سرمایه گذاری در بازار بورس ایران یکی از پر بازده ترین سرمایه گذاری ها در طول بیست سال گذشته بوده است. به همین دلیل است که روزانه به خیلِ عظیم علاقه مندان به آن افزوده می شود. اگر شما هم جز علاقه مندان این بازار هستید و قصد دارید وارد عرصه پرسودترین بازار مالی در ایران یعنی بورس تهران بشوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا شما را با نحوه ثبت نام در بورس و چگونگی ورود به آن آشنا کنیم اما برای شروع سرمایه گذاری و انجام معاملات باید کد بورسی داشته باشید. برای دریافت کد بورسی رایگان باید مراحلی را طی کنید که در ادامه نحوه دریافت آن را به صورت گام به گام و تصویری به شما آموزش می دهیم.
در این قسمت به این سوال که چطور کد بورسی بگیریم؟ پاسخ می دهیم و مراحل دریافت کد بورسی به صورت گام به گام را در هر دو روش حضوری و آنلاین توضیح می دهیم.
کد بورسی یا کد سهامداری نوعی شناسه محسوب شده که برای هر کاربر به شکل منحصر به فردی تعیین می شود. درست همان طور که کد ملی و شماره حساب بانکی هر کس مختص به خودش است، کد بورسی نیز کاملا یونیک و اختصاصی است.
به عبارت دیگر، هر فردی که قصد خرید و فروش سهام در بازار بورس ایران را داشته باشد باید کد بورسی داشته باشد. کد بورسی در واقع شناسه کاربری افراد در بورس ایران است. پس بدون داشتن کد بورسی نمی توان وارد معاملات در بورس شد.
خیلی ها کد بورسی را با کد ۱۰ رقمی سامانه سجام اشتباه می گیرند.(در ادامه راجع به کد ۱۰ رقمی سجام توضیح می دهیم). پس از پایان مراحل ثبت نام در کارگزاری و سامانه سجام و تایید احراز هویت، کد بورسی مختص شما به شماره تلفن همراهتان پیامک می شود.
این کد از سه حرف اول نام فامیلی و پنج عدد که به صورت تصادفی توسط سازمان بورس انتخاب شده، تعیین می گردد. مثلا کد بورسی فردی به نام احمدیان به این شکل خواهد بود: احم ۱۲۳۴۵
برای گرفتن این کد باید در یک کارگزاری معتبر به انتخاب خود و در سامانه ای به نام سجام ثبت نام کنید.
لازم به ذکر است که قبل از گزینش کارگزاری بایستی دوره های آموزشی لازم را برای شروع فعالیت در بورس گذرانده باشید تا بتوانید با دریافت کد بورسی به راحتی معاملات خود را آغاز کنید.
کارگزاری ها در واقع به عنوان واسط میان خریداران و فروشندگان در بورس عمل می کنند و سرمایه گذاران می توانند از طریق کارگزاری ها انواع سهام، کالا و اوراق بهادار را خرید و فروش کنند. کارگزاری ها بایستی در سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز فعالیت دریافت کرده باشند و همچنین باید عضو کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار نیز باشند.
برای انتخاب بهترین کارگزاری باید یک سری نکات را بررسی کنید:
برای انتخاب بهترین کارگزاری و مقایسه آن ها با یکدیگر می توانید از این مقاله استفاده کنید.
سجام مخفف عبارت سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان است. سامانه سجام را شرکت «سپرده گذاری مرکزی» راه اندازی کرده است تا سرمایه گذاران بتوانند به خدمات بازار سرمایه به آسانی دسترسی پیدا کنند.
برای خرید و فروش سهام و فعالیت در بازار سرمایه ایران باید در این سایت ثبت نام و احراز هویت کنید چون براساس قوانین موجود هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نمی تواند بدون ثبت نام و احراز هویت در سجام خرید و فروشی در بورس تهران انجام دهد.
برای انجام فعالیت در بورس شما باید یک کد بورسی داشته باشید. این کد در واقع شناسه ای است که به وسیله آن سازمان بورس و اوراق بهادار شما را شناسایی می کند.
برای این که کارگزاری هم بتواند با استفاده از یک شناسه شما را شناسایی کند، به کد معاملاتی یا کد آنلاین نیاز خواهید داشت. کد معاملاتی در واقع همان نام کاربری و پسورد است که به هنگام ثبت نام در سایت کارگزاری وارد می کنید.
می توان گفت مهم ترین تفاوت کد بورسی و کد معاملاتی در این است که شما برای انجام معاملات در بورس فقط به یک کد بورسی نیاز دارید اما می توانید همزمان چندین کد معاملاتی داشته باشید. در واقع کد بورسی مثل کد ملی است که می توان با آن در هر بانکی حساب باز کرد و شماره حساب های بانکی مختلفی در آنِ واحد داشت اما کد معاملاتی یا کد آنلاین مثل شماره حساب بانکی است یعنی هر کارگزاری کد معاملاتی مختص به خودش را دارد.
بنابراین با داشتن یک کد بورسی می توانید چندین کد معاملاتی در کارگزاری های مختلف داشته باشید اما چگونه کد بورسی دریافت کنیم؟
در حال حاضر ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی به دو شکل حضوری و آنلاین صورت می گیرد. طبعا ثبت نام به شکل آنلاین سریع تر خواهد بود.
در هر دو روش حضوری و آنلاین باید ابتدا در سامانه سجام به شکل آنلاین ثبت نام کنید. علاوه بر این باید در کارگزاری منتخب خود نیز ثبت نام کنید اما فرقی نمی کند که اول کدام را انجام دهید. در مرحله آخر با احراز هویت کار شما پایان می یابد. در ادامه مراحل دریافت کد بورسی را گام به گام توضیح می دهیم.
در روش آنلاین از دو راه می توانید ثبت نام خود در بورس را انجام داده و کد بورسی بگیرید. روش دوم سریع تر است ولی فقط توسط بعضی از کارگزاری ها ارائه می شود.
در مرحله اول باید در سامانه سجام ثبت نام کنید. بعد از پر کردن فرم های موجود در سایت و پرداخت هزینه مربوط به ثبت نام کد پیگیری ده رقمی برای شما پیامک می شود.
بعد از آن در کارگزاری منتخب خود ثبت نام کنید.
بعد از دریافت کد پیگیری و مراجعه به قسمت احراز هویت در وب سایت سجام و انتخاب احراز هویت الکترونیکی، با استفاده از لینک هایی که در قسمت پایین صفحه قرار داده شده است، وارد قسمت احراز هویت مربوط به کارگزاری خود شده و مراحل آپلود ویدئو سلفی را با توجه به دستورالعمل های موجود در هر کارگزاری انجام دهید.
البته بعضی از کارگزاری ها این قابلیت را فراهم کرده اند که به شکل مستقیم از طریق وب سایت کارگزاری بتوانید وارد قسمت احراز هویت غیرحضوری بشوید. برای احراز هویت غیرحضوری باید چهار مرحله ای که در ادامه توضیح می دهیم را انجام دهید.
1- ثبت اطلاعات: در روش حضوری برای احراز هویت باید کارت ملی خود را به همراه داشته باشید ولی برای احراز هویت الکترونیکی باید سریال پشت کارت ملی هوشمند و یا شماره پیگیری رسید آن را وارد کنید تا اطلاعات مربوط به هویت شما و کارت ملی تان تایید شود.
2- بارگذاری امضا: برای این کار کافی است با خودکار آبی یا مشکی روی یک برگه سفید امضا کنید و عکس آن را در قسمت مربوطه در سایت کارگزاری وارد کنید.
3- آپلود ویدئو سلفی: در این قسمت باید ویدئوی سلفی را طبق درخواست کارگزاری ضبط و ارسال کنید.
4- تایید تعهدنامه: در پایان باید تعهدنامه مربوط به شرکت سپرده گذاری مرکزی را مطالعه و بعد تایید کنید.
بعد از انجام موفقیت آمیز احراز هویت غیرحضوری کارگزاری به شما یک پیامک می دهد و شما را از تایید احراز هویت باخبر می کند. با استفاده از لینکی که در پیامک وجود دارد وارد سایت کارگزاری شده و بعد از خواندن فرم قرارداد کارگزاری آن را به صورت الکترونیکی امضا کنید.
با ثبت نام در کارگزاری و پر کردن فرم های مربوط به آن، اطلاعات شما هم در کارگزاری و هم در سامانه سجام ثبت می شود.
چون ابتدا از طریق کارگزاری اقدام کرده اید به خود سایت سجام منتقل نمی شوید و همه مراحل ثبت نام در سجام در بستر سایت کارگزاری انجام می شود و در پایان کد ۱۰ رقمی برای شما پیامک می شود.
احراز هویت الکترونیکی و امضای قرارداد کارگزاری مثل نوع اول انجام می شود.
در نوع دوم که تنها توسط برخی از کارگزاری ها ارائه می شود، نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه ای نیست و شما می توانید به راحتی کد بورسی رایگان بگیرید.
بعضی افراد ممکن است به دلایل خاصی مثل کم سواد بودن، زیر ۱۸ سال بودن و نماینده قانونی فرد دیگری بودن نتوانند از احراز هویت الکترونیکی استفاده کنند. بنابراین در این قسمت روش حضوری ثبت نام در سجام و کد بورسی را توضیح می دهیم.
در روش حضوری ابتدا بایستی در سامانه سجام ثبت نام کنید و فرم های مربوط به آن را پُر کنید. بعد از آن سامانه سجام یک کد ۱۰ رقمی به شماره موبایل شما پیامک می کند. با دریافت این کد و با همراه داشتن مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) خود می توانید به یکی از دفاتر پیشخوان معرفی شده در سایت سجام برای انجام احراز هویت حضوری مراجعه کنید.
همزمان با ثبت نام در سجام باید در یک کارگزاری نیز ثبت نام کنید چون همان طور که گفتیم کارگزاری رابط میان خریداران و فروشندگان است. برای این کار می توانید از طریق وبسایتِ کارگزاریِ دلخواه خود اقدام کنید. پس از وارد کردن اطلاعات هویتی خود و تکمیل ثبت نام باید برای احراز هویت و امضای قرارداد کارگزاری، با همراه داشتن مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) خود به یکی از دفاتر پیشخوان دولتی که توسط کارگزاری تان معرفی شده است، مراجعه کنید.
برای این که فرآیند گرفتن کد بورسی برایتان آسان شود، در این قسمت قصد داریم به طور کامل به آموزش ثبت نام سجام به صورت تصویری بپردازیم. اگر قصد دارید از نوع اول روش آنلاین استفاده کنید باید به صورت جداگانه ثبت نام سجام را انجام دهید. برای این کار باید ابتدا به سایت سجام به آدرس اینترنتی https://profilesejam.csdiran.ir مراجعه کنید.
در شکل زیر می توانید مراحل ثبت نام در سجام را به صورت مرحله به مرحله مشاهده کنید.
۱- ورود به سامانه
با مراجعه به قسمت «ثبت نام در سجام» وارد مراحل ثبت نام می شوید.
۲- شماره تماس
در این قسمت باید شماره تماس خود را وارد کنید و منتظر دریافت کد تایید باشید. شماره موبایلی که در این قسمت وارد می کنید باید به اسم خودتان و مطابق با کد ملی تان باشد. در غیر این صورت نمی توانید در سجام ثبت نام کنید.
۳- ورود کد
در این قسمت باید کد تایید دریافت شده، نوع مشتری (حقیقی/حقوقی) و کد ملی را وارد کنید. دقت کنید که شما به عنوان یک فرد با هویتی خاص قصد گرفتن کد بورسی دارید پس بایستی گزینه حقیقی ایرانی را انتخاب کنید. گزینه حقوقی برای سازمان ها و شرکت ها استفاده می شود.
۴- پرداخت هزینه
در این مرحله هزینه ثبت نام سجام نشان داده می شود. شما از طریق یکی از درگاه های پرداخت آنلاین می توانید هزینه مربوط به تخصیص کد بورسی را پرداخت کنید. در حال حاضر هزینه ثبت نام در سجام ۱۰۰۰۰ تومان است اما ممکن است با توجه به زمان این هزینه تغییر کند.
۵- تکمیل اطلاعات هویتی
در این بخش باید اطلاعات هویتی خود را مطابق با اطلاعات مندرج در کارت ملی و شناسنامه پر کنید.اطلاعات این بخش عبارتند از:
۶- سمت و شرایط نماینده
اگر اطلاعاتی که در سامانه وارد کرده اید متعلق به خودتان است در این قسمت باید گزینه اصیل را انتخاب کنید اما اگر می خواهید به عنوان نماینده قانونی، شخص دیگری را ثبت نام کنید باید در این قسمت گزینه نماینده قانونی را انتخاب کنید.
اگر نماینده قانونی را انتخاب کنید باید کد ملی، کد تایید، نوع مدرک اثبات کننده سمت و تاریخ انقضای نمایندگی را نیز وارد کنید.
۷- تکمیل اطلاعات ارتباطی
این بخش برای ارسال مرسولات پستی، اسناد و مدارک، اخطار و اعلان مورد استفاده قرار می گیرد و پُر کردن بخش های ستاره دار آن الزامی است. اطلاعات ارتباطی شامل نام کشور، استان، شهر، خیابان، کوچه، پلاک، کدپستی و تلفن ثابت است.
۸- کدهای سهامداری
پُرکردن این قسمت ضروری نیست چون احتمالا برای اولین بار است که می خواهید در یکی از بازارهای مختلف، کد سهامداری بگیرید. بنابراین اگر این کد را ندارید می توانید گزینه «تایید/ادامه گام بعدی» را بزنید اما اگر در یکی از بازارهای مختلف سرمایه، کد سهامداری دارید می توانید با توجه به نوع بازار آن را وارد کنید.
کدهای سهامداری در ایران سه نوع هستند:
۹- اطلاعات شغلی
در این قسمت باید اطلاعات مربوط به شغل خود را وارد کنید. قسمت های ستاره دار که پُر کردن آن ها الزامی است شامل عنوان شغل، آدرس محل کار، تلفن، کد پستی و پست الکترونیکی محل کار، می شود.
۱۰- اطلاعات مالی
اطلاعات این بخش مربوط به ارزش دارایی و میزان درآمد ماهیانه شما و همچنین میزان اطلاعات شما از مفاهیم مالی و بورسی و شرکت های کارگزاری است. در این قسمت دو سوال با علامت ستاره مشخص شده اند که پاسخ دادن به آن ها الزامی است:
۱۱- اطلاعات حساب بانکی
در این بخش باید اطلاعات حساب بانکی خود را وارد کنید. دقت کنید که حساب شما نباید از نوع حساب های مشترک باشد. هر متقاضی می تواند دو حساب بانکی اضافه کند. اطلاعات موجود در این قسمت توسط بانک مرکزی استعلام می شوند.
در این بخش باید اطلاعاتی مثل نام بانک، نام شعبه، کد شعبه، استان شعبه، شهر شعبه بانک، نوع شماره حساب، شماره حساب و شماره شبا وارد شوند.
۱۲- بررسی پایانی
در این مرحله تمامی اطلاعاتی که در زمان ثبت نام وارد کرده اید به شما نشان داده می شود تا آن ها را بازبینی و در نهایت تایید کنید.
۱۳- تعهدات
با مطالعه این قسمت و فشردن دکمه های «می پذیرم» و «ذخیره» ثبت نام شما تمام می شود. بعد از آن جمله « ثبت نام شما با موفقیت تکمیل شد» را می بینید.
۱۴- استعلام اطلاعات
بعد از پایان یافتن مراحل ثبت نام، سامانه سجام اطلاعات شما را بررسی می کند و از نهادهای قانونی مربوطه استعلام می گیرد. اگر استعلام اطلاعاتتان با موفقیت همراه شود یک کد رهگیری (پیگیری) ۱۰ رقمی برایتان پیامک می شود. در صورتی که در استعلام اطلاعاتتان مشکلی وجود داشته باشد هم از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی می شود.
۱۵- احراز هویت
پس از پایان ثبت نام در سجام و دریافت کد پیگیری می توانید از دو طریقِ احراز هویت حضوری و احراز هویت الکترونیکی اقدام کنید.
هزینه احراز هویت غیرحضوری سجام در دفاتر پیشخوان برای شخص اصیل ۱۱۱۰۰ تومان و برای نماینده قانونی ۱۲۷۰۰ تومان است.
در بیشتر کارگزاری ها در صورتی که احراز هویت الکترونیک از طریق درگاه کارگزاری انجام شود، هزینه ای از متقاضیان گرفته نمی شود و افراد می توانند به شکل رایگان احراز هویت کنند.
برای دریافت کد بورسی یا کد معاملاتی باید حتما مرحله احراز هویت را با موفقیت پشت سر بگذاریم. همان طور که گفتیم احراز هویت غیرحضوری سجام توسط کارگزاری ها انجام می شود و بسته به نوع کارگزاری شما ترتیب این مراحل ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد ولی اصل مراحل در همه آن ها وجود دارد.
گام اول: ورود به وب سایت کارگزاریِ خود و وارد کردن کد پیگیری ده رقمی سجام.
گام دوم: وارد کردن سریال پشت کارت ملی هوشمند یا شماره رسید پیگیری آن.
گام سوم: بارگذاری عکس از امضای خود.
گام چهارم: ضبط فیلم از خود و خواندن جمله ای که به صورت تصادفی نمایش داده می شود.
گام پنجم: تعهدنامه شرکت سپرده گذاری مرکزی را مطالعه و تایید کنید.
نتیجه احراز هویت الکترونیکی نهایتا تا دو روز کاری از طریق کارگزاری به شماره موبایل شما پیامک می شود.
برای انجام احراز هویت غیر حضوری علاوه بر وارد کردن شماره سریال پشت کارت ملی، بایستی در بستر سایت کارگزاری منتخب خود، یک ویدئوی سلفی ضبط و ارسال کنید. در ادامه نکات مهم مربوط به این بخش را بیان می کنیم.
برای احراز هویت حضوری سجام باید مدارکی مثل شناسنامه و کارت ملی و کپی آن ها را به مراکز پیشخوان منتخب ارائه بدهیم.
در روش احراز هویت غیرحضوری فقط باید امضا و ویدئوی سلفی خود را وارد کنیم و به مدرک دیگری برای ارائه کردن نیاز نداریم (البته به سریال پشت کارت ملی هوشمند هم نیاز خواهید داشت).
در گذشته فقط افراد بالای ۱۸ سال و با داشتن مدرک حداقل دیپلم می توانستند کد بورسی بگیرند و به سامانه آنلاین معاملات دسترسی داشته باشند اما در حال حاضر امکان ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی برای افراد زیر ۱۸ و با هر میزان تحصیلات فراهم شده است. بنابراین کودکان و افراد زیر ۱۸ سال نیز می توانند با ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی، سرمایه گذاری در بورس را شروع کنند.
سوالی که خیلی از نوجوان ها از خود می پرسند این است که آیا کودکان و افراد زیر ۱۸ سال می توانند در بازار بورس فعالیت کنند؟
در جواب باید گفت بله. کودکان و افراد زیر ۱۸ سال می توانند هم کد بورسی بگیرند و هم در بازار سرمایه از طریق ثبت نام در کارگزاری ها به خرید و فروش سهام مشغول شوند. در گذشته افراد زیر ۱۸ سال و کودکان فقط می توانستند کد بورسی بگیرند اما نمی توانستند به سیستم معاملات برخط دسترسی داشته باشند اما در حال حاضر افراد زیر ۱۸ سال یا نماینده قانونی آن ها می توانند در کارگزاری ها ثبت نام کرده و در سامانه های آنلاین به معامله کردن در بازار سرمایه بپردازند.
کودکان و افراد زیر ۱۸ سال برای دریافت کد بورسی باید مراحلی را طی کنند که تا حدود زیادی مشابه سایر افراد است.
۱- گام اول ثبت نام در سجام است. تنها تفاوت این مرحله برای افراد زیر ۱۸ سال در این است که باید نماینده قانونی آن ها یعنی «ولی» یا «قیم» آن ها برای ثبت نام اقدام کند و در قسمت «اطلاعات نماینده» به جای گزینه اصیل، نماینده قانونی انتخاب شود و پس از آن قیم باید اطلاعات خود را بارگذاری کند.
۲- گام دوم ثبت نام در کارگزاری است که آن را هم باید«ولی» یا همان والدین کودک انجام دهند.
۳- گام سوم، احراز هویت است که برای افراد زیر ۱۸ سال تنها به شکل حضوری صورت می گیرد.
چند نکته مهم برای دریافت کد بورسی افراد زیر ۱۸ سال وجود دارد که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم.
گاهی افراد با وجود تکمیل مراحل ثبت نام سجام، پیامکی با عنوان ثبت نام ناقص سجام دریافت می کنند. برای رفع این مشکل باید با استفاده از گزینه ویرایش اطلاعات قبلی در سایت سجام تمامی فرم های خود را بررسی کرده و اشتباهات خود را تصحیح کنید. خیلی از افراد ممکن است در وارد کردن شماره حساب بانکی خود اشتباه کنند.
گاهی افراد پیامک ناقص بودن اطلاعات را نه برای موارد ثبت نام بلکه برای احراز هویت دریافت می کنند. در این صورت این افراد باید احراز هویت خود را دوباره انجام دهند.
به نظر شما آیا کد بورسی همان کد آنلاین است؟ بسیاری از افراد در اولین مواجهه با بورس و بازار سرمایه این دو اصطلاح را با یکدیگر اشتباه می گیرند.
به کد شناسایی افراد در بازار سرمایه که توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی برای افراد متقاضی صادر می شود کد بورسی گفته می شود.
به نام کاربری و رمز ورود به سامانه های آنلاین هر کارگزاری، کد آنلاین گفته می شود. با استفاده از این کد می توانید وارد سامانه های آنلاین کارگزاری شده و در بازار سرمایه مشغول خرید و فروش شوید.
در گذشته کد آفلاین هم وجود داشت که برای استفاده از سامانه های آفلاین کارگزاری ها می شد اما امروزه با رونق گرفتن سامانه های آنلاین، کد آفلاین عملا کاربردی ندارد.
هر فرد با یک کد بورسی می تواند چندین کد آنلاین یا معاملاتی داشته باشد. داشتن چندین کد آنلاین به معنای ثبت نام در چند کارگزاری مختلف است.
فعالیت در بازار سرمایه از طریق چندین کارگزاری اهمیت مفهومی به نام کارگزار ناظر را بیشتر می کند. برای درک مفهوم کارگزار ناظر و نحوه تغییر کارگزار ناظر می توانید به این مقاله رجوع کنید.
سوالی که خیلی ها از خودشان می پرسند این است که چه قدر طول می کشد تا کد بورسی صادر شود؟
ثبت نام در کارگزاری در کمتر از ۲۰ دقیقه انجام می شود. با تکمیل فرم ثبت نام در سامانه سجام ظرف مدت حداکثر ۲۴ ساعت، کد پیگیری ۱۰ رقمی برایتان پیامک می شود. بعد از آن می توانید وارد مراحل احراز هویت شده و با تکمیل این مراحل در صورت تایید احراز هویت، ظرف مدت ۴۸ ساعت آینده کد بورسی برایتان پیامک می شود.
همزمان با دریافت کد بورسی باید این سوال را از خود بپرسید که آیا به اندازه کافی در زمینه بازار بورس و نحوه فعالیت در آن و انجام معاملات آموزش دیده ام؟ آیا می توانم مثل یک فرد حرفه ای از این بازار کسب سود کنم؟ آیا از منابع تخصصی آموزشی بورس استفاده کرده ام؟
هرچند دریافت کد بورسی اولین مرحله ورود به بورس است، آموزش تخصصی به نوعی پیش نیاز ثبت نام در بورس محسوب می شود. برای انجام معاملاتی موفق در بورس سعی کنید در تحلیل تکنیکال و نحوه استفاده از آن تبحر پیدا کنید. علاوه بر این در زمینه تحلیل بنیادی یا فاندامنتال نیز آموزش های لازم را ببینید تا بتوانید بهترین سهم های موجود در بورس را از نظر بنیادی و ارزش ذاتی شناسایی کنید. در واقع برای موفقیت در بورس به ترکیب مناسبی از تکنیک های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، مدیریت سرمایه و ریسک و روان شناسی خود و بازار نیاز خواهید داشت.
دریافت کد بورسی رایگان اولین گام برای ورود به بازار سرمایه در ایران است. در این مقاله آموزش دریافت کد بورسی آنلاین و غیرحضوری را در دستور کار خود قرار دادیم تا بتوانید به راحتی مراحل ثبت نام در بورس را پشت سر گذاشته و با گرفتن کد بورسی وارد عرصه معاملات در بورس تهران بشوید.
منبع : گروه تحریریه وب سایت آموزش بورس
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
leyla
1401-07-12سلام چه مدتی طول میکشه تا کد بورسی فرستاده بشه؟
مدیر وبسایت
1401-07-14دوست عزیز، در شرایط معمول، صدور کد بورسی حدود ۲ روز کاری (از زمان تحویل کامل مدارک و اطلاعات و احراز هویت) زمان نیاز دارد.
فرید
1401-07-20بدون کد بورسی به هیچ وجه امکان نداره بتونیم داخل بازار بورس فعالیت کنیم؟
مدیر وبسایت
1401-08-26خیر دوست عزیز؛ باید در ابتدا کد بورسی دریافت کنید
پرنیا
1401-12-14سلام چطور میتونم کد بورسیمو استعلام بگیرم؟
مدیر وبسایت
1402-01-28عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما میتوانید توسط سامانه estelam.ime.co.ir استعلام کد بورسی خودتون رو دریافت کنید.
حسنی
1402-02-10سلام برای دریافت کد بورسی فراموش شده باید چیکار کنم؟
مدیر وبسایت
1402-02-31عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، ابتدا وارد سایت اینترنتی سجام به ادرس اینترنتی sejam.ir شوید. در بین گزینههای موجود روی گزینه بازیابی کد پیگیری کلیک کنید تا صفحه جدیدی باز شود. گام دوم : در کادر مشخص شده کدملی خود را وارد کنید. پس از آن باید عبارت یا کد امنیتی مشخص شده را دقیقا وارد کرده و روی گزینه بررسی کلیک کنید
kimia.nozari
1402-04-19سلام به نظرتون بهتره تو کدوم کارگزاری ثبت نام کنم؟
مدیر وبسایت
1402-04-31عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، کارگزاری های مختلفی در بورس وجود دارد و باید بر اساس نیاز خودتون اون هارو انتخاب کنید و برای بررسی این کارگزاری ها پیشنهاد میکنیم از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/best-brokerages
ElenaCharkhandeh
1402-09-25سلام تفاوت کد بورس سهام با کد بورس کالا و انرژی چیست؟
مدیر وبسایت
1403-02-01درود به شما دوست عزیز با توجه به تفاوت در ماهیت این بازارها کدهای معاملاتی این بازارها نیز متفاوت میباشد یعنی کد بورس بازار سهام در آن سهام شرکتها مورد معامله قرار میگیرد با کد بورس کالا که در آن کالا مورد داد و ستد قرار میگیرد متفاوت است.