روند و یا اندیکاتورهای تشخیص روند می‌کنند که جز گیج کردن آن‌ها و سخت کردن فرآیند تشخیص روند، نتیجه‌ای به دنبال ندارند.

از طرف دیگر بررسی پرایس اکشن خام یا حرکات قیمت بدون استفاده از اندیکاتورها و سایر ابزارها در نمودار قیمت راه آسان‌تر و موثرتری برای تشخیص یک روند و پیدا کردن نقاط مناسب ورود به معامله است.

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که روندها به خودی خودی استراتژی معاملاتی نیستند و فقط احتمال موفقیت آمیز بودن یک معامله را بیشتر می‌کنند. در واقع صرف شناسایی روند و ورود به معامله به صورت تصادفی، یک مزیت و یا یک استراتژی خاص نیست.

زمانی که بازار به سمت بالا و یا پایین حرکت می کند، نقاط چرخش یا سوئینگ‌های قبلی به نقاط مرجعی تبدیل می‌شوند که ما به وسیله آن‌ها می‌توانیم روند بازار را تشخیص دهیم.

ابتدایی‌ترین روش شناسایی یک روند این است که:

  • در یک روند صعودی، قله های بالاتر (higher highs) یا HH و دره های بالاتر (higher lows) یا HL را تشخیص دهید.
  • در یک روند نزولی، قله های پایین تر (lower highs) یا LH و دره های پایین تر (lower lows) یا LL را تشخیص دهید.

شکل زیر، روند صعودی و نزولی را در بازار نشان می‌دهد. دایره‌های رنگی در این شکل نقاط سوئینگ قیمت را نشان می‌دهند.

بیشتر بدانید: کندل شناسی پرایس اکشن

شناسایی روندها با پرایس اکشن خام

بنابراین اولین نکته برای تشخیص روند در روش پرایس اکشن، مشاهده نقاط چرخش قیمت یا سوئینگ‌ها در نمودار قیمت است. اگر نتوانستید در روند بازار، نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH را پیدا کنید و به جای آن فقط حرکات بالا و پایین قیمت که جهت مشخصی رو به بالا و پایین ندارند را دیدید، احتمالا بازار در یک روند خنثی در حال حرکت است.

نکته: لازم نیست زیاد به این قضیه فکر کنید که بازار روند دارید یا نه. بسیاری از معامله گران تشخیص روند را برای خود سخت می‌کنند. در روش پرایس اکشن فقط کافی است با صبر و حوصله حرکات قیمت را از چپ به راست بررسی کنید تا ببینید بازار روند دارد یا نه. برای این که کار تشخیص روندها را آسان تر کنید، نقاط سوئینگ را در نمودار علامت گذاری کنید. این نکته به شما کمک می‌کند تا راحت تر نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH را پیدا کنید.

بیشتر بدانید: 10 الگوی کندل استیک پرایس اکشن

۶ نکته مهم برای تشخیص روند در پرایس اکشن

۶ نکته مهم برای تشخیص روند در پرایس اکشن

برای این که بتوانید به راحتی روند بازار را در روش پرایس اکشن تشخیص دهید، چند نکته بسیار مهم توضیح می‌دهیم تا با دقت به آن‌ها بتوانید در زمان درست جهت روند را تشخیص دهید.

۱- حرکات قیمت را به دقت مشاهده کنید.

تشخیص روند در بازار یک کار کاملا علمی نیست بنابراین می‌توانید روی مشاهده خود از حرکات قیمت در بازار هم حساب کنید. روند را می توان در بازه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بررسی کرد اما مهمترین آنها تشخیص روند در تایم فریم روزانه است. اگر به هنگام بررسی نمودار روزانه یا هفتگی نتوانستید روند بازار را تشخیص دهید، کمی به عقب زوم کنید تا تصویر بزرگتری از بازار را ببینید. در این حالت تشخیص جهت بازار آسان تر است.

بیشتر بدانید: فیبوناچی و پرایس اکشن

حرکات قیمت را به دقت مشاهده کنید.

با نگاهی به جهت کلی بازار در بازه ۳ ماه تا یک سال گذشته می توانیم به راحتی جهت صعودی، نزولی و یا خنثی بازار را تشخیص دهیم.

۲- واضح ترین قله ها و دره ها را شناسایی کنید.

زمانی که بازار رو به جلو حرکت می کند، نقاط سوئینگ یا نوسانی تولید می کند. اگر به شکل زیر که نمودار روزانه S&P500 را نشان می‌دهد، دقت کنید می‌بینید که بازار نقاط سوئینگ متعددی (قله و دره) ایجاد کرده است. دره‌ها در این شکل با رنگ قرمز نشان داده شده اند. همان طور که می بینید حرکت قیمت به شکل پله ای در یک روند صعودی به سمت بالا امتداد یافته است.

واضح ترین قله ها و دره ها را شناسایی کنید.

  • در روند صعودی، دره ها باعث به وجود آوردن یک حرکت پله ای در بازار می‌شوند.
  • در روند نزولی، قله ها باعث به وجود آوردن یک حرکت پله ای در بازار می‌شوند.

۳-  نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH را شناسایی کنید.

زمانی که نقاط سوئینگ در نمودار را پیدا کردید باید به دنبال این بگردید که آیا نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH در بازار ایجاد شده‌اند یا نه.

  • در روند صعودی، نقاط HL و  HH ایجاد می‌شوند.
  • در روند نزولی، نقاط LL‌ و LH ایجاد می‌شوند.

نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH را شناسایی کنید.

در شکل بالا می توانید قله و دره های بالاتر را مشاهده کنید.

۴- واکنش قیمت به سطوح مهم را بررسی کنید.

حرکات قیمت در برگشت ها یا پولبک های بازار را بررسی کنید و ببینید که آیا این برگشت ها به EMA 21 روزه یا سطوح مهم حمایت و مقاومت در بازار نزدیک می‌شوند یا نه. اگر قیمت از این سطوح برگردد، با اطمینان بیشتری می‌توانید جهت روند را تشخیص دهید.

واکنش قیمت به سطوح مهم را بررسی کنید.

در شکل بالا هر زمان که قیمت یک قله جدید ثبت کرده، به صورت همزمان به سطح افقی مهم و EMA 21 روزه رسیده و از آنجا برگشته است. برای بررسی روند در بلند مدت می توانید از EMA ‌200 و 50 استفاده کنید. در این حالت هم هر زمان قیمت از نزدیکی سطوح کلیدی و EMA برگشت، وجود روند در بازار تایید می شود.

واکنش قیمت به سطوح مهم را بررسی کنید.

در شکل بالا می توانید جهت اصلی روند در تایم فریم روزانه را مشاهده کنید.

۵- به دنبال سیگنال های پرایس اکشن بگردید.

اگر سیگنال های پرایس اکشن در جهت روند شکل بگیرند، با اطمینان بیشتری می توانید وجود روند در بازار را تایید کنید اما اگر سیگنال های ناموفق به صورت مکرر در نمودار دیده شوند، احتمالا جهت روند تغییر خواهد کرد.

پیشنهاد بررسی: سبد پیشنهادی سهام

به دنبال سیگنال های پرایس اکشن بگردید.

در شکل بالا می بینید که ظهور پین بار صعودی در ناحیه حمایتی منجر به افزایش قیمت شده و در نهایت این روند صعودی با شکست پین بار نزولی در ادامه روند، تایید شده است.

۶- تغییر جهت در روند را بررسی کنید.

برای تشخیص روند در پرایس اکشن، علاوه بر شناسایی نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH باید مواظب تغییر روند باشید.

  • در روند نزولی، به نقاط قله دقت می کنیم.
  • در روند صعودی، به نقاط دره دقت می کنیم.

برای مثال اگر در یک روند صعودی، قیمت دره قبلی را بشکند و به زیر آن نفوذ کند به این معنی است که یک نشانه‌ی احتمالی قوی برای پایان یافتن روند صعودی ظاهر شده است. در روند نزولی هم اگر قیمت قله قبلی را رو به بالا بشکند، احتمال اتمام روند نزولی زیاد است.

تغییر جهت در روند را بررسی کنید.

ویژگی های بازارهای روند دار

زمانی که بازار جهت دار است، حرکات قوی در جهت روند به وجود می‌آیند. البته به همراه این حرکات قوی، دوره های تثبیت قیمت و اصلاح آن در خلاف جهت روند وجود دارد که قبل از پیدایش لِگ (Leg) حرکتی بعدی در روند ظاهر می‌شوند. این الگو تقریبا در هر روندی که پیدا کنید، وجود دارد.

به طور معمول بسیاری از تریدرها زمانی که بازار یک روند قوی دارد، از معامله کردن پول خوبی به دست می‌آورند اما زمانی که بازار وارد فاز اصلاحی و یا تثبیت قیمت می‌شود، این معامله گران هر آن چه که تا به حال به دست آورده اند را از دست می‌دهند.

اگر بتوانید اجزای تشکیل دهنده یک روند را با روش پرایس اکشن تشخیص دهید، دچار بیش از حد ترید کردن نمی‌شوید و در دوران تثبیت قیمت دست از معامله کردن برمی دارید. در نتیجه با ترید کردن در جهت روند می‌توانید سود خوبی از حرکات قوی قیمت در جهت روند به دست بیاورید.

در شکل زیر می توانید روند صعودی قیمت را ببینید. همان طور که می بینید بعد از لگ های قوی رو به بالا، دوره های تثبیت قیمت و اصلاح رو به پایین به وجود آمده است.

پيشنهاد: خط روند (Trendline)

ویژگی های بازارهای روند دار

با توجه به شکل بالا می توان به این نکته پی برد که بازار در یک روند، حرکات جهشی مختلفی دارد. یعنی حرکت قیمت در قالب لگ های حرکتی در جهت روند است اما بعد از مدتی این حرکت برای نفس تازه کردن متوقف می شود و بعد از آن دوباره لگ های حرکتی در جهت روند به وجود می آیند. البته همه روندها دقیقا مشابه یکدیگر نیستند ولی ما در همه آن‌ها همین الگو را می‌بینیم: یک حرکت نیرومند در جهت روند که به دنبال آن تثبیت یا اصلاح قیمت در جهت مخالف می‌آید. این اصلاحات جایی است که ما سعی می کنیم وارد معامله شویم.

میزان اصلاح قیمت معمولا به اندازه نقطه سوئینگ قبلی در نمودار است و پس از آن روند به ادامه حرکت خود باز می گردد. در یک روند صعودی این نقاط سوئینگ را به عنوان حمایت و در یک روند نزولی آن‌ها را به عنوان مقاومت می‌شناسیم. در شکل زیر مناطق حمایت و مقاومت با توجه به سوئینگ‌ها مشخص شده‌اند. این مناطق حمایتی در ساختار روند اصلی بازار و زمانی که قیمت در قالب حرکات اصلاحی رو به پایین حرکت می کند، به وجود آمده اند.

به شکل پله مانند این سوئینگ‌ها که در جریان حرکت صعودی به وجود آمده‌اند، دقت کنید. زمانی که بازار به سمت این پله ها یا سطوح حمایتی برمی گردد، روی این مناطق تمرکز کرده و منتظر سیگنال های پرایس اکشن در نزدیکی این سطوح می مانیم تا بتوانیم نقطه ورود مناسبی برای معامله خرید خود پیدا کرده و سوار موج صعودی شویم.

مشاهده بیشتر: انواع نمودار در تحلیل تکنیکال و بازارهای مالی

ویژگی های بازارهای روند دار

نکته: اصولی که در بالا به آنها اشاره کردیم در روند نزولی هم وجود دارند با این تفاوت که ما باید منتظر سیگنال های پرایس اکشن در نزدیکی سطوح مقاومتی باشیم.

همان طور که گفتیم، روندها برای مدتی در یک جهت حرکت می کنند اما بعد از آن سرعت حرکت قیمت کم شده و تثبیت قیمت با حرکات خنثی تثبیت می شود و یا با حرکات مخالف روند، اصلاح می شود. در همین زمان هاست که ما با استفاده از استراتژی پرایس اکشن باید وارد معامله شویم.

برای شناسایی این نقاط چرخش می توانید از اندیکاتور مووینگ اوریج هم استفاده کنید. برای این کار می توانید از اعداد 21 و 8 برای تنظیم EMA استفاده کنید. در اغلب موارد EMA بیست و یک روزه با نقاط پیوت در بازار هم طراز می شود. در این حالت شما دلایل محکم تری برای ورود به معامله دارید. اگر در این حالت یک سیگنال پرایس اکشن هم ظاهر شود، نقطه ورود قوی ای برای ورود به بازار خواهیم داشت. به شکل زیر دقت کنید.

پیشنهاد بررسی: دوره کاربردی اقتصاد کلان

ویژگی های بازارهای روند دار

نکته: استفاده از مووینگ اوریج ها در پرایس اکشن برای سیگنال گیری از آنها نیست. از این اندیکاتور صرفا باید به عنوان یک راهنما استفاده کنید. به عبارت دیگر استفاده از این اندیکاتور در روش پرایس اکشن برای تشخیص حمایت و مقاومت داینامیک (برای تایید روشهای تحلیل قیمت) و جهت روند است. بنابراین تصمیمات اصلی معامله گری نباید بر اساس اندیکاتور میانگین متحرک صورت بگیرد.

معامله در جهت روند بهتر است یا معامله در زمان شکست قیمت؟

معامله در جهت روند بهتر است یا معامله در زمان شکست قیمت؟

در روش پرایس اکشن یا سایر روش‌ها انتخاب معامله در جهت روند یا شکست آن به عهده خود معامله‌گر می‌باشد. معمولا تریدرهای آماتور می‌خواهند شکست‌های قیمت را تشخیص دهند و در آن زمان معامله کنند. در اکثر مواقع این معامله گران شکست می خورند. در روشی که ما در این مقاله عنوان کردیم، معاملات در جهت روند اصلی صورت می‌گیرد. در این متد، پایان پولبک‌ها را با استفاده از سوئینگ‌های قبلی و مووینگ اوریج شناسایی کرده و با بروز سیگنال های پرایس اکشن مثل الگوی کندل استیک پین بار، در جهت روند وارد معامله می شویم.

بیشتر بدانید: الگوهای کندل استیک بازگشتی

مقایسه روندها در بازار فارکس با سایر بازارهای مالی از دیدگاه پرایس اکشن

از دیدگاه پرایس اکشن، روندها در بازار فارکس با سایر بازارها مخصوصا بازار بورس متفاوت هستند. در فارکس روندهای صعودی و نزولی قوی هستند اما در بازار سهام، حرکات قیمت در روندهای صعودی آهسته و نوسان قیمت کم است اما در روندهای نزولی، حرکات رو به پایین قیمت بسیار سریع و نوسان قیمت زیاد است.

در بازار فارکس در هر دو روند صعودی و نزولی میزان نوسانات قیمت و حرکات قیمت مشابه یکدیگر است. علت اصلی این یکسان بودن نوسانات در روندهای صعودی و نزولی این است که در بازار فارکس، جفت ارزها با یکدیگر معامله می شوند، بنابراین حرکات قیمت متعادل تر هستند. به همین دلیل در فارکس استراتژی ها و پلن معاملاتی در روندهای صعودی و نزولی مشابه هم هستند. شکل زیر نمودار EUR/AUD را نشان می دهد. با توجه به این تصویر می توانید متوجه پیوستگی حرکت و ثابت بودن نوسانات در روند صعودی و نزولی شوید.

مقایسه روندها در بازار فارکس با سایر بازارهای مالی از دیدگاه پرایس اکشن

در بازار بورس معامله گران معمولا باید استراتژی ها یا سیستم های معاملاتی خود را زمانی که روند بازار عوض می شود، تغییر دهند اما در بازار فارکس در روند صعودی و نزولی میزان نوسانات قیمت جفت ارزها تفاوت چندانی نمی کند البته منظور ما این نیست که در فارکس هیچ وقت نوسانات تغییر نمی کنند. منظور ما از این گفته این است که جهت حرکت بازار تاثیر بزرگی روی نوسانات یا حرکات قیمت ندارد.

مشاهده بیشتر: سرمایه گذاری در فارکس

نکات مهم ترید با روندها در سبک پرایس اکشن

نکات مهم ترید با روندها در سبک پرایس اکشن

در این قسمت می خواهیم نکات مهم مربوط به روند در پرایس اکشن را توضیح دهیم. نکاتی که به هنگام معامله کردن برای شما کاربرد خواهند داشت.

۱- زمانی که روندها در بازار شکل می گیرند، از آن‌ها استفاده کنید.

این که روندها تا چه زمانی به حرکت خود در همان مسیر ادامه می دهند، مشخص نیست بنابراین باید زمانی که ظهور یک روند جدید را شناسایی می کنید از آن استفاده کنید. بازار معمولا در 25 تا 35 درصد مواقع روند دارد و در بقیه موارد در یک روند خنثی به حرکت خود ادامه می دهد. شما باید روند را در ابتدای ظهور آن تشخیص دهید و به بهترین نحو از آن استفاده کنید.

۲- معامله در خلاف جهت روند

به طور کلی بهتر است 70 درصد معاملات خود را در جهت روند انجام دهید و 30 درصد بقیه را در خلاف جهت روند و یا در روندهای خنثی انجام دهید. بهتر است قبل از این که معامله در خلاف جهت روند را شروع کنید ابتدا ترید کردن در بازه کوتاه مدت را یاد بگیرید. اگر ترید در جهت روند را یاد بگیرید ممکن است بتوانید در معاملات خلاف جهت روند هم موفق شوید. در هر حال معامله در جهت روند احتمال موفقیت بیشتری دارد.

در نتیجه آسان ترین شیوه پول درآوردن در بازار فارکس، معامله کردن در جهت روند است اما متاسفانه بازار همیشه روند نزولی یا صعودی ندارد و در اغلب موارد در یک حرکت خنثی جلو می رود. در طول همین روندهای خنثی است که اغلب تریدرهای آماتور پول زیادی از دست می دهند. این آسیب و از دست دادن پول به دلیل نداشتن نظم و صبر کافی برای ظهور ستاپ های معاملاتی که احتمال بُرد بیشتری دارند، به وجود می آید. البته در اغلب موارد شکست معامله گران به دلیل عدم تشخیص درست روند با توجه به پرایس اکشن است.

تشخیص روند در پرایس اکشن را می توان از طریق نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH انجام داد. در روش پرایس اکشن ابتدا روند را تشخیص می دهید بعد از آن به دنبال یک سطح که با چند روش تایید شده (سوئینگ قبلی- مووینگ اوریج)‌ می گردید و در نهایت با ظهور یکی از سیگنال های پرایس اکشن و برگشت قیمت از آن ناحیه وارد معامله می شوید.

پیشنهاد مطالعه: آموزش امواج الیوت

سوالات متداول

۱- در روش پرایس اکشن خط روند، چگونه رسم می شود؟

رسم خط روند در پرایس اکشن همانند رسم خط روند در تحلیل تکنیکال کلاسیک است.

۲- آسان ترین راه شناسایی روند در پرایس اکشن چیست؟

آسان ترین راه استفاده از نقاط HL و  HH یا LL‌ و LH در نمودار قیمت است.

۳- آیا می توان در سبک پرایس اکشن در خلاف جهت روند ترید کرد؟

درصد کمی از معاملات در سبک پرایس اکشن را می توان در جهت خلاف روند و یا در روندهای خنثی انجام داد اما بهتر است قبل از آن در انجام معاملات کوتاه مدت مهارت پیدا کنید.

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 991
    هانیه
    1401-10-08

    سلام اندیکاتوری برای تشخیص روند در پرایس اکشن وجود داره؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، تمامی نکات مهم در مورد تشخیص روند در این مقاله بیان شد اما در مورد تشخیص روند میتوان از مویینگ ها و ایچیموکو نیز استفاده کرد که برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/moving-averages-indicator

  • comment 1342
    متین
    1401-12-10

    جالب بود ولی به نظرم برای درک بهتر نیاز به ویدیو داشت!

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، قسمت ویدئو در آپدیت های جدید به مقالات اضافه خواهد شد.

  • comment 1749
    ..hamid..
    1402-01-15

    با سلام در مواقعی که شکست روند در پرایس اکشن اتفاق میوفته چطور باید عمل کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در این مواقع میتوان توسط چند روش وارد معامله شد که یکی ورود در لحظه شکست است و دیگری منتظر شدن برای پولبک و یا دیدن کندل تایید که تمامی این موارد را در مقاله زیر توضیح داده ایم و میتوانید از این مقاله استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/trend-line

  • comment 1818
    KAMRAN
    1402-01-18

    سلام برای رسم خط روند در پرایس اکشن شادو ها هم در نظر میگیریم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، به صورت کلی بهتره به جای خط از نواحی استفاده کنید تا بتونید نقاط مهم بازگشتی رو به صورت کامل پوشش دهید. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ترسیم خط روند پیشنهاد میشه تا مقاله زیر را مطالعه نمایید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/trend-line

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود