آمارهای مختلفی از درصد موفقیت تریدرها در جهان وجود دارد که گرچه هیچ کدام جامع و دقیق نیستند اما تمام آنها به درصد ِ پایین تریدرهای موفق نسبت به کل معاملهگران اشاره دارند؛ حدود 5 تا 20 درصد از تریدرها میتوانند موفق شده و به درآمد خوبی دست پیدا کنند. البته این نکته بدین معنی نیست که تریدر شدن مساوی ضرر کردن است. به عبارت دیگر، عدم تسلط به معاملهگری، عدم آشنایی با مدیریت ریسک و شکستهای سنگین در ابتدای معاملات و ... منجر به عدم موفقیت بسیاری از تریدرهای بازارهای مالی میشود.
با اینکه درصد پایین موفقیت در معاملهگری ممکن است شما را ناامید کند اما باید به این نکته دقت کنید که برای کسب ثروت بایستی تلاش کرد. متاسفانه افراد بسیاری با دیدگاه یک شبه ثروتمند شدن وارد حرفهی معاملهگری شده و تلاش چندانی برای یادگیری و کسب دانش در این زمینه نمیکنند. در ادامه به آمار موفقیت تریدرها و میزان درآمد آنها، رازهای موفقیت تریدرهای حرفهای و علت شکست تریدرهای مبتدی خواهیم پرداخت.
رایجترین آماری که برای میزان موفقیت تریدرها وجود دارد 5% است اما با این حال بر اساس مطالعات و گزارشات مختلف این آمار میتواند بین 1 تا 30 درصد نیز نوسان داشته باشد. در ادامه به نقل از سایت Tradeciety به نکات مختلفی در باب میزان موفقیت یا ضرر تریدرها که با توجه به دادههای کارگزاریها و عملکرد تریدرها جمع آوری شده میپردازیم.
۱- 80% معاملهگران روزانه در دو سال اول، ترید کردن را رها میکنند.
۲- نزدیک به 40% تریدرهای روزانه فقط به مدت یک ماه، معاملات روزانه را انجام میدهند. در عرض سه سال تنها 13% آنها به معاملات روزانه ادامه میدهند. پس از پنج سال، تنها 7% آنها باقی میمانند.
۳- تریدرها، با نرخِ بیشتری (بیشتر از 50%) از معاملات برنده (نسبت به معاملات بازنده) خارج میشوند.
۴- متوسط عملکرد یک سرمایه گذار شخصی نسبت به شاخص بازار، 1.5% کمتر است. تریدرهای فعال، عملکرد ضعیفتری نسبت به شاخص بازار (6.5% کمتر) دارند.
۵- معاملهگران روزانه (Day Traders) که در گذشته عملکرد قوی و درآمد خوبی داشتهاند، در آینده نیز بازدهی بالایی به دست میآورند. اگرچه تنها حدود 1% از معاملهگران روزانه میتوانند به طور قابل پیش بینیای، سود خالص (پس از کسر کارمزد) به دست بیاورند.
۶- معاملهگرانی که سابقهای منفی در بازار دارند، ممکن است حتی با وجود دریافت سیگنالهای منفی از تواناییهای خود، تا 10 سال به معامله کردن ادامه دهند.
۷- تریدرهای روزانهی سودآور، بخش کوچکی از کل معاملهگران را تشکیل میدهند (حدود 1.6%). با این حال، این تریدرهای روزانه بسیار فعال هستند و حدود 12% از کل فعالیت معاملاتی روزانه را به خود اختصاص میدهند.
۸- اگر معاملات اخیر یک تریدر با سود همراه بوده باشند، به شکل فعالتری معامله میکند.
۹- افراد فقیر بخش بیشتری از درآمد خود را صرف خرید بخت آزمایی میکنند و تقاضای آنها برای بخت آزمایی (یا موفقیت از طریق شانس) با کاهش درآمدشان، افزایش مییابد.
۱۰- سرمایه گذارانی که تفاوت زیادی بین سطح آرزوها و شرایط اقتصادی موجود دارند، سهام پرریسک تری را در پرتفوی خود نگه میدارند.
۱۱- تعداد تریدرهای مرد بیشتر از زنان تریدر است و مردان مجرد بیشتر از مردان متاهل ترید میکنند.
۱۲- مردان جوان فقیر، بیشتر در سهام پرریسک و با دیدگاه قرعه کشی و شانس، سرمایه گذاری میکنند.
۱۳- افراد با ذهنیتِ قماربازی عملکرد ضعیفتری نسبت به افرادی با ذهنیت غیر قماربازی دارند.
۱۴- تریدرها، تمایل بیشتری برای فروش معاملات برنده و حفظِ معاملات بازنده دارند.
۱۵- احتمال خرید سهامی که سرمایه گذاران قبلا آن را با سود فروختهاند بیشتر از خرید سهامی است که قبلا آن را با ضرر فروختهاند.
بر اساس مطالعهای که در سال 2000 میلادی در بازار بورس توسط براد ام. باربر از دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است، تریدرهای فعال یا معاملهگران روزانه، بازده سالانه 11.4 درصدی داشتهاند. در صورتی که بازدهی بازار به طور کلی معادل 17.9٪ بوده است. در این مطالعه:
دلایل عملکرد ضعیف تریدرهای شخصی:
به نقل از وبسایت Moneyzine، درآمد تریدرهای موفق شرکتی در آمریکا حدود 116,895 دلار در سال است. البته تریدرهای شخصی با توجه به سطح دانش و سرمایه اولیه میتوانند درآمد کمتر یا بیشتر از این مقدار داشته باشند.
نمیتوان عدد دقیقی برای درآمد تریدرهای ایرانی عنوان کرد. چون میزان درآمد یک تریدر ایرانی اگر در سطح حرفهای باشد (به تحلیل تکنیکال و فامنتال مسلط باشد) به میزان سرمایه و توانایی او در مدیریت ریسک و روانشناسی ترید نیز مرتبط است. به عنوان نمونه میتوان به میزان درآمد استاد هومن مقراضی که یکی از بهترین تریدرهای ایران است، اشاره کرد. در یکی از تریدهایی که ایشان بر روی جفت ارز USD/JPY در بازار فارکس انجام دادهاند، بیشتر از ۸۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کردند. جهت مشاهده ویدئوی این ترید به این قسمت مراجعه کنید.
تریدرهای موفق که به درآمد بالایی از بازارهای مالی دست پیدا کردهاند، افرادی صبور و منضبط بوده و از همان ابتدا به اهمیت کسب دانش و تمرین کافی در این حوزه پی بردهاند؛ در ادامه به معرفی رازهای موفقیت تریدرهای حرفهای میپردازیم.
برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق با درآمد بالا در ابتدا باید در زمینه معاملهگری آموزش ببینید. با استفاده از دوره فارکس میتوانید نحوه ترید کردن در بازار ارزهای خارجی را فراگرفته و با تمرینهای در نظر گرفته شده در این دوره و رعایت قوانین مدیریت ریسک و روانشناسی آن به درآمد بالا دست پیدا کنید. در ادامه به مهمترین نکاتی که به شما کمک میکند تا علاوه بر کسب دانش، تریدر موفقی باشید، اشاره خواهیم کرد.
از یک استراتژی معاملاتی مشخص که سودآوری آن از پیش آزمایش شده استفاده کنید. استراتژی معاملاتی باید نقاط مناسب ورود به معامله و نقاط خروج از آن را با یک نسبت ریسک به ریوارد مناسب به شما نشان دهد. علاوه بر این، به جای تغییر مکرر استراتژی به فکرِ پیدا کردن ریشه مشکلات و برطرف کردن آنها باشید. در صورتی که مشکل از ذهنیت شماست باید با استفاده از دانش روانشناسی ترید آن را برطرف کرده و اگر مشکل از استراتژی است، با بک تست گرفتن، قسمت مشکل دار را پیدا کرده و آن را برطرف کنید.
تریدرهای موفقی که درآمدهای بالایی از بازارهای مالی به دست میآورند، تمرکز بسیاری بر کار خود دارند و حتی در زمانی که در معاملات شکست میخورند، تمرکز خود را از دست نمیدهند.
رعایت نظم و انضباط، یکی از مهمترین تفاوتهای تریدرهای موفق و ناموفق است. به عبارت دیگر، رعایت مجموعهای از قوانین مربوط به استراتژی، تریدرهای موفق را از انجام معاملات هیجانی که عامل شکست و از دست دادن سرمایه است، باز میدارد.
تنها در بازه زمانی بلند مدت است که تریدرِ موفق بودن معنا مییابد، چراکه بهترین روش کسب درآمد بالا از ترید، کسب سود ثابت و مستمر است نه سودهای قمارگونه و یکبارهای. مدیریت ریسک، ابزاری است که تریدرهای موفق جهت به دست آوردن کسب سود مستمر و کاهش میزان ضرر از آن استفاده میکنند.
تریدرهای موفق، انگیزه بالایی برای یادگیری ترید چه از طریق معاملات برنده و چه از طریق معاملات بازنده خود دارند. بنابراین آنها با چند معامله بازنده، انگیزه خود را از دست نداده و همچنان به ترید کردن و برطرف کردن خطاهای خود تا دستیابی به سود بالا ادامه میدهند.
استراتژی تریدرهای موفق با توجه به خصوصیات هر فرد متفاوت است. از جمله استراتژیهای معاملاتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لیست استراتژی معاملاتی تریدرهای موفق طولانیتر از موارد بالاست. با این حال نکتهی مهمی که باید به آن دقت کنید این است که عمده این استراتژیها شامل مدیریت ریسک، مدیریت پوزیشن و روانشناسی ترید نمیشود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم استفاده از استراتژی جامع معاملاتی (CTS) را نیز تست کنید. این استراتژی جامع را میتوان هم در بازار فارکس و هم در بازار ارزهای دیجیتال به کار گرفت. علاوه بر این، امکان تطبیق خصوصیات این استراتژی سودده با ویژگیهای شخصی هر تریدر وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از نحوه کوچینگ این استراتژی و ساخت استراتژی معاملاتی شخصی به این قسمت مراجعه کنید.
در نهایت میتوان گفت، حدودِ 5 تا 20 درصد تریدرها موفق موفق میشوند. از میان آنها نیز تنها افرادی که علاوه بر دانش تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به روانشناسی بازارهای مالی و مدیریت ریسک مسلط هستند، میتوانند بازدهی بسیار بالا و مستمری داشته باشند. بنابراین اگر رویای یک شبه پولدار شدن از طریق ترید کردن را کنار گذاشته و با تسلط به موارد مذکور و پشتکار فراوان وارد دنیای ترید شوید، شما نیز میتوانید به جمع افراد موفق با درآمد بالا در این حرفه ملحق شوید.
در پایان پیشنهاد میکنیم جهت آشنایی با سایر جنبههای ترید از مقالات زیر استفاده کنید.
تریدرهایی در فارکس موفق میشوند که به دانش تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، مدیریت ریسک و روانشناسی ترید تسلط داشته و زمان کافی جهت آموزش و تمرین با حسابهای مجازی را صرف کرده باشند و مهمتر از همه اینکه از یک استراتژی موفق فارکس استفاده کنند.
در این خصوص آمارهای متفاوتی وجود دارد اما میتوان گفت به طور میانگین حدود 5 تا 30% از مردم در فارکس سود میکنند.
درآمد یک تریدر مبتدی به شکل دقیق قابل تخمین نیست. در واقع، درآمد چنین فردی به سطح دانش، میزان تمرین، تسلط بر شخصیت خود، میزان سرمایه، نوع استراتژی معاملاتی و مواردی از این دست وابسته است. طبیعتا درآمد یک تریدر مبتدی کمتر از درآمد تریدرهای حرفهای است.
درآمد تریدرهای حرفهای روزانه متغیر است. به نقل از وبسایت Moneyzine، «به طور متوسط، بازدهی معاملهگران روزانه حرفهای که با سرمایه 10،000 دلاری ترید میکنند، بین 2 تا 6 درصد است.»
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد