عوامل موثر بر فروش شرکت :
به علت كم بودن نسبت حجم فروش صادراتي به نياز بالاي بازار خارج، مساله رقابت در اين بازار منتفي است و در مورد بازار داخل نيز به علت بسته بودن بازار داخلي و حاكميتي بودن اقتصاد كشور و اين واقعيت كه تامين كاتد از منابعي غير از شركت ملي صنايع مس ايران براي خريداران بسيار گران خواهد بود، بنابراين تنها تامين كننده كاتد در ايران اين شركت بوده و تنها رقابت موجود ميتواند در بازار مفتول داخلي باشد. این نماد در زمره سهام بنیادی بازار به شمار میرود و در داخل کشور بی رقیب می باشد
محصولات :
شرکت ملی صنایع مس ایران به صورت عمده در زمینه تولید کاتد مسی فعالیت مینماید. عمده محصولات صادراتي شركت عبارتند از كاتد مس، كنسانتره مس، كنسانتره فلزات گرانبها اكسيد موليبدن كه فروش آنها از طريق برگزاري مزايده و يا مذاكره با خريداران خارجي انجام مي پذيردو با وجود تحریم ها شرکت موفق به گریدیده تا پتانسیل های بنیادی خود را حفظ نماید .
فروش داخلي محصوالت عمدتاً كاتد مس، مفتول مسي،كنسانتره فلزات گرانبها سولفور موليبدن، اسيدسولفوريك و انواع محصولات جانبي نيز در بازار ايران از طريق بورس كالا انجام مي گيرد و شركتها ميتوانند مطابق مقررات و مكانيزم بورس نسبت به خريد اقدام نمايند.
فاکتورهای موثر بر هزینه های شرکت :
خريد بخشي از ماشين آلات ، قطعات و مواد از خارج از كشور با ارزهاي خارجي صورت مي گيرد،و نوسانات نرخ ارز تاثیر مستقیم بر بهای تمام شده محصولات خواهد داشت.تاثير سياست هاي بانك مركزي در رابطه با تنظيم بازار ارز بر فعاليت هاي مالي شركت را نیز باید در نظر داشت از آنجا كه قيمت گذاري محصولات شركت بر اساس نرخ هاي جهاني و بر مبناي بازار بورس فلزات لندن مي باشد لذا تغییرات قيمت محصولات تاثير زيادي بر مبلغ فروش و در نتيجه سود شركت دارد.همچنین نوسانات نفت در جهان كه اثر مستقيم بر بازار مس دارد نیز باید در نظر داشت.
سایر عوامل سود زیان شرکت:
تشديد تحريم هاي تجاري و بين المللي دشواري خريد برخي تجهيزات و دستگاهها، عدم امكان استفاده از نظام بانكي بين المللي براي نقل و انتقال پول محدود شدن قدرت انتخاب و چانه زني، مشكل و هزينه بر شدن حمل و نقل كالا و ارز، افت درآمد فروش و .. به دنبال خواهد داشت.
اثرات مخرب كرونا بر تعاملات و اقتصاد درصورت طولانی شدن حضور اين ويروس برتوليد كشور و زير ساختهايي كه به مس نياز دارند آسيب وارد مي كند و بديهي است بر روند شركت نيز اثرخواهد گذاشت.نوسانات نرخ بهره نظر به اينكه مانده تسهيلات دريافتي از بانك هاي داخل به حداقل ممكن رسيده است لذا تغييرات نرخ بهره تاثير با اهميتي بر سود، زيان شركت نداشته است و تغییرات عمده آن در سالهاي آينده ميتواند بر قيمت تمام شده پروژه ها و هزينه مالي اجراي طرح ها تأثيرگذار باشد همچنین بديهي است تغييرات نرخ سود بانكي جهاني تاثير مستقيم بر قيمت بازار جهاني مس LMEدارد.از آنجائيكه فلز مس پس از طلا و نقره رساناترين فلز محسوب ميگردد و به دليل كاربردهاي بسيار زياد آن در صنعت و قيمت مناسب آن نسبت به ساير رساناها، خطر تهديد محصولات جايگزين براي آن وجود ندارد.
تاثیر نرخ دلار :
درخصوص تغییرات نرخ ارز باید در نظر داشت که فروش هاي شركت با نرخ هاي سامانه نيما انجام ميگردد لذا با توجه به اينكه نرخ فروش محصولات شركت ، تابعي از نرخ ارز مي باشد هرگونه تغييرات در نرخ ارز، تاثير مستقيم بر سود،زيان شركت خواهد داشت ولي عمدتاً افزايش نرخ ارز تاثير مثبت بر سود آوري و نقدينگي شركت دارد.
دسترسی کامل و به روز به این بخش از تحلیل های 300 سهم معروف بازار، مختص اعضای VIP میباشد اما چکیده این مطالب را می توانید به صورت رایگان در کانال تلگرام ما داشته باشید.
بررسی نمودار تکنیکال سهم فملی
...
برای مشاهده متن کامل تحلیل، لطفا وارد وبسایت شوید.
سهم فملی tsetmc
...
برای مشاهده متن کامل تحلیل، لطفا وارد وبسایت شوید.
نماد فملی در دی ماه سال 1403 موفق به کسب درآمد 15369.9 میلیارد ریال شد، این میزان درآمد تغییرات زیر را تجربه نمود :
نسبت به ماه گذشته : 5 درصد افت
نسبت به مدت مشابه : 48 درصد رشد
نسبت به متوسط ماهانه : 15 درصد رشد
محصول اصلی شرکت طی عملکرد ماهیانه ( کاتد ) بوده و تغییرات زیر را در مقایسه به ماه گذشته داشته است:
میزان تولید : 36 درصد رشد
مقدار فروش : 1 درصد رشد
نرخ فروش : 6 درصد رشد
تا پایان این ماه، مجموع درآمد سهم فملی 133471.5 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30% افزایش داشته است و 6% بیشتر از درآمد کل سال گذشته را محقق نموده است.
اگر علاقه دارید تحلیل عملکرد سایر شرکت ها رو بر اساس اطلاعات موجود در Tsetmc و سامانه کدال مطالعه کنید پیشنهاد میکنیم گزارشهای زیر را نیز مطالعه کنید:
سود سپ کی واریز میشود؟
آیا سهم کاوه را بخریم؟
تحلیل جدید سهم فولاد
سود مجمع کالا
در جدیدترین گزارش فملی در کدال، صورت مالی نهماهه 1403مورد بررسی قرار گرفت، برخی از مهمترین نکات مالی آن به شرح زیر است:
EPS ( سود هر سهم ) شرکت در این دوره 680 ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 12 درصدی را نشان میدهد.
حاشیه سود خالص شرکت به عدد 45 درصد رسیده، این درحالی است که مدت مشابه این رقم معادل 52 درصد گزارش شده بود.
سود عملیاتی فملی طی این دوره با افزایش 14 درصدی به 54186 میلیارد تومان رسید.
برآورد میشود سهم فملی طی سه ماهه انتهایی سال به 36356 میلیارد تومان فروش و 22427 میلیارد تومان بهای تمام شده داشته باشد.
ما با بررسی دقیق هر سهم در کدال و tsetmc تحلیل و وضعیت سایر سهام بازار را مورد ارزیابی قرار دادیم، پیشنهاد میکنیم لینکهای زیر را مطالعه کنید:
آیا سهم پرداخت را بفروشیم؟ | آخرین اخبار هجرت | قیمت سهم غدام | زمان پرداخت سود فن آوا
سهم فملی در حال حاضر در محدوده مقاومتی قرار دارد. قیمت سهم فملی بین سطح حمایتی 7500 ریال و سطح مقاومتی 8600 ریال نوسان میکند. در این مقاله به بررسی دقیقتر این سطوح و سناریوهای احتمالی برای آینده سهم فملی میپردازیم.
حمایت فملی 7500 ریال: این سطح بهعنوان یک نقطه حیاتی برای جلوگیری از اصلاح بیشتر قیمت عمل میکند، اگر قیمت به زیر این سطح نفوذ کند، انتظار میرود که حمایت بعدی در محدوده 6800 ریال قرار داشته باشد.
مقاومت فملی 8600 ریال: اگر سهم بتواند با حجم معاملات بالا این سطح را بشکند، احتمال حرکت به سمت مقاومت بعدی در محدوده 9500 ریال افزایش مییابد. این مقاومت میتوانند بهعنوان سیگنال برای ادامه روند صعودی عمل کند.
نگهداری سهم: اگر نشانههایی از شکست سطح مقاومتی ذکر شده دیده شود، نگهداری سهم میتواند منطقی باشد. این استراتژی باید با بررسی سیگنالهای تکنیکال و نمودار سهم همراه باشد.
حد ضرر سهم: در صورتی که سطح حمایتی شکسته شود و روند نزولی تثبیت گردد، حد ضرر سهم فعال شده و باید در محدوده حمایتی پایینتر ( در متن تحلیل ذکر شده ) دوباره بررسی شود. ( حتما برای ورود و خروج روی تالار گفتگو مطرح نمائید تا سایر شرایط مانند وضعیت بازار و شاخص بررسی گردد )
بر اساس عملکرد آذر ماه 1403 نماد فملی که در سامانه کدال منتشر شده است، میزان درآمد شناسایی شده برابر با 16141.4 میلیارد تومان بوده است، این تغییرات در درآمد و عملکرد، سیگنالهای مهمی برای تحلیل بنیادی سهم و تحلیلهای جدید بازار بورس فراهم میکند.
تغییرات درآمد ماهانه به شرح زیر میباشد:
نسبت به ماه قبل: -1%
نسبت به میانگین ماهانه: +23%
نسبت به مدت مشابه سال قبل: +31%
محصول اصلی نماد فملی در این ماه کاتد بوده که مقدار تولید آن نسبت به ماه گذشته -28% تغییر داشته است. همچنین مقدار فروش و نرخ فروش به ترتیب -22% و +1% را تجربه نمودهاند.
جمعبندی عملکرد شرکت ملی مس ایران ( فملی ) از ابتدای سال تا تاریخ گزارش، رشد 28% نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و طی این مدت 94% از کل درآمد سال قبلی را محقق نموده است.
فملی که بهترین فروش های فصلی را رقم زده است و امسال می تواند سود 100 تومان بسازد و از قرار قراره بلوک فملی هم بصورت نقد به فروش گذاشته شود
ما با بررسی دقیق اطلاعات موجود در سامانههای کدال و tsetmc تحلیل و وضعیت سایر سهام بازار را نیز مورد ارزیابی قرار دادیم، پیشنهاد میکنیم لینکهای زیر را مطالعه کنید:
تحلیل نماد بترانس | تحلیل نماد غدیس | تحلیل نماد کسعدی | تحلیل نماد ختوقا
نماد فملی در آبان ماه سال 1403 موفق به کسب درآمد 16320.5 میلیارد تومان شد، این میزان درآمد نسبت به ماه مشابه سال گذشته با تغییر 68%+ مواجه بوده و در مقایسه با ماه قبل نیز 10%- تغییر داشته است.
با مقایسه این عملکرد با میانگین درآمد ماهانه شرکت که 12745 میلیارد تومان است، تغییر 28%+ مشاهده میشود.
در بخش تولید، سهم فملی توانسته است میزان 17012 تن از محصول اصلی خود ( کاتد ) را تولید کند، این میزان نسبت به ماه گذشته 94%+ تغییر داشته است، از سوی دیگر، مقدار فروش این محصول تغییر 5%- نسبت به ماه گذشته است.
نرخ فروش نیز 4% رشد داشته است.
تا پایان آبان ماه، مجموع درآمد سهم فملی 101960 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27% افزایش داشته است و 81% از درآمد کل سال گذشته را پوشش داده است.
یکی از نکات برجسته این ماه پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 35 درصدی از محل سود انباشته میباشد که بر روند فعالیتهای شرکت اثر دارد.
مطالعه عملکرد سایر شرکتها
اگر علاقه دارید عملکرد سایر شرکت ها رو مطالعه کنید پیشنهاد میکنیم گزارشهای زیر را نیز مطالعه کنید:
تحلیل عملکرد و تغییرات درآمد نماد بورس
بررسی روند تولید و فروش محصول اصلی نماد شرانل
گزارش رشد درآمد نماد قهکمت و مقایسه با سال گذشته
تحلیل جامع عملکرد مالی و عملیاتی نماد ثنوسا
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد