ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

چگونه خط روند را به‌درستی ترسیم کنیم؟

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 12 آبان 1403
فارکس   فرزاد نشاط
زمان انتشار 02 مرداد 1402
چگونه خط روند را به‌درستی ترسیم کنیم؟

ترسیم صحیح خط روند در تحلیل تکنیکال یکی از موارد مهم جهت انجام صحیح معامله است، اما چگونه خط روند را به‌درستی ترسیم کنیم؟ این سؤالی است که اکثر افرادی که به‌تازگی تحلیل تکنیکال را آموزش‌دیده‌اند از خود می‌پرسند.

خط روند برای تریدرهای تکنیکال یک عنصر اصلی است که می‌تواند در نماد و هر بازه زمانی استفاده شود. بیشتر محبوبیت خط روند بین تریدرها به دلیل شناسایی حمایت یا مقاومت احتمالی است. در این مقاله درباره ماهیت Trend Line و طریقه کشیدن آن بحث می‌کنیم.

چکیده مقالات

  • خط روند به سه دسته صعودی، نزولی، خنثی تقسیم می‌شود.
  • ترسیم خط روند با متصل کردن دونقطه بازگشتی در نمودار به وجود می‌آید.
  • به‌منظور تائید اعتبار خط روند باید حداقل سه برخورد داشته باشیم.
  • هر چه تعداد برخورد و تایم فریم تحلیلی بیشتر باشد، اعتبار خط روند بیشتر می‌شود.

خط روند چیست؟

خط روند یکی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین موضوعاتی است که در آموزش تکنیکال به آن پرداخته می‌شود. 

مهم‌ترین فاکتوری که باعث موفقیت در بازارهای مالی هست همین است که روند کلی بازار را تشخیص دهیم و در همان جهت معامله کنیم.

خط روند نشانگر جهت حرکتی قیمت هست و برای تشخیص و تائید روند بازار مورداستفاده قرار می‌گیرد و کمک می‌کند تا نقاط صعود یا نزول مجدد را پیش‌بینی کنیم و در بهترین زمان ممکن ورود یا خروج از معامله را انجام دهیم.

روندها را می‌توان با توجه به سقف و کف‌هایی که تشکیل می‌دهند به سه نوع: صعودی، نزولی و خنثی تقسیم کرد.

"روند دوست شماست. هرگز این را فراموش نکنید."    Jesse Livermore

ترسیم صحیح خط روند

خط روند، یک خط حمایت و مقاومت دینامیک محسوب می‌شود که با توجه به روند موجود از اتصال نقاط سقف و یا کف تشکیل می‌شود.

ترسیم صحیح خط روند

اعتبار خطوط روند مانند اعتبار خطوط نواحی حمایت و مقاومت است که هرچه اعتبار این خطوط بیشتر باشد احتمال شکست آن خط در آینده کمتر می‌شود و همچنین هر چه زاویه خطوط روند کمتر و ملایم‌تر باشد پایدار‌تر هستند و معمولا روندهای شارپ و تیز ممکن است به‌سرعت از بین بروند و سریعاً جای خود را به روندهای با زاویه متمایل‌تر دهد.

بر اساس نظر برخی از معامله گران بهترین حالت برای زاویه خطوط روند زاویه 45 درجه هست که این خود از نکات اعتبار یک خط روند هست.

اساسی‌ترین مفهوم در مورد رسم خط روند، وجود حداقل دونقطه برای ترسیم یک خط روند است. به‌عبارت‌دیگر خط روند از اتصال حداقل دو کف یا سقف قیمت در نمودار تشکیل می‌شود. به مثال زیر به‌دقت توجه کنید.

مثال ترسیم خط روند

برای ترسیم صحیح خطوط روند باید دو پارامتر مهم را مورد بررسی قرار داد:

دو پارامتر مهم ترسیم صحیح خطوط روند

برای ترسیم خط روند ابتدا دونقطه مهم بازگشتی را شناسایی می‌کنیم و خط روند را امتداد می‌دهیم، هنگامی‌که قله‌ها را به قله‌های دیگر یا دره‌ها را به دره‌های دیگر متصل می‌کنیم، می‌توانیم بررسی کنیم که خط توسط هیچ کندلی بین آن دونقطه شکسته نمی‌شود.

 

باید به خاطر داشته باشید که اکثر تریدرها به قیمت یکسانی به‌عنوان حمایت یا مقاومت نگاه می‌کنند، این احتمال وجود دارد که سفارش‌ها در اطراف این سطوح قیمتی بیشتر باشد. در تصویر که ما دونقطه را به یکدیگر متصل کردیم، بین این دونقطه، قیمت از خطی که ما ترسیم کرده بودیم عبور کرد. اما این عبور زیاد نبود و اعتبار Trend Line را باطل نمی‌کند.

حال در ادامه اگر این بیرون‌زدگی زیاد نبود باید خط روند را به‌صورت ناحیه و همانند تصویر زیر ترسیم کنیم.

ترسیم خط روند به‌صورت ناحیه

دفعه بعدی که قیمت به این خط روند نزدیک می‌شود، باید به دنبال یک حرکت قیمتی در جهت روند باشیم.

در این لحظه که خط روند ترسیم‌شده است باید آن را توسط دو فاکتوری که گفته شد اعتبار سنجی کنیم و در این صورت است که می‌توانیم متوجه شویم که آیا خط روند به‌درستی ترسیم‌شده است یا خیر.

1.تعداد دفعات برخورد خط روند

پیش‌تر به این نکته اشاره کردیم که برای ترسیم خط روند به دو یا چند سقف یا کف نیازاست. حال هر چه تعداد دفعات برخورد به خط روند بیشتر باشد اعتبار آن خط بیشتر می‌شود و نشان از تمایل بازار برای ادامه روند فعلی را نشان می‌دهد، تعداد برخوردها باید منطقی باشد و فاصله آن‌ها نباید خیلی زیاد یا کم باشد و دو برخورد در کنار یکدیگر را می‌توان به‌عنوان یک برخورد در نظر گرفت.

 دلیل اینکه به بیشتر از دونقطه نیاز داریم این است که خطوط روند می‌توانند در آینده نیز مفید باشند و با برخورد قیمت به آن واکنش نشان دهد. البته خط روند همیشگی نیست. بنابراین پس از چندین برخورد، باید انتظار این را هم داشت که درنهایت یک وقفه رخ‌داده و روند متوقف شود.

2.تایم فریم تحلیل خط روند

خطوط روند ترسیم‌شده در دوره‌های زمانی بالاتر معمولاً از اهمیت بیشتری برخوردار هستند به این دلیل که اکثر معامله گران آن را می‌بینند. به همین دلیل، بهتر است که همیشه نواحی و خطوط تایم بالاتر را مدنظر قرار دهید، به‌عنوان‌مثال از تایم هفتگی تحلیل خود را شروع کرده و به‌صورت مولتی تایم فریم دوره زمانی پایین‌تر را موردبررسی قرار دهید.

 همچنین زمان طی شده بین نقاط  برخورد مهم است و هر چه بازار طی دوره کوتاه‌تر و تعداد برخورد بالاتر به آن واکنش دهد، بدون شک اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

سخن پایانی

ترسیم اشتباه خط روند ممکن است منجر به ضرر و زیان شود، با یادگیری ترسیم صحیح خط روند و فراگیری نکاتی که مطرح شد، می‌توانید معاملاتی با ریسک کمتر و موفقیت بیشتر را تجربه کنید.

بهترین نقاط برای ترسیم خط روند در نمودار، واضح‌ترین آن‌ها هستند. اگر نتوانستید خط روندی ترسیم کنید بهتر است که از دیگر ابزارها و الگوهای قیمتی در نمودار استفاده کنید.

به‌عنوان نکته پایانی باید همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که خط روند زمانی اعتبار دارد که حداقل ۳ برخورد داشته باشد و قیمت زیاد از آن عبور نکرده باشد. به‌عبارت‌دیگر، هرچه خط روند ایده ال‌تر، اعتبار بیشتر و درنتیجه، موفقیت در معاملات شما بیشتر خواهد شد. روش معاملاتی معامله در جهت روند بدون شک یکی از بهترین روش‌ها برای شکار حرکت‌های بزرگ بازار با کمترین ریسک ممکن است. ما در استراتژی CTS که بر پایه پرایس‌اکشن و شناخت روند اصلی بازار به همراه مبحث مهم انرژی و مومنتوم در بازار استفاده‌شده. به پیدا کردن مناطق PRZ و پیش‌بینی شکست یا برگشت روند بر اساس اندازه‌گیری انرژی بازار شکل‌گرفته است می‌پردازیم و این استراتژی را به‌تمامی دانشجویان دوره فارکس و بورس جهانی نیز آموزش می‌دهیم.

امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد و هر سؤالی که در مورد این موضوع دارید را می‌توانید در قسمت نظرات بنویسید.

 

برای آشنایی بیشتر با مباحث تکنیکال پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را هم مطالعه کنید و اگر قصد شروع فعالیت در بازارهای مالی را دارید و نمی‌دانید از چه مرحله‌ای باید شروع به یادگیری کنید پیشنهاد می‌کنیم تا حتماً از دوره رایگان نقشه راه موفقیت در بازارهای مالی استفاده کنید.

 

سؤالات متداول

1- آیا می‌توان به خطوط روند در معاملات اعتماد کرد؟

خط روند یکی از فاکتورهای مهم در معاملات است اما استفاده از آن به‌تنهایی کافی نیست و باید در کنار خط روند از ترکیب سایر ابزارهای معاملاتی استفاده کرد.

2- خطوط روند به چند نوع تقسیم می‌شوند؟

به‌صورت کلی روندها را با توجه به سقف و کف هایی که تشکیل می‌دهند می‌توان به سه نوع: صعودی، نزولی و خنثی تقسیم کرد.

3- چگونه خط روند را به‌درستی ترسیم کنیم؟

در ابتدا باید دونقطه بازگشتی در نمودار را در نظر بگیریم و خط روند خود را رسم کنیم و پس‌ازآن توسط نکات و فاکتورهایی که در متن مقاله اشاره شد برای اعتبار و ترسیم صحیح خط روند استفاده می‌کنیم.

 

 

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 3602
    امین
    1402-05-06

    سلام وقت بخیر نکات خوب و مفیدی در مقاله وجود داشت که از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند.متشکرم از شما به نظر من یکی از نکاتی که اعتبار خط روند را افزایش می دهد و میشه گفت فاکتور مهمی است فواصل زمانی برخورد قیمت با خط روند است.

  • comment 4847
    Elham
    1402-11-30

    سلام گاهی اوقات نمیشه خط روند رو به درستی ترسیم کرد در این مواقع باید چیکار کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در واقع در تحلیل تکنیکال به هیچ عنوان نباید به زور سیگنالی برای خودمون به دست بیاریم و باید در زمان هایی که بازار روند مشخصی نداره و نمیشه خط روند کشید، اون رو نادیده بگیریم.

  • comment 4875
    سید
    1402-12-09

    مثل تمام مقالات عالی لذت بردم

  • comment 4899
    EmadGhami
    1402-12-15

    سلام ورود محافظه کارانه با خط روند بهتره به چه شکل باشه؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، ورود محافظه کارانه با یک خط روند شامل انتظار برای تأیید جهت روند قبل از ورود به معامله است. بهترین رویکرد این است که منتظر باشید تا قیمت به خط روند بازگردد و سپس به دنبال سیگنال‌های تایید اضافی مانند الگوهای کندل، اندیکاتورها یا سطوح حمایت/مقاومت باشید تا ادامه روند را تایید کنید.

  • comment 4961
    AshorKazemi
    1403-01-12

    درود گاهی اوقات خط روند معتبری داریم اما قیمت چندین بار نزدیک به هم به اون برخورد میکنه و قیمت نمیتونه با برخورد به این خط روند حرکت بزرگی انجام بده، به نظرتون در این مواقع احتمال شکست خط روند وجود داره؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، بله زمانی که قیمت دیگه قدرت حرکت نداره و چندین بار در نزدیکی هم به خط روند برخورد میکنه احتمال شکست خط روند وجود داره، البته در نظر داشته باشید که باید بر اساس استراتژی خودتون سایر موارد را نیز بررسی کنید.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود