ترکیب پرایس اکشن با اندیکاتورها! احتمالا شما هم درباره اینکه اندیکاتورها جایگاه خود را در بین معامله گران از دست دادهاند شنیدهاید، پس اجازه بدهید از همین الان به شما بگوییم قرار است امروز و با خواندن این مقاله سورپرایز شوید. اینکه چه میزان میتوان روی اندیکاتورها در کنار تحلیل خود چارت، حساب کرد سوالی است که در این مقاله سعی داریم به آن پاسخ دهیم.
با وجود استفاده فراوان از اندیکاتورها بین معامله گران این طرز تفکر که اندیکاتورها منسوخ شدند بین بعضی از معامله گران شنیده میشود که "دیگر نمیتوان با اندیکاتورها معامله کرد!" ریشه این تفکر را می توان در 2 جا پیدا کرد:
حال که متوجه شدید ریشه این صحبت که اندیکاتورها منسوخ شدهاند در کجاست، اجازه دهید به شما بگوییم که هر اسیلاتور برای یک منظور خاص ساخته شده و هدفی را دنبال می کند، دقیقا مثل بازیکن های یک تیم فوتبال. شما از تمام بازیکن ها انتظار گلزنی ندارید، در بازار مالی هم از اندیکاتورها نباید انتظار سیگنال ورود به معامله داشته باشید. همانطور که در یک تیم فوتبال اگر هر بازیکنی کار خود را به خوبی انجام دهد می توان انتظار نتیجه برد را داشت، در تحلیل فارکس نیز اگر هر ابزاری درست و بجا استفاده شود می توان انتظار سود خوبی را داشت. شاید جالب باشد بدانید که این اندیکاتورها برای معامله گران موفق همیشه پول ساز بوده و کارآمد هستند. ما در استراتژی CTS یا همان استراتژِی جامع معاملاتی دقیقا روی این موضوع کار میکنیم که چطور باید از اسیلاتورها استفاده کنید و جای صحیح استفاده از آنها کجاست. اینگونه با ترکیب پرایس اکشن و اندیکاتورها توانستیم نرخ موفقیت بالایی کسب کنیم.
مشاهده بیشتر: استراتژی فارکس
ترکیب کردن چند ابزار برای رسیدن به یک معامله موفق یک بحث کاملا تایید شده در تمام سبک هاست و قسمت جالب توجه این است که بسیاری از معامله گران پرایس اکشن که فقط روی چارت تمرکز دارند خود از اندیکاتور مووینگ اوریج استفاده کرده و علت آن را تاثیر مفید این اندیکاتور روی استراتژی میدانند! خوب با این دیدگاه سایر اندیکاتورها نیز اگر به درستی و در جای مناسب استفاده شوند قطعا کارآمد بوده و موثر میشوند. پس این صحبت که اندیکاتورها منسوخ شدهاند کلا حرف صحیحی نیست. اینجا میرسیم به یکی از مهمترین استفاده های اندیکاتورها.
درک "قدرت در بازار" یا همان اندازه گیری انرژی بازار یکی از مهمترین کارهای معامله گران است. درک شدت انرژی بازار می تواند باعث افزایش میزان موفقیت یا وین ریت (WIN RATE) شما در معاملات شود. همچنین میتواند باعث افزایش نسبت سود به ریسک در معاملات شود ولی به ازای هر 1 درصدی که ریسک می کنید، درصد بیشتری هم سود به دست میآید.
حالا که متوجه اهمیت بحث قدرت یا انرژی بازار شدید، خوب است که بدانید شما می توانید قدرت و شدت حرکت را توسط یک یا چند اسیلاتور به دست بیاورید. شاید بعد از درک روند در بازار، مهم ترین فاکتور برای موفقیت در تحلیل، همین درک قدرت روند یا انرژی بازار باشد. قدرت حرکت عاملی است که محدوده های حمایتی و مقاومتی را شکننده میکند و یا از ضعف در ادامه مسیر به شما اطلاع میدهد. بر اساس شدت قدرت بازار، می توانید پیشبینی کنید که یک منطقه مقاومتی خواهد شکست و یا به پایان یک روند رسیدهایم.
حتما برای شما هم بارها پیش آمده که این سوال را از خودتان بپرسید که آیا بازار قرار است این منطقه مقاومتی را بشکند و به سمت بالا حرکت کند؟ آیا به پایان تریدینگ رنج رسیدهایم؟ آیا این کانال صعودی به زودی از پایین می شکند و الگوی بازگشتی می سازد؟ جواب تمام این سوالات را میتوان با اندازه گیری قدرت بازار پیدا کرد.
اگر روند صعودی قدرت کمی دارد پس احتمالا در شکست رو به بالا ناموفق خواهد بود و برعکس اگر روند نزولی انرژی کمی دارد، پس احتمالا کم کم به پایان نزول نزدیک می شویم. همه این مباحث انرژی و قدرت را می توان با انواع سیگنال ها از اندیکاتورهای مومنتومی اندازه گیری کرد. مومنتوم همان انرژی بازار هست و اندیکاتورهای مومنتومی مثل RSI و MACD کار اصلی شان همین اندازه گیری انرژی بازار است. این اندیکاتورها با فرمول های ریاضی که دارند به راحتی انرژی بازار را حساب می کنند و آن را به صورت یک نمودار برای شما ترسیم میکنند.
در غیاب این اندیکاتورها و صرفا از روی خود شکل کندل ها هم می شود انرژی بازار را دید ولی این کار به مراتب سختتر، وقت گیرتر و پیچیده تر هست تا نگاه به یک نمودار ساده مثل RSI. بنابراین تبلیغات شدید علیه اندیکاتورها، به نظر میرسد یا از روی عدم آگاهی گوینده نسبت به اهمیت این اندیکاتورها ناشی می شود و یا از قصد و غرض گوینده که می خواهد شما را از یک ابزار کاربردی دور کند و دوره یا روش معاملاتی خودش را به شما بفروشد.
اندیکاتورها، محاسبات ریاضی برگرفته شده از خود قیمت هستند. اجازه بدهید یک مثال بزنیم.
فرض کنید قیمت یک روند صعودی دارد و از 80 دلار به 90 سپس 95 بعد 98 بعد 99 دلار میرسد. همانطور که میبینید قیمت صعودی هست اما شدت حرکت اول 10 دلار بود (از 80 به 90 دلار) و سپس 5 دلار شد (از 90 به 95) و همینطور دائم کمتر و کمتر شد تا شدت حرکت به 1 دلار رسید (از 98 دلار به 99 دلار). پس همانطور که میبینیم اگرچه روند صعودی هست اما انرژی این حرکت صعودی رفته رفته کمتر میشود و انتظار داریم با برخورد به یک منطقه مقاومتی کلا متوقف شود. درک این کمتر شدن انرژی صرفا از روی شکل کندل ها بعضی وقت ها به شدت سخت خواهد بود اما اندیکاتورها آن را به راحتی به صورت یک نمودار برای شما ترسیم می کنند و با یک نگاه ساده شما متوجه افت انرژی بازار میشوید.
این محاسبات به لطف پیشرفت تکنولوژی و برنامه نویسی کامپیوتری میتواند در هر زمینهای مانند محاسبه قدرت در بازار، محاسبه شدت روند، محاسبه زاویه حرکت و غیره باشند.
فرض کنید برای محاسبه یک میانگین متحرک ساده SMA قرار بود یک معامله گر به صورت دستی آن را انجام دهد ممکن است این جمله برای معامله گران حرفهای خنده دار باشد اما استفاده از میانگین حرکت ساده الان یکی از پر مخاطب ترین اندیکاتورهای حال بازار به شمار می رود، که تمامی معامله گران پرایس اکشن نیز از آن بهره میبرند!
محاسبه انرژی بازار فقط یکی از استفاده های مهم اندیکاتورها هست و در واقع معامله گران حرفه ای، که بدون هیچ تعصبی بخواهند معامله کنند، از اندیکاتورها برای تسهیل و راحتی کارهایشان استفاده می کنند. وجود محاسبات کامپیوتری توسط اندیکاتورها و یا برنامه های کوچک اضافه شده به عنوان اکسپرت داخل نرم افزار صرفاً راحتی معامله گر را در بازار هدف گرفته و مسیر را تسهیل می کنند.
پس وجود اندیکاتور باعث می شود شاهد موارد زیر باشیم:
ما در استراتژی CTS یا همان استراتژی جامع معاملاتی (Comprehensive Trading Strategy) از ترکیب پرایس اکشن به همراه مبحث مهم انرژی و مومنتوم در بازار استفاده می کنیم. این استراتژی بر پایه شناخت روند اصلی بازار، پیدا کردن مناطق PRZ و پیشبینی شکست یا برگشت روند بر اساس اندازه گیری انرژی بازار شکل گرفته است.
در این استراتژی به تجمع سیگنال های معاملاتی بها داده میشود و همین باعث بالا رفتن شدید نرخ موفقیت این استراتژی در مقابل سایر روش های معاملاتی شده.
تمام این مطالب را ما را در کارگاه ترید لایو به صورت فشرده و هر روز بر روی بازار لایو برای معامله گران آموزش میدهیم و اساتید مجموعه آموزش بورس هر روز به همراه دانشجویان در بازار لایو تحلیل و ترید میکنند، این سبک از آموزش بسیار مثمر ثمر بوده و میتواند اطمینان خوبی در دانشجو در ابتدای مسیر ایجاد کند به نحوی که معامله گران مبتدی به همراه اساتید حرفهای همزمان با هم ترید می کنند و تحلیلهای خود را به اشتراک می گذارند و این امر به صورت مستمر و هر روز در قالب ۲ ساعت بحث و آموزش انجام می گیرد برای اطلاعات بیشتر از این کارگاه می توانید به صفحه کارگاه ترید لایو مراجعه کنید.
به قطع پاسخ این سوال، خیر است. همانطور که بسیاری از معامله گران بزرگ و شرکت ها و موسسات مالی در حال حاضر از ابزارها و اندیکاتورها استفاده میکنند و روزانه ثروت زیادی را از همین اندیکاتورها و سایر ابزارهای کمکی بدست میآورند، هر معامله گری میتواند با دانش صحیح و آموزش درست از اندیکاتورها و سایر ابزارها استفاده کند.
بله، ترکیب صحیح سبک های معامله گری میتواند برای شما کاملا سودده باشد، کماکان که استراتژی CTS این کار را به بهترین نحوه انجام داده. شما می توانید نتایج ما در معامله با استراتژی CTS را در این ویدیو که روی یوتیوب قرار دادهایم ببینید. این ویدیو خلاصهای از تمام سیگنالهایی هست که طی چند وقت اخیر با این استراتژی پیدا کردیم و به صورت روزانه در اختیار دانشجویان مان قرار دادیم و خودمان نیز روی آنها ترید کردیم .
اندیکاتورها را به صورت کلی میتوان به چند بخش تقسیم کرد که بخش قابل توجه آنها مربوط به مومونتوم (انرژی بازار) میباشند که سیگنالهای آن پیش از قیمت داده میشود، مانند سیگنال شکست خط روند و بیش خرید یا فروش در RSI. اما اسیلاتورهایی هم هستند که سیگنال آنها تاخیر دارد که تمام آنها در یک مجموعه آموزشی کامل به شما توضیح داده می شود و گفته می شود از کدام سیگنال ها به درستی می توان استفاده کرد و کدام سیگنال ها را باید نادیده گرفت.
لینک کوتاه مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/mcp
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
MR
1401-12-21سلام برای بازار رنج کدوم اندیکاتور رو بهتره با پرایس اکشن ترکیب کنیم؟
مدیر وبسایت
1402-01-30عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، اندیکاتورهای مختلفی برای استفاده در بازار رنج وجود دارد که یکی از این اندیکاتورها بولینگر باند است که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن میتوانید از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/bollinger-band-indicator