ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

کارنامه معاملاتی (استیتمنت معاملاتی) چیست؟ | دانلود رایگان ژورنال معاملاتی نمونه

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 04 آبان 1403
فارکس   فرزاد نشاط
زمان انتشار 15 آذر 1401
کارنامه معاملاتی (استیتمنت معاملاتی) چیست؟ | دانلود رایگان ژورنال معاملاتی نمونه

امروزه معامله‌گری را می‌توان نوعی سبک زندگی در نظر گرفت، این نوع سبک زندگی، به‌گونه‌ای‌ است که هر‌کس باید تلاش کند که برای بهتر شدن و پیشرفت، نسبت به فردی که درگذشته بوده، قدم بردارد و در این راه رقیب و حریف اصلی هر شخص در ابتدا خود فرد است. به این صورت که در ابتدا هر فرد معامله‌گر باید با خود رقابت کند تا بتواند یک کارنامه معاملاتی خوب داشته باشد و همیشه به افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند توصیه می‌شود تا عملکرد خود را به‌صورت سالانه، ماهانه و دوره‌ای بررسی کنند.

در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت که اصلاً مزایای کارنامه معاملاتی چیست، چه انواعی دارد و چه معیارهایی را باید برای سنجش آن در نظر داشته باشیم.

کارنامه معاملاتی

کارنامه معاملاتی

به‌صورت کلی کارنامه یا استیتمنت معاملاتی گزارشی است که عملکرد یک معامله‌گر را در بازه زمانی مشخصی نشان می‌دهد.

استیتمنت معاملاتی از اهمیت بالایی برخوردار‌ است، زیرا ثبت و ضبط اطلاعات یک تریدر باعث می‌شود بتواند در معاملات آینده خود بهتر عمل کرده و با استفاده از تجربیاتی که از معاملات گذشته خود به دست آورده، بتواند مشکلات سد راهش را حل کند و این کار باعث انضباط در معامله‌گری خواهد شد.

کارنامه معاملاتی

این کارنامه معاملاتی به معامله‌گر می‌گوید که درگذشته چه معاملاتی داشته و میزان سود و زیان او چقدر بوده و چه میزان ریسک را متحمل شده است و حتی در طول یک مدت چطور موقعیت‌های معاملاتی خود را مدیریت کرده‌ و حتی روی چه جفت ارز‌هایی بیشترین تمرکز و معامله را داشته است.

ویژگی‌های یک کارنامه معاملاتی حرفه‌ای

یک حساب معاملاتی حرفه‌ای و اید‌ئال باید منحنی صعودی و پایدار داشته باشد. اگرچه افت‌هایی موقتی وجود خواهد داشت، اما این نوسانات طبیعی هستند و هیچ تریدری نمی‌تواند همیشه برنده باشد. ویژگی‌های یک حساب موفق شامل موارد زیر است:

ویژگی‌های یک کارنامه معاملاتی حرفه‌ای

  • مسیر صعودی کلی: روند کلی حساب باید صعودی باشد، به این معنا که سودها به‌تدریج افزایش یابند.
  • سود هفتگی: بیشتر هفته‌ها باید با معاملات سودآور به پایان برسند.
  • سود ماهانه: در پایان اکثر ماه‌ها، حساب باید در حالت سوددهی باشد.
  • سود سالانه: در پایان سال، حساب باید به اوج خود رسیده و سود قابل‌توجهی را نشان دهد.
  • مدیریت ریسک: تریدر باید استراتژی‌های مدیریت ریسک مؤثری داشته باشد تا از ضررهای بزرگ جلوگیری کند.
  • ثبات: سودها باید پایدار و مداوم باشند، نه‌تنها در یک دوره کوتاه.

اگر حساب معاملاتی این ویژگی‌ها را نداشته باشد، تریدر نمی‌تواند به‌عنوان یک تریدر حرفه‌ای شناخته شود و نمی‌تواند به درآمد حاصل از معاملاتش اتکا کند.

معیار‌های سنجش برای کارنامه معاملاتی

معیار‌های سنجش برای کارنامه معاملاتی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، کارنامه معاملاتی عملکرد مالی شما در یک بازه زمانی مشخص را نشان می‌دهد و این عملکرد می‌تواند توسط معیارهایی سنجیده شود که ازجمله این معیارها می‌توان به مواردی مثل نسبت ریسک به ریوارد، سود و ضرر ناخالص، مجموع سود خالص، فاکتور سود، وین ریت، توتال ترید و... اشاره کرد.

نسبت ریسک به ریوارد

این معیار به نسبت سود یا ضرر (Risk/Reward ratio) در هر معامله گفته می‌شود و مشخص ‌کردن این نسبت با تعیین محل استاپ لاس، محل سود یا تارگت و نقطه ورود مشخص می‌شود.

سود ناخالص

فاکتور سود ناخالص (Gross Profit) بر مبنای رشد میزان سرمایه شما از تاریخ مشخص‌شده محاسبه می‌شود و نشان‌دهنده این است که تا چه اندازه توانسته‌اید بر مبنای معاملاتی که انجام داده‌اید سود کسب کنید.

ضرر ناخالص

فاکتور ضرر ناخالص (Gross Profit) عکس مورد بالاست و بر مبنای میزان ضرر شما از تاریخ مشخص‌شده محاسبه می‌شود و نشان‌دهنده این است که با توجه به تعداد معاملاتی که انجام‌شده، چه تعداد آن ضرر بوده است.

مجموع سود خالص

مجموع سود خالص یا (Total Net Profit)، به مجموع سود خالصی گفته می‌شود که از طریق مجموع سود در یک بازه زمانی مشخص منهای مجموع ضرر در همان بازه مشخص به دست می‌آید.

فاکتور سود

فاکتور ‌سود یا (Profit Factor)، به تقسیم مجموع سودها بر ضرر‌ها گفته می‌شود، سیستم معاملاتی به‌عنوان یک سیستم سودآور شناخته می‌شود که پرافیت فکتور آن حداقل دو برابر از ضررهای آن بیشتر باشد.

به‌عنوان‌مثال، مجموع معاملات سودآور یک معامله‌گر 1000 دلار است و مجموع معاملات ضرر ده آن 500 دلار، در این حالت پرافیت فاکتور آن معامله‌گر 2 هست.

وین ریت

وین‌ ریت (win rate) به نسبت تعداد معاملات سود ده به ضرر ده گفته می‌شود، به‌عنوان‌مثال، اگر در یک بازه زمانی مشخص‌شده، در کارنامه معاملاتی یک معامله‌گر حدود 100 معامله به ثبت رسیده باشد و از این تعداد 53 معامله آن سود ده و 47 معامله ضرر ده باشد، در این شرایط وین ریت معامله‌گر 53 درصد خواهد بود.

توتال ترید

توتال تریدر (Total Trades) تعداد معاملاتی است که بر اساس تاریخی که مشخص کرده‌اید نمایش داده می‌شود، در این معیار دو قسمت وجود دارد که یک مورد به تعداد معاملات فروش و درصد موفقیت شما در آن اشاره دارد و قسمت بعدی به تعداد معاملات خرید شما و درصد موفقیتی که در این معاملات داشته‌اید اشاره می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم تا در دوره آموزش رایگان اقتصاد شرکت کنید!

انواع کارنامه معاملاتی

انواع کارنامه معاملاتی

به‌صورت کلی کارنامه یا استیتمنت‌های معاملاتی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد.

دسته‌ی اول از نرم‌افزار معاملاتی نظیر متاتریدر گرفته می‌شود که در مقاله ترفندهای متاتریدر به‌صورت کامل، آن را آموزش دادیم.

دسته دوم کارنامه‌‌هایی هستند که از سایت‌هایی مثل myfxbook و mql به کسانی که حساب معاملاتی خود را به این سایت‌ها متصل کرده‌اند، داده می‌شود، اما لازم به ذکر است که این گروه از کارنامه‌های معاملاتی قابلیت دسترسی عمومی دارند و می‌تواند در معرض دید عموم هم باشند.

دسته‌ای دیگر نوعی است که فرد معامله‌گر خود می‌تواند، این نوع کارنامه معاملاتی را ایجاد کند، درواقع این نوع کارنامه‌ها یک گزارش کامل از رفتار معامله‌گران در طول دوره معاملاتی آن‌ها هست و آن‌ها می‌توانند با توجه ‌به نتایجی که از معاملات به‌دست‌آمده، بخش‌هایی از این استراتژی را اضافه یا کم کنند.

در این مثال از کارنامه معاملاتی حتی حالات روحی، روانی و جسمی شخص معامله‌گر نیز در نظر گرفته می‌شود، چون این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است و ممکن است معامله‌گر در هنگام انجام معامله در شرایط روحی خوبی نبوده باشد و همین موضوع سبب اشتباه در معامله و یا هیجانی عمل کردن و درنتیجه ضرر ‌وی شده باشد، درنهایت می‌توان گفت که درج این مورد نیز می‌تواند به تجربه یک فرد در هنگام معامله کمک کند.

گرفتن کارنامه معاملاتی از متاتریدر 4

گرفتن استیتمنت از متاتریدر 4 (MetaTrader 4) برای ارزیابی عملکرد حساب معاملاتی بسیار مهم است. در ادامه مراحل گرفتن استیتمنت از متاتریدر 4 را توضیح می‌دهیم:

گرفتن کارنامه معاملاتی از متاتریدر 4

  1. باز کردن متاتریدر 4: نرم‌افزار متاتریدر 4 را بازکنید و به‌حساب معاملاتی خود وارد شوید.
  2. باز کردن پنجره ترمینال: از منوی اصلی، گزینه "View" را انتخاب کرده و سپس "Terminal" را انتخاب کنید تا پنجره  Terminal  در پایین صفحه باز شود.
  3. انتخاب تب :Account History در پنجره Terminal، به تب "Account History" بروید تا لیست تمامی معاملات انجام‌شده روی حساب شما نمایش داده شود.
  4. تنظیم دوره زمانی: روی یکی از معاملات در پنجره Account History کلیک راست کنید و گزینه "All History" یا "Custom Period" را انتخاب کنید تا دوره زمانی موردنظر برای استیتمنت را تنظیم کنید.
  5. ذخیره استیتمنت: بعد از تنظیم دوره زمانی، دوباره روی یکی از معاملات در پنجره Account History کلیک راست کنید و گزینه "Save as Report" یا "Save as Detailed Report" را انتخاب کنید.
  6. انتخاب مکان ذخیره:  پنجره‌ای باز می‌شود که از شما می‌خواهد مکان ذخیره گزارش را انتخاب کنید. محل ذخیره فایل را انتخاب کرده و نام مناسبی برای فایل بگذارید و روی "Save" کلیک کنید.

چگونه از سایت myfxbook کارنامه معاملاتی بگیریم؟

برای گرفتن استیتمنت معاملاتی از سایت Myfxbook، ابتدا باید حساب معاملاتی خود را به این سایت متصل کنید. در ادامه، مراحل دقیق اتصال حساب و گرفتن استیتمنت را توضیح می‌دهیم.

ثبت‌نام و ورود به Myfxbook

به سایت Myfxbook بروید و اگر حساب کاربری ندارید، ثبت‌نام کنید. در غیر این صورت، وارد حساب کاربری خود شوید.

اضافه کردن حساب معاملاتی

پس از ورود، روی گزینه "Portfolio" در منوی بالای صفحه کلیک کنید.

گزینه "Add Account" را انتخاب کنید.

چگونه از سایت myfxbook کارنامه معاملاتی بگیریم؟

انتخاب روش اتصال

 Myfxbookچندین روش برای اتصال حساب معاملاتی ارائه می‌دهد، ازجمله:

 :Metatrader 4 (EA)این روش شامل دانلود و نصب یک EA (Expert Advisor) در پلتفرم متاتریدر 4 است.

Metatrader 4 (Publisher): این روش از طریق تنظیمات Publisher در متاتریدر 4 انجام می‌شود.

 :Metatrader 4 (Auto Update)این روش ساده‌تر است و نیاز به نصب EA ندارد.

 :Metatrader 4 (Investors Password)در این روش از رمز عبور سرمایه‌گذار برای دسترسی به‌حساب استفاده می‌شود.

پیکربندی اتصال

با توجه به روش انتخابی، مراحل دقیق را دنبال کنید. مثلاً برای روش :Metatrader 4 (Auto Update)

پلتفرم متاتریدر 4 را بازکنید.

پیکربندی اتصال

به منوی "Tools" رفته و "Options" را انتخاب کنید.

به تب "Server" بروید و دکمه "Enable Expert Advisors" را فعال کنید.

سپس به تب "Expert Advisors" رفته و گزینه‌های مربوطه را فعال کنید.

درنهایت، جزئیات حساب خود را در Myfxbook وارد کنید و اتصال را تأیید کنید.

تأیید اتصال

پس از واردکردن جزئیات و تأیید اتصال، چند دقیقه صبر کنید تا اطلاعات حساب شما به Myfxbook منتقل شود. می‌توانید وضعیت اتصال را در بخش "Portfolio" بررسی کنید.

گرفتن استیتمنت از Myfxbook

باز کردن حساب متصل شده

در Myfxbook، به بخش "Portfolio" بروید و روی حساب معاملاتی متصل شده کلیک کنید.

باز کردن حساب متصل شده

نمایش جزئیات حساب

در صفحه جزئیات حساب، می‌توانید اطلاعات مختلفی ازجمله سود، زیان، بالانس، و نمودارها را مشاهده کنید.

ذخیره استیتمنت

در بخش بالای صفحه جزئیات حساب، دکمه‌های مختلفی برای مشاهده و تحلیل داده‌ها وجود دارد. برای گرفتن استیتمنت، می‌توانید از گزینه "Custom Analysis" استفاده کنید.

در پنجره بازشده، بازه زمانی موردنظر خود را انتخاب کنید و سپس روی "Export" یا "Save" کلیک کنید تا استیتمنت در قالب فایل Excel یا PDF ذخیره شود.

 جمع‌بندی نهایی

در این مقاله سعی کردیم موارد مهم که برای اطلاع از یک کارنامه معاملاتی موردنظر بود را بیان کنیم، اما باید در نظر داشته باشید فاکتور‌ها و شاخص‌های زیادی در یک کارنامه معاملاتی می‌تواند دخیل باشد تا عملکرد یک معامله‌گر را به‌صورت دقیق بررسی کند در ادامه سعی کردیم یک فایل از یک ژورنال معاملاتی آماده کنیم تا شما بتوانید برای بررسی معاملات خود از آن استفاده کنید که می‌توانید از این لینک آن را دانلود کنید.

درنهایت می‌توان کارنامه معاملاتی را یکی از بخش‌های بسیار مهمی دانست که تمامی معامله‌گران باید به آن توجه داشته باشند.

 

مقالات مشابه:

 

سؤالات متداول

کارنامه معاملاتی چیست؟

کارنامه معاملاتی یا استیتمنت معاملاتی گزارشی است که عملکرد یک معامله‌گر را در بازه زمانی مشخصی نشان می‌دهد.

چند نوع کارنامه معاملاتی وجود دارد؟

کارنامه معاملاتی را می‌توان به سه نوع تقسیم کرد که دسته اول توسط متاتریدر به وجود می‌آید، دسته دوم توسط سایت‌هایی مثل myfxbook و mql و دسته سوم که شخص معامله‌گر خود به‌صورت دستی آن را ایجاد می‌کند.

چه معیارهایی برای سنجش یک کارنامه معاملاتی مهم است؟

ازجمله معیار‌‌های معاملاتی می‌توان به نسبت ریسک به ریوارد، مجموع سود خالص، فاکتور سود، وین ریت، توتال ترید اشاره کرد.

آیا تمامی این فاکتورها در هر نوع استراتژی معاملاتی باید در نظر گرفته شود؟

بله تمامی مواردی که در بالا گفته شد، بسته به هر نوع استراتژی باید در نظر گرفته شود.

حتی ما در ابتدای شروع دوره کارگاه‌ترید لایو از دانشجویان این استیتمنت را دریافت می‌کنیم و آن را با استیتمنت آخر دوره آن‌ها بررسی می‌کنیم که معمولاً نتیجه این استیتمنت‌ها بسیار باهم متفاوت است و دانشجویان در استیتمنت معاملاتی خود پیشرفت چشمگیری را مشاهده می‌کنند.

این میزان رضایت از یک دوره را از قسمت نتایج دانشجویان می‌توانید مشاهده کنید.

 

 

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 856
    علی
    1401-09-18

    عالی بود

  • comment 859
    پروانه
    1401-09-20

    برای معامله های کوتاه مدت بهتر نیست فقط وین ریت و در نظر بگیریم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در هر نوع استراتژی و سبکی بهتره تمامی مواردی که در مقاله عنوان شد را در نظر بگیرید.

  • comment 916
    کریم
    1401-09-28

    فرق کارنامه معاملاتی با وین ریت چیه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، وین ریت یا درصد موفقیت، به معامله گر نشان می دهد که چند درصد از معاملات او منجر به سود شده است اما کارنامه معاملاتی گزارشی است که عملکرد یک معامله‌گر را در بازه زمانی مشخصی نشان می‌دهد و توسط فاکتور های مختلفی تشکیل شده است که در متن مقاله به آن ها اشاره کردیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد وین ریت میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/win-rate-in-forex

  • comment 1127
    mehrshad
    1401-10-27

    با سلام حتی برای معامله های کوتاه مدت هم باید کارنامه معاملاتی داشته باشیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، بله برای فعالیت و انجام معامله در بازار مالی و با توجه به هر نوع استراتژی داشتن کارنامه معاملاتی مهم هستش و حتما باید اون رو در نظر داشته باشید.

  • comment 1204
    سپهر
    1401-11-10

    سلام ممنون بابت این مقاله ی ارزشمند و آموزنده من نتونستم گزینه دانلود ژورنال رو پیدا کنم ممنون میشم کمکم کنید

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در قسمت جمع بندی روی گزینه (این لینک) که به صورت قرمز مشخص شده است کلیک کنید.

  • comment 1440
    تریدر
    1401-12-20

    سلام مقاله عالی بود ولی قسمت محاسبه پرافیت فکتور رو متوجه نشدم اگر با مثال فرمولش رو توضیح بدید ممنون میشم!

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است و به صورت کلی این طور میتوان بیان کرد که پرافیت فکتور مناسب باید دوبرابر ضرر موجود باشد. که در بروزرسانی بعدی این مقاله، نقطه نظرات شما درنظر گرفته خواهد شد و مثال بیشتری در مقاله قرار خواهد گرفت.

  • comment 1948
    محمد
    1402-01-24

    با سلام نباید میزان حد سود و حد ضرر رو در کارنامه معاملاتیمون لحاظ کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در کارنامه معاملاتنی، باید میزان ریسک و میزان سودی که در معامله داشته اید را به درصد مشخص کنید.

  • سلام اهمیت اصلی کارنامه معاملاتی چی هستش؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، اهمیت اصلی کارنامه یا همان ژورنال معاملاتی کمک به ساخت چارچوب استراتژی معاملاتی و ثبت دقیق معاملات و همچنین محاسبات و اقدامات است علاوه بر این میتوانید یادداشت‌های دقیقی داشته باشید، احساسات خود را مدیریت کنید و نقاط قوت و ضعف خود را یادداشت کنید.

  • comment 3201
    EsmailMaghrebi
    1402-04-08

    سلام من قصد شروع فعالیت در فارکس رو دارم و با توجه به توضیحاتی که در این مقاله داده شد متوجه شدم که کارنامه معاملاتی خیلی مهمه و ممنون میشم توضیح بدید که چه اطلاعاتی رو باید در کارنامه معاملاتی خودم در نظر بگیرم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، از مواردی که باید در کارنامه معاملاتی در نظر بگیریم میتوان به نسبت ریسک به ریوارد، میزان سود، میزان ضرر، درصد ریسک و ... اشاره کرد که در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شد.

  • comment 3896
    MahdyMoghimi
    1402-06-04

    سلام چطور خودمون رو در معامله‌گری رشد بدیم؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، برای رشد به عنوان یک معامله‌گر، اهمیت آموزش و تجربه را نباید نادیده بگیرید. شروع با یادگیری مفاهیم اساسی معاملات و تحلیل بازار ضرور است. در این راستا، مطالعه کتب، دوره‌های آموزشی، و منابع آنلاین مفید هستند. همچنین، تجربه عملی با حساب تمرینی (دمو) به شما کمک می‌کند تا تکنیک‌ها و استراتژی‌های معاملاتی خود را تست کرده و بهبود بخشید. مهمترین نکته این است که صبوری و مدیریت ریسک را بیاموزید. هیچکس به طور خودکار موفق نمی‌شود، بنابراین باید از اشتباهات خود یاد بگیرید و همواره بهبود پیدا کنید. علاوه بر این، مطالعه و پیگیری اخبار و تحلیل‌های بازار را متوجه شوید تا تصمیمات معاملاتی خود را بر مبنای اطلاعات به‌روز بگیرید. در انتها، ایجاد یک سیستم معاملاتی منظم و رعایت تنظیمات مدیریت ریسک و مالی کلید موفقیت در معامله‌گری است.

  • comment 4642
    علی
    1402-10-03

    خیلی عالی و ارزشمند بود ممنون از شما

  • سلام کدام پلتفرم در ارتباط با کارنامه معاملاتی دقیق تر استو خطای کمتری دارد؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، دقت و قابلیت اطمینان پلت فرم های معاملاتی در حفظ سوابق معاملات و به حداقل رساندن خطاها به عوامل مختلفی از جمله فناوری پلت فرم، زیرساخت، اقدامات امنیتی و انطباق با مقررات بستگی دارد. به طور کلی، پلتفرم های معاملاتی معتبر و جاافتاده ارائه شده توسط کارگزاران یا مؤسسات مالی تحت نظارت، برای اطمینان از انطباق با الزامات نظارتی و حفظ اعتماد مشتری، دقت و قابلیت اطمینان را در ثبت سوابق در اولویت قرار می دهند.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود