کد به کد کردن در بورس به معنای خرید و فروش حجم بسیار زیادی از سهام یک شرکت در بازه زمانی کوتاه توسط تعدادی کد معاملاتی حقیقی یا حقوقی است.
از آنجایی که کد به کد کردن سهام ممکن است نشانه شروع روند صعودی یا نزولی باشد، نحوه تشخیص آن برای سرمایهگذاران الزامی است.
کد به کد کردن در بورس یکی از مباحث تابلوخوانی و به معنای خرید و فروش حجم نامتعارف و بسیار زیادی از سهام توسط چند کد معاملاتی خاص است. این معاملات از پیش تعیین شده بوده و با هماهنگی چند کد خاص در یک بازه زمانی بسیار کوتاه در قالب چندین معامله با حجمهای مشابه صورت میگیرد.
۱- کد به کد حقیقی به حقیقی
۲- کد به کد حقیقی به حقوقی
۳- کد به کد حقوقی به حقیقی
۴- کد به کد حقوقی به حقوقی
کد به کد کردن یکی از نشانه های احتمالی شروع روند جدید در بورس است. به همین دلیل برخی از سرمایهگذاران به عنوان سیگنال از آن استفاده میکنند. به طور کلی:
پیگیری دقیق معاملات خرید و فروش سهام جهت یافتن موارد کد به کد، فرآیندی زمانبر بوده و نیاز به تسلط کافی به مباحث تابلوخوانی دارد. علاوه بر این، برای خرید و فروش سهام باید شرایط تکنیکال و فاندامنتال سهم را نیز بررسی کنید.
تمام این فرآیند توسط کارشناسان انجمن خبرگان سرمایه گذاری در ایران از بین تعداد زیادی از سهمهای پذیرفته شده در بازار سرمایه انجام میشود. بر همین اساس نیز سیگنال خرید سهام به همراه زمان دقیق خرید و فروش در بازههای زمانی کوتاه مدت و میان مدت در اختیار علاقهمندان قرار داده میشود.
پیش از ادامه مبحث آموزش کد به کد در بورس بهتر است به این نکته مهم اشاره کنیم که:
جهت یافتن کد به کد در سایت TSETMC، بایستی از قسمت فیلترنویسی استفاده کرده و فیلترهایی که در ادامه آوردهایم را در آن بخش استفاده کنید. جهت انجام این کار، مراحل زیر را انجام دهید.
فیلترنویسی در بورس به شکلهای مختلفی انجام شده تا فرآیند یافتن سهام با ویژگیهای خاص سادهتر شود. در ادامه یکی از چندین فیلتر کد به کد حقیقی به حقوقی را آوردهایم.
(tvol)>1.25*[is5]&&((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)<((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)&&(pl)<=(pc)&&(plp)<0&&(ct).Buy_N_Volume>0.5*(tvol)&&(ct).Sell_I_Volume>0.5*(tvol)
دقت داشته باشید که جهت تشخیص کد به کد نمیتوان به تنهایی به فیلتر اتکا کرد چون هر فیلتر تنها شرایط خاصی را در نظر میگیرد. بنابراین بایستی حتما ریز معاملات، حجم معاملات، درصد و تعداد فروشندگان حقیقی و حقوقی را نیز در نظر داشته باشید.
در ادامه، فیلتر کد به کد حقوقی به حقیقی که نشانهای احتمالی از رشد سهم بوده، آورده شده است.
(tvol)>1.5*[is6]&&((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)>=((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)&&(pl)>=(pc)&&(plp)>0&&(ct).Buy_I_Volume>0.5*(tvol)&&(ct).Sell_N_Volume>0.5*(tvol)
همان طور که پیشتر اشاره شد منظور از کد به کد حقیقی به حقوقی، فروش حقیقی و خرید حقوقی است که احتمال کاهش قیمت را در پی خواهد داشت. برای مثال اگر تعداد خریداران حقیقی ۱۰۰۰ نفر بوده و به یکباره ۵ کد حقیقی حجم بالایی از سهام را به فروش رسانده و حقوقی بخش اعظمی از آن خریداری کند، کد به کد انجام شده است.
برای مثال نماد ونیکی را در نظر بگیرید. همان طور که در نمودار زیر مشاهده میکنید در برخی از دقایق، حجم معاملات به یکباره زیاد شده است.
اگر ریز معاملات سهام در این روز معاملاتی را بررسی کنیم، بیشتر متوجه قضیه میشوید. نحوه دسترسی به ریز معاملات در شکل زیر نشان داده شده است.
حالا با بررسی ریز معاملات میبینیم که در چندین مرحله حجم بالایی از معاملات (۱۰۰،۰۰۰) انجام شده است.
با این حال بایستی حجم خرید و فروش حقیقی و حقوقی را نیز در نظر گرفت. در این مثال تقریبا نیمی از خرید توسط حقوقیها صورت گرفته است و نمونه ضعیفتری از کد به کد حقوقی به حقیقی به حساب میآید.
جهت تشخیص کد به کد حقوقی به حقیقی نکات مهم زیر را در نظر بگیرید:
برای بررسی حجمهای مشکوک بایستی ریز معاملات را بررسی کنید. برای مثال پس از تشخیص حجم بالای معاملات در یک زمان کوتاه اگر به دو معامله با حجم ۱۵۳،۲۶۹ و ۳۴۶،۷۳۱ برخورد کردید (در مجموع ۵۰۰،۰۰۰) این معامله، حجم مشکوک داشته و نشانهای از کد به کد است.
کد به کد حقوقی به حقیقی، مهمترین نوع کد به کد در بورس است و نشانهی احتمالی رشد قیمت سهم در آینده است. توجه به این نکات، امکان تشخیص کد به کد حقوقی به حقیقی را سادهتر میکند:
نمونه کد به کد حقوقی به حقیقی را میتوان در نماد وبوعلی مشاهده کرد. همان طور که در شکل زیر مشاهده میکنید، حجم معاملات تقریبا ۸ برابر میانگین حجم معاملات ماهانه است. علاوه بر این در دو بازه زمانی، حجم زیادی از سهام معامله شده است:
فروش حقوقی تقریبا معادل ۹۳٪ و خرید حقیقی معادل ۶۸٪ بوده است.
به حجمهای تکراری در نماد وبوعلی دقت کنید.
علت اصلی کد به کردن:
از آنجایی که یک شخص حقوقی میتواند با چند کد حقیقی نیز در بورس معامله کنند، این جا به جایی سهام بین خودشان اتفاق میافتد. در چنین حالتی مالکیت نهایی سهام تغییر نکرده اما تغییرات در حجم معاملات با یک قیمت خاص، ممکن است به تغییرات قیمت سهام منجر شود.
جا به جایی سهام به منظور شروع روند صعودی را در کد به کد حقوقی به حقیقی و جا به جایی سهام به منظور شروع روند نزولی را در کد به کد حقیقی به حقوقی بررسی کردیم اما گمراهسازی سرمایهگذاران چگونه اتفاق میافتد؟
گاهی حقوقیهای یک سهم دست به فروش سهم با حجم بالا زده و بدین ترتیب سایر سرمایهگذاران مبتدی را ترسانده و باعث میشوند تا آنها نیز سهام خود را به فروش برسانند. در چنین حالتی حقوقی ابتدا حجم زیادی را به فروش رسانده و با کد حقیقی آنها را خریداری میکند. پس از ریزش قیمت و فروش سهام توسط سایر سرمایهگذاران، شخص حقوقی اقدام به خرید سهام در قیمت پایین میکند تا بتواند با فروش آنها در قیمت بالاتر، سود زیادی به دست آورد.
خیر. گاهی خرید و فروش حقوقی و حقیقی به منظور دیگری با حجم بالا انجام میشود که هدف از آن کد به کد کردن نیست. در برخی مواقع هنگامی که در سهم، صف خرید با حجم بالایی شکل گرفته باشد، حقوقی سهم ممکن است حجم زیادی از سهام را در یک بازه بسیار کوتاه عرضه کند تا صف از بین برود. بنابراین چنین حالتی به معنای عرضه سهام است نه کد به کد کردن.
در معاملات بلوکی و کد به کد کردن، حجم زیادی از سهام جا به جا میشود اما این دو تفاوتهایی با یکدیگر دارند که در جدول زیر نشان داده شده است.
معاملات بلوکی |
کد به کد کردن |
جا به جایی سهام طی یک معامله |
جا به جایی سهام طی چندین معامله |
انجام معاملات خارج از بازار عادی سهام |
انجام معاملات در بازار عادی سهام |
انجام معاملات در زمان بازار یا بعد از زمان بازار |
انجام معاملات در زمان بازار |
هدف؛ انتقال سهام بین افراد حقوقی |
هدف؛ تغییر یا ایجاد روند قیمتی |
کد به کد کردن یکی از مباحث تابلوخوانی است که در کنار سایر تکنیکهای تابلوخوانی، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال جهت یافتن سهام مستعد رشد از آن استفاده میشود. بنابراین برای برخورداری از بازدهی بالا در بورس بایستی از تمامی این تحلیلها در کنار یکدیگر استفاده کنید.
جهت آشنایی با سایر مفاهیم تابلوخوانی از مقالات زیر استفاده کنید.
کد به کد حقوقی به حقیقی در مقاومت نشانهای احتمالی از افت قیمت است. با این حال امکان حمایت حقوقی سهم و شکست ناحیه مقاومتی نیز وجود خواهد داشت.
گمراه کردن سرمایهگذاران و ایجاد روند صعودی یا نزولی در سهم.
کد به کد حقوقی به حقوقی، تاثیری در خرید و فروش سهام توسط سرمایهگذاران ندارد. گاهی خرید و فروش کدهای حقوقی با یکدیگر به دلیل جلوگیری از افت شاخص کل در نمادهای شاخصساز انجام میشود. به طور کلی میتوان گفت کد به کد حقوقی با حقوقی نشانه خاصی از افت یا رشد قیمت سهام نیست.
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد