هر گاه میانگین متحرک کوتاه مدت، خط مربوط به میانگین متحرک بلندمدت را به سمت بالا قطع کند، به آن تقاطع طلایی (Golden Cross) گفته میشود؛ تقاطع طلایی، نشانهی صعودی شدن بازار یا صعودی ماندن آن در بازه بلندمدت است. هر گاه میانگین متحرک کوتاه مدت، میانگین متحرک بلندمدت را به سمت پایین قطع کند، به آن تقاطع مرگ (Death Cross) گفته میشود؛ تقاطع مرگ، نشانه نزولی شدن بازار یا نزولی ماندن آن در بازه بلندمدت است.
در ادامه با استفاده از چندین مثال به بررسی کراس طلایی و کراس مرگ در تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت.
تقاطع یا کراس طلایی هنگامی رخ میدهد که مووینگ اوریج کوتاه مدت، خط مووینگ اوریج بلندمدت را به طرف بالا قطع کند. عمده تحلیلگران با مشاهده این کراس، احتمال قویِ چرخش قیمت به سمت صعود را میدهند.
شناسایی تقاطع طلایی در نمودارهای قیمت ساده است:
جهت تنظیم اعداد مووینگ اوریج کوتاه مدت میتوانید از عدد ۵۰ و در نوع بلندمدت از عدد ۲۰۰ استفاده کنید.
تقاطع مرگ یا کراس مرگ که نشانهای از حرکت نزولی بازار در آینده است، هنگامی رخ میدهد که مووینگ اوریج کوتاه مدت خط مووینگ اوریج بلندمدت را به طرف پایین قطع کند.
جهت شناسایی تقاطع مرگ:
خیر. قطعا استفاده از یک اندیکاتور به تنهایی نمیتواند مبنایی برای انجام معاملات باشد. در واقع، معاملهگران باید پس از مشاهده تقاطع طلایی یا مرگ، منتظر صدور سیگنال از سایر اندیکاتورها، الگوها، سطوح فیبوناچی و ... باشند. از آنجایی که هیچ الگویی در تحلیل تکنیکال قطعیت ۱۰۰ درصدی ندارد، احتمال گرفتار شدن در موقعیتهای معاملاتی اشتباه وجود دارد.
در اغلب موارد پاسخ به این سوال منفی است. چراکه اندیکاتور مووینگ اوریج جزء اندیکاتورهای پَسرو (lagging) به حساب میآید. بدین معنی که هر دو نوع کراس مرگ و طلایی، معمولا تاییدی قوی بر تغییر روندی هستند که پیش از این اتفاق افتاده نه برگشت قیمتی که همچنان در جریان باشد.
به هنگام ظهور کراس طلایی یا گلدن کراس، میانگین متحرک بلندمدت میتواند به عنوان یک محدوده حمایتی در نظر گرفته شود. در کراس مرگ این خط میتواند در نقش محدوده مقاومتی جلوه کند.
بله امکان اشتباه بودن سیگنال این دو کراس مووینگ اوریج وجود دارد. البته این مسئله تا حدودی به تایم فریم معاملاتی شما نیز مربوط میشود. در تصویر زیر، نمونهای از سیگنال غلط تقاطع مرگ نشان داده شده است.
همان طور که مشاهده میکنید پس از تقاطع مرگ در ابتدای تصویر (سمت چپ)، بازار کاملا روند نزولی به خود نگرفته و پس از مدتی هر دو خط میانگین متحرک تقریبا افقی شدهاند. در نهایت، قیمت پیش از تقاطع طلایی (سمت راست) وارد موج صعودی شده و پس از تشکیل الگوی کراس طلایی، قیمت (در جهت سیگنال الگو) به حرکت در مسیر صعودی ادامه است.
از هر دوی این دو نوع میانگین متحرک میتوان برای شناسایی تقاطع مرگ و تقاطع طلایی استفاده کرد. میانگین متحرک ساده، تغییرات قیمت را آهستهتر از میانگین متحرک نمایی نمایش میدهد. به عبارت دیگر، میانگین متحرک نمایی واکنش سریعتری نسبت به تغییرات قیمت دارد. به عنوان مثال، اگر قیمت یک دارایی کاهش پیدا کند EMA زودتر از SMA به سمت پایین متمایل میشود.
اغلب معاملهگران جهت استفاده از گلدن کراس و کراس مرگ از تایم فریم دیلی یا روزانه استفاده میکنند. با این حال برخی ممکن است در تایم فریمهای کوتاه مدتتر (۴ ساعته تا ۱ دقیقه) نیز استفاده کنند. حتی برخی به جای اعداد ۵۰ و ۲۰۰ از اعداد ۲۰ و ۱۰۰ و یا ۱۰ و ۵۰ استفاده میکنند.
در ادامه با یک مثال از سهام شرکت آمازون به بررسی نحوه معامله با گلدن کراس میپردازیم. همان طور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، قیمت در کراس طلایی اول وارد فاز صعودی نشده اما پس از مدتی با نزدیکی به مووینگ اوریج ۲۰۰ روزه دوباره به طرف بالا برگشته است.
استفاده از سیگنال کراس طلایی در کنار محدوده حمایتی (مستطیل زرد رنگ در تصویر بالا) احتمال صعود را قویتر میکند. با اینحال تا زمان نزدیکی دوباره دو مووینگ اوریج، حجم معاملات افزایش نیافته است.
تصویر بالا نمایی نزدیک تر از همان نمودار را نشان میدهد. همان طور که مشاهده میکنید با ماندن مووینگ اوریج کوتاه مدت در بالای خط بلندمدت و افزایش حجم معاملات، برخی از معاملهگران در محل اولین فلش زرد رنگ (که قیمت به سمت خط آبی رفته و پس از تست ناحیه برگشته) وارد معامله شدهاند.
با این وجود افراد محتاطتر (و یا شاید آگاهتر) در دومین فلش زرد رنگ که اطمینان بیشتری از پایداری حرکت صعودی وجود دارد، وارد معامله شدهاند. در نهایت دسته سوم پس از اینکه قیمت دوباره به محل تقریبی ناحیه مقاومت / حمایتی (مستطیل کوچک زرد رنگ که در ابتدا مقاومت و سپس به حمایت تبدیل شده است) رسیده و از آنجا برگشته، بر موج صعودی سهام آمازون سوار شدهاند.
اگر دوباره به تصویر اول دقت کنید، میبینید که تقاطع طلایی سیگنال نسبتا دیرهنگامی برای ورود به روند صعودی صادر کرده با این حال افرادی که توانایی تشخیص آن را داشتهاند، توانستهاند از آن بازدهی خوبی کسب کنند. نکته دیگر، محل ضرر است که حتما بایستی با استفاده از سطوح افقی یا مورب پیشرو (حمایت و مقاومت استاتیک و داینامیک) یا سایر ابزارها تعیین شود؛ اگر به سمت راست تصویر اول بنگرید، مشاهده میکنید که اگر منتظر ظهور کراس مرگ جهت خروج از معامله میماندید، بخشی از سود خود را از دست میدادید.
مهمترین محدودیت یا ایراد کراس طلایی و کراس مرگ در این است که سیگنالهای صادر شده از آنها بسیار ساده است. اگر این سیگنالها در اکثر مواقع درست بودند، افراد بسیاری میتوانستند به سود خود از آنها استفاده کنند و در نتیجهی استفادهی شمار زیادی از افراد، این سیگنالها خاصیت خود را از دست میدادند.
در این مقاله به بررسی دو الگوی تقاطع مرگ و تقاطع طلایی پرداختیم. هر دوی این الگوها از تقاطع دو میانگین متحرک به وجود آمدهاند؛ تقاطع طلایی به عبور خط کوتاه مدت از خط بلندمدت در جهت بالا گفته میشود و تقاطع مرگ به عبور خط کوتاه مدت از خط بلندمدت در جهت پایین گفته میشود. در نهایت باید گفت ترید کردن به تنهایی با این دو الگو به احتمال بسیار بالا با شکست مواجه خواهد شد.
در واقع، حرفهایهای بازار از این موضوع مطلع هستند که راز موفقیت و کسب ثروت در استفاده از یک استراتژی معاملاتی جامع و پایبندی به قوانین آن است. در دوره فارکس، نحوه ترید کردن در بازارهای جهانی در قالب استراتژی جامع معاملاتی CTS انجام میپذیرد. این استراتژی جامع با بررسی مهمترین جنبههای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و در نظر گرفتن روانشناسی ترید و قواعد مدیریت ریسک و سرمایه، بهترین نقاط ورود به معامله و خروج از آن را در اختیار معاملهگر قرار میدهد. البته این دوره صرفا تئوری نیست و فراجویان میتوانند موارد آموزش داده شده را تمرین کرده و با مطرح کردن اشکالات خود در جلسات زنده، آنها را برطرف کنند.
جهت آشنایی با سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال و نحوه ترید بر اساس آنها از مقالات زیر استفاده کنید.
تفاوت تقاطع طلایی و مرگ به نحوهی قطع شدن دو مووینگ اوریج کوتاه مدت و بلندمدت اشاره دارد. در تقاطع طلایی خط مووینگ اوریج کوتاه مدت خط مووینگ اوریج بلندمدت را به سمت بالا قطع کرده و در آنجا باقی میماند. در تقاطع مرگ، خط مووینگ اوریج کوتاه مدت خط بلندمدت را به سمت پایین قطع کرده و در آنجا باقی میماند.
معاملهگران معمولا از سایر مفاهیم تحلیل تکنیکال همچون حجم معاملات بالا (به عنوان نشانهای از تغییر روند) یا هم جهتی سیگنال سایر اندیکاتورها همچون مکدی و RSI و واگرایی در آنها استفاده میکنند.
به طور کلی هر چه تایم فریم بالاتر باشد، سیگنال تقاطع طلایی و مرگ قویتر است. به عنوان مثال، سیگنال طلایی در تایم فریم هفتگی قطعیت بیشتری در ایجاد یک بازار صعودی در آینده دارد تا سیگنال طلایی در تایم فریم یک ساعته.
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد