ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

آشنایی با معروف‌ترین سرمایه‌گذاران موفق دنیا

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 12 شهریور 1403
اقتصاد و سرمایه گذاری   فرزاد نشاط
زمان انتشار 05 شهریور 1402
آشنایی با معروف‌ترین سرمایه‌گذاران موفق دنیا

لیست معروف‌ترین سرمایه‌گذاران موفق در دنیا شامل افرادی همچون وارن بافت، پیتر لینچ، جان پاولسون، بنجامین گراهام و ... می‌شود. این سرمایه‌گذاران موفق با اتخاذ یک رویکرد خاص نسبت به سرمایه‌گذاری و تلاش‌های بی‌وقفه در این زمینه، بهترین موقعیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری را یافته و آینده‌ی خود را بر آن بنا نهاده‌اند. در ادامه به معرفی این سرمایه‌گذاران برتر و سبک سرمایه‌گذاری آنها خواهیم پرداخت.

بنجامین گراهام (Benjamin Graham)

۱- بنجامین گراهام (Benjamin Graham)

 

بنجامین گراهام (بنیامین گراهام) از مشهورترین سرمایه‌گذاران موفق در دنیا است که به عنوان مدیر سرمایه‌گذاری و مدرسِ بازارهای مالی نیز شناخته می‌شود.

گراهام در سال ۱۸۹۴ در لندن متولد شد و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه کلمبیای آمریکا وارد وال استریت شد. درآمد سالانه وی تا سن ۲۵ سالگی معادل ۵۰۰ هزار دلار بود اما تقریبا تمام درآمد و ثروتی که از طریق سرمایه‌گذاری به دست آورده بود را به هنگامِ سقوط بازار سهام در سال ۱۹۲۹ از دست داد. همین نکته الهام‌بخش گراهام جهت تحقیق بیشتر در زمینه اوراق بهادار شد.

  • گراهام با عناوینی همچون «پدر تحلیل سهام» و «پدر سرمایه‌گذاری ارزشی» نیز شناخته می‌شود.

سرمایه‌گذاری ارزشی (Value Investing) از دیدگاه بنجامین گراهام بدین معنی است که ارزش سرمایه‌گذاری بایستی بیشتر از مبلغی باشد که سرمایه‌گذار در ازای آن پرداخت کرده است. گراهام تکنیک‌های سرمایه‌گذاری خود را در دو کتاب «تحلیل اوراق بهادار» و «سرمایه‌گذار هوشمند» به رشته تحریر درآورده است.

سبک سرمایه‌گذاری بنجامین گراهام

بنجامین گراهام، سرمایه‌گذار معروف جهان از رویکرد تحلیل بنیادی یا فاندامنتال جهت سرمایه‌گذاری در بورس استفاده می‌کرد.

  • گراهام به دنبال سرمایه‌گذاری در سهامِ شرکتهایی بود که ترازنامه قوی، بدهی کم، حاشیه سود بیشتر از میانگین و جریان نقدی بالا داشتند.

وارن بافت (Warren Buffett)

۲- وارن بافت (Warren Buffett)

 

وارن بافت یکی از ثروتمندترین و موفق‌ترین سرمایه‌گذاران در جهان و شاگرد بنجامین گراهام است که به دلیل پیش‌گویی‌های دقیقش از بازار سهام، با نام مستعار «پیشگوی اوهاما» شناخته می‌شود. به نقل از وبسایت فوربس، ثروت وارن بافت بالغ بر ۱۱۸ میلیارد دلار است.

وارن بافت عمده ثروتش را از راه خرید سهم‌های با ارزش و نگهداری آنها به صورت بلندمدت به دست آورده است. علاوه بر این او در طی سالهای فعالیت‌اش، درصدهای بالایی از سهام چندین شرکت را خریداری کرده و کنترل مدیریتی آن شرکت‌ها را به دست آورده است.

 او هم‌اکنون رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت «برکشایر هاتاوی» است که از ترکیب چندین شرکت در زمینه‌های املاک، بیمه، خدمات آب و برق، انرژی و ... به وجود آمده است.

سبک سرمایه‌گذاری وارن بافت

وارن بافت، سرمایه‌گذار مشهور جهان از ۶ فاکتور مهم جهت خرید سهام و سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند.

  1. وی سرمایه‌گذاری‌های خود را به شرکت‌هایی محدود می‌کند که می‌تواند به راحتی آنها را تحلیل کند.
  2. وارن بافت به خرید سهام شرکت‌هایی علاقه دارد که سود تقسیمی بالا (DPS شفافیت در انتشار اطلاعات و طرح‌های نوآورانه دارند.
  3. بافت از فاکتورهای تحلیل بنیادی و نسبت‌های مالی مانند جریان نقدی آزاد صاحبان سهام (FCFE) جهت محاسبه توانایی شرکت در تولید وجه نقد برای سهامداران استفاده می‌کند.
  4. وی از رویکرد سرمایه‌گذاری ارزشی استفاده می‌کند. سرمایه‌گذاری ارزشی در بازار سهام، به معنای خرید سهامی است که پایین‌تر از ارزش ذاتی خود در بازار معامله می‌شود.
  5. عمده فعالیتهای وارن بافت در بازار سهام در بازه‌های بلندمدت انجام می‌شود چرا که او معتقد است ارزش سرمایه‌گذاری در بلندمدت مشخص خواهد شد.
  6. از دیدگاه وارن بافت داشتن صبر در معامله‌گری بسیار مهم است. او می‌گوید: «بازار سهام، ابزاری جهت انتقال پول از افراد کم حوصله به افراد با حوصله است.»

جان تمپلتون (Sir John Templeton)

۳- جان تمپلتون (Sir John Templeton)

 

سِر جان تمپلتون از دیگر سرمایه‌گذاران موفق در جهان است که تعدادی از بزرگترین و موفق‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک بین‌المللی را راه‌اندازی و مدیریت کرده است. وی در سال ۱۹۵۴ میلادی «صندوق رشد تمپلتون» را راه‌اندازی کرد که تا ۳۸ سال بعد، به طور میانگین بازدهی سالانه ۱۵ درصدی داشت. در نهایت در سال ۱۹۹۲ جان تمپلتون شرکت خود را به قیمت ۹۱۳ میلیون دلار به فروش رساند.

تمپلتون از جمله سرمایه‌گذاران معروفی است که در سال ۱۹۹۹ توسط مجله پول، به عنوان بزرگترین انتخاب کننده سهام بین‌المللی در قرن شناخته شده است.

سبک سرمایه‌گذاری جان تمپلتون

جان تمپلتون بیشتر به علت سرمایه‌گذاری‌های خلاف جهت (Contrarian Investing) شناخته می‌شود.

سرمایه‌گذاری خلاف جهت (Contrarian Investing)

  • خرید سهامِ ارزشمند در زمان رکود بازار و فروش آن در زمان رونق بازار
  • استفاده از سقوط ارزش دارایی‌هایی که بیشتر از حد ارزشگذاری شده‌اند، جهت انجام معاملات فروش در بازارهای دوطرفه
  • خرید سهام با ارزش ذاتی بالا و دور مانده از چشم سایر سرمایه‌گذاران
  • خرید سهام ارزشمند کشورهای مختلف جهان (وی کشورهایی با تورم پایین و موانع نظارتی کمتر را انتخاب می‌کرد)

پیتر لینچ (Peter Lynch)

۴- پیتر لینچ (Peter Lynch)

 

پیتر لینچ یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران تاریخ است که به نقل از وبسایت اینوستوپدیا، در سن ۳۳ سالگی مدیریت صندوق افسانه‌ای «فیدیلتی ماژلان» را به دست آورد و سرمایه آن را طی سیزده سال از ۱۸ میلیون دلار به ۱۴ میلیارد دلار رساند. در طول ۱۱ سال از این دوره ۱۳ ساله، بازدهی سالانه این صندوق بیشتر از بازدهی سالانه شاخص S&P 500 و معادل ۲۹.۲ ٪ بود.

لینچ جهت یافتن سهم‌هایی که ارزش ذاتی بالایی دارند، نسبت PEG (قیمت به درآمد به نرخ رشد) را اختراع کرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این ابزار، ارزش سهام در حال رشد را بررسی کنند.

سبک سرمایه‌گذاری پیتر لینچ

  • خرید سهام شرکت‌هایی که در خصوص آنها اطلاعات کافی به دست آورده است.
  • سرمایه‌گذاری بلندمدت و خرید سهام شرکت‌هایی که قیمت آنها کمتر از ارزش ذاتی‌شان است.
  • خرید سهام شرکتهایی با نسبت P/E‌ کمتر در هر صنعت

جیم سیمونز (Jim Simons)

۵- جیم سیمونز (Jim Simons)

 

جیم سیمونز بزرگترین سرمایه‌گذار وال استریت، ریاضیدان و موسس صندوق تامینی «رنسانس تکنولوژی‌ها» است. سیمونز از جمله سرمایه‌گذاران کمی (quantitative investors) است که برای سرمایه‌گذاری از مدل‌ها و الگوریتم‌های ریاضی استفاده می‌کند.

سیمونز صندوق پوشش ریسک «رنسانس تکنولوژی‌ها» را در سال ۱۹۸۲ تاسیس کرد. شرکتی که دارایی تحت مدیریت آن در حال حاضر، بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است. عمده شهرت صندوق رنسانس به یکی از صندوق‌های زیرمجموعه‌اش به نام «صندوق مدالیون» مربوط می‌شود.

سیمونز در این صندوق که از زمان شروع فعالیتش در سال ۱۹۸۸، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بازدهی داشته از استراتژی‌ای با نام استراتژی جعبه سیاه استفاده می کند. صندوق مدالیون با سرمایه کارکنان و مالکان صندوق رنسانس اداره شده و دسترسی به آن برای مشتریان عادی وجود ندارد.

  • وبسایت فوربس میزان ثروت جیم سیمونز را بالغ بر ۲۸ میلیارد دلار تخمین زده است.

سبک سرمایه‌گذاری جیم سیمونز

  • استفاده از مدل‌های ریاضی جهت پیش‌بینی تغییرات قیمت ابزارهای مالی
  • استفاده از عنصر «ناکارآمدی» در بازارهای مالی جهت پیش‌بینی قیمت

چارلی مانگر (Charlie Munger)

۶- چارلی مانگر (Charlie Munger)

 

چارلی مانگر یکی از برترین سرمایه‌گذاران جهان و دستِ راست وارن بافت در شرکت مشهور برکشایر است. مانگر به عنوان نایب رئیس هیئت‌مدیره شرکت وارن بافت، سهم عظیمی در سودآوری آن ایفا کرده است.

مانگر قبل از پیوستن به شرکت وارن بافت، شرکت سرمایه‌گذاری خود را اداره می‌کرد. علاوه بر این وی مدیریت مالی چندین شرکت مختلف را نیز به عهده داشته است.

سبک چارلی مانگر در سرمایه‌گذاری

چارلی مانگر کسی بود که دیدگاه سرمایه‌گذاری ارزشی وارن بافت را بهبود بخشید. از نظر مانگر خرید سهام شرکت‌هایی که عملکرد ضعیف یا متوسط دارند با قیمت پایین، یک تخفیفِ کاذب است که منجر به بازدهی بسیار کم در آینده می‌شود. در عوض وی معتقد بود بایستی کسب و کارها یا سهام شرکت‌هایی با عملکرد عالی را با قیمتی منصفانه (نه پایین) خرید تا بتوان در آینده از بازدهی مطلوب آنها سود مناسبی به دست آورد.

فیلیپ فیشر (Philip Fisher)

۷- فیلیپ فیشر (Philip Fisher)

 

فیلیپ فیشر یکی از سرمایه‌گذاران برتر بازار بورس بوده و از جمله طرفداران استراتژی «سرمایه‌گذاری بر مبنای رشد» است.

عمده شهرت او به دلیل انتشار کتاب «سهام عادی با سود غیر عادی» در سال ۱۹۵۸ است. فیشر شرکت سرمایه‌گذاری Fisher & Company را در سال ۱۹۳۱ راه‌اندازی کرد و تا سن ۹۱ سالگی در آن مشغول به کار بود. او در این مدت بازدهی بالایی نصیب مشتریان خود کرد.

سبک سرمایه‌گذاری فیلیپ فیشر

  • خرید سهام و نگهداری آن در بلندمدت (به عنوان نمونه می‌توان به خرید سهام شرکت موتورولا در سال ۱۹۵۵ اشاره کرد که فیشر آن را تا زمان مرگش نگه داشت)
  • خرید سهام شرکت‌های بزرگ با قیمتی معقول
  • خرید سهام بر مبنای پتانسیل رشد آن در آینده نه قیمت فعلی آن در زمان حال
  • خرید سهام شرکت‌های پیشرو در هر صنعتی که توسط مدیران قهار مدیریت شده و متعهد به تحقیق و توسعه هستند.
  • خرید سهام شرکت‌هایی با حاشیه سود بالا، فروش بالا و بازده سرمایه به کار گرفته شده (ROCE) مناسب

جان پاولسون (John Paulson)

۸- جان پاولسون (John Paulson)

 

جان پاولسون یکی دیگر از افرادی است که در لیست سرمایه‌گذاران موفق جهان قرار دارد. به نقل از وبسایت یاهو فایننس، «او یک سرمایه‌گذار برتر و مدیر صندوق تامینی است که به دلیل موفقیت سرمایه‌گذاری خود در بحران مالی سال ۲۰۰۷ – ۲۰۰۸ شناخته می‌شود. در این زمان پاولسون به درستی سقوط بازار وام‌های مسکن را پیش‌بینی کرد و توانست ۴ میلیارد دلار سود کسب کند. او همچنین معتقد است که در سالهای آینده، ارزش طلا در برابر دلار بیشتر خواهد شد.»

پاولسون شرکت صندوق پوشش ریسک خود با نام  Paulson & Co را در سال ۱۹۹۴ راه‌اندازی کرد. این شرکت پس از بازدهی بالای پاولسون در بازار وام مسکن، روندی رو به رشد را آغاز کرد. روندی که پاولسون در سال ۲۰۱۸ و در اوج مدیریت داراییِ ۳۶ میلیاردی شرکت، آن را به پایان رساند و سرمایه مشتریان را به آنها بازگرداند.

سبک سرمایه‌گذاری جان پاولسون

  • استفاده از روندهای اقتصاد کلان
  • تحقیقات بسیار زیاد جهت شناسایی دارایی‌های مالیِ بیش از حد ارزشگذاری شده و گرفتن موقعیت فروش در آنها

جان نف (John Neff)

۹- جان نف (John Neff)

 

جان نف یکی دیگر از مشهورترین سرمایه‌گذاران جهان است که از رویکرد سرمایه‌گذاری ارزشی استفاده می‌کند. او به مدت ۳۱ سال مدیریت صندوق ویندزور در شرکت سرمایه‌گذاری «ونگارد» را به عهده داشت. در طول مدیریت نف در این صندوق در فاصله سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۹۵ میانگین بازدهی سالانه صندوق ۱۳.۷ درصد بود در حالی که در همان زمان بازدهی شاخص اس اند پی ۵۰۰، معادل ۱۰.۶ درصد بود.

سبک سرمایه‌گذاری جان نف

  • سرمایه‌گذاری در سهام شرکتهایی با نسبت قیمت به درآمد (P/E‌) پایین و سود نقدی بالا
  • سرمایه‌گذاری در صنایع محبوب
  • تاکید بر فاکتور بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) جهت خرید سهام
  • استفاده از رویکرد سرمایه‌گذاری خلاف جهت همزمان با سرمایه‌گذاری ارزشی
  • استفاده از دانش اقتصادی جهت پیش‌بینی رشد درآمد یک شرکت در آینده

کارل ایکان (Carl Icahn)

۱۰- کارل ایکان (Carl Icahn)

 

کارل ایکان یکی از فعال‌ترین سرمایه‌گذاران جهان در زمینه خرید سهام شرکت‌ها با حجم بالا و انجام اقدامات مدیریتی در این شرکت‌ها است. او یکی از بزرگترین سرمایه‌داران وال استریت و موفق‌ترین مدیران صندوق تامینی در جهان است که ثروتی بالغ بر ۷ میلیارد دلار دارد.

آیکان در سال ۱۹۷۸ میلادی شرکت هلدینگ «آیکان اینترپرایسز» را تاسیس کرد. میزان دارایی این شرکتِ سهامی عام در سال ۲۰۱۴ میلادی بیشتر از ۲۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

سبک سرمایه‌گذاری کارل ایکان

رویکرد سرمایه‌گذاری کارل ایکان از نوع «ارزشی» است. ایکان به دنبال سهام شرکتهایی است که از دیدگاه وی مدیریت ضعیفی دارند و به دلیل همین ضعف در مدیریت، کمتر از ارزش ذاتی خود ارزشگذاری شده‌اند. ایکان پس از خرید سهام این شرکت‌ها به اندازه‌ای که بتواند وارد هیئت مدیره شده و حق رای داشته باشد، مدیر ارشد شرکت را به منظور به دست آوردن عملکرد مطلوب و بالا رفتن قیمت سهام آن تغییر می‌داد.

عملکرد ایکان به هنگام خرید سهام چنین شرکت‌هایی از طرف اهالی وال استریت با نام «جهش ایکان» شناخته می‌شود چون پس از انجام تغییرات مثبت در شرکت، قیمت سهام آن افزایش پیدا می‌کرد.

مشهورترین سرمایه‌گذاران جهان از طریق تلاش‌های فراوان خود و به کارگیری استراتژی‌های مختلف به موفقیت رسیده و ثروت خود را به دست آورده‌اند. این سرمایه‌گذاران در اغلب موارد به سایر افراد کمک کرده‌اند تا بازدهیِ مشابهی به دست بیاورند. در بین ایرانیان نیز سرمایه‌گذاران موفق و ثروتمندی در سطح جهانی وجود دارند. هومن مقراضی یکی از این سرمایه‌گذاران ایرانیِ موفق در خارج از کشور است که از طریق در اختیار گذاشتن دانش خود در مجموعه آموزش ساده بورس تلاش می‌کند تا به سایر ایرانیان در جهت به دست آوردن بازدهی بالا از بازارهای مالی کمک کند.

آموزش سرمایه گذاری

 

سبک سرمایه‌گذاری هومن مقراضی مبتنی بر شناسایی روندهای بزرگ با استفاده از دانش اقتصاد کلان است. او این دانش را از طریق دوره اقتصاد کلان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد تا این افراد بتوانند هم در بازارهای جهانی مانند فارکس و هم در بازارهای داخلیِ ایران مانند بورس، ملک، طلا و سکه، دلار و خودرو بهترین سرمایه‌گذاری‌ها را تجربه کنند.

علاوه بر این هومن مقراضی در دوره آموزش فارکس و سایر بازارهای جهانی، تحلیل تکنیکال و استراتژی معاملاتی شخصی خود با نام استراتژی CTS را جهت کسب بازدهی از بازار فارکس و ارزهای دیجیتال در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

هومن مقراضی با راه‌اندازی انجمن خبرگان سرمایه‌گذاری در ایران و تشکیل دو پرتفوی بورسی کوتاه‌مدت و میان‌مدت، در بورس ایران نیز سرمایه‌گذاری کرده است. علاوه بر این وی به همراه جمعی از کارشناسان، از طریق انجمن خبرگان تحلیل بازارهای مالی ایران و جهان و سیگنال خرید سهام در بورس ایران و سایر بازارهای مالی را در اختیار افرادی قرار می‌دهد که زمان کافی برای یادگیری یا جستجوی فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری ندارند.

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که با وجود اینکه استراتژی‌های معاملاتی و رویکردهای سرمایه‌گذاری موفق‌ترین سرمایه‌گذاران دنیا با یکدیگر متفاوت است اما وجه مشترک تمام آنها، تلاش بی‌وقفه‌شان برای استفاده از موقعیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری است. امید است که شما نیز بتوانید با شناسایی این فرصت‌ها به یکی از سرمایه‌گذاران موفق ایران و جهان تبدیل شوید. 

 

جهت آشنایی با سایر جنبه‌های سرمایه‌گذاری در ایران و جهان از مقالات زیر استفاده کنید.

 

سوالات متداول

۱- رویکرد سرمایه‌گذاری ارزشی چیست؟

رویکرد سرمایه‌گذاری ارزشی بر خرید سهام شرکت‌هایی که کمتر از ارزش ذاتی خود قیمت‌گذاری شده‌اند، اشاره دارد. جهت آگاهی از تفاوت قیمت و ارزش ذاتی از این ویدئو و مقاله مربوط به آن استفاده کنید.

۲- رویکرد سرمایه‌گذاری خلاف جهت چیست؟

رویکرد سرمایه‌گذاری خلاف جهت مبتنی بر خرید سهام یا سایر دارایی‌های مالی در قیمت پایین (به هنگام رکود بازار) و فروش آنها در قیمت بالا (به هنگام رونق بازار) است.

۳- استراتژی معاملاتی CTS چیست؟

استراتژی جامع معاملاتی که با نام استراتژی CTS شناخته می‌شود، یک استراتژی معاملاتی موفق و سودآور در بازارهای فارکس و ارزهای دیجیتال است که توسط هومن مقراضی پایه‌گذاری شده است. در این استراتژی با در نظر گرفتن تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال، پرایس اکشن، مدیریت ریسک و روان‌شناسی معاملات، بهترین نقاط ورود به معامله و خروج از آن شناسایی می‌شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به این قسمت مراجعه کنید.

 

: ارسال نظر
آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود