مارتین شوارتز (Martin S. Schwartz) ملقب به «بازی» (Buzzy) یکی از تریدرهای برتر وال استریت است که ثروت خود را از طریق معاملات سهام، قراردادهای آتی و اختیار معامله (آپشن) به دست آورده است.
«سرمایهگذاری مهمترین مهارتی هست که هر کسی در زندگی باید آن را بیاموزد.»
هومن مقراضی
«مهمترین نکتهی کسب درآمد این است که نگذارید ضرر شما از کنترل خارج شود.»
مارتین شوارتز
مارتی شوارتز قبل از تبدیل شدن به یک تریدر حرفهای، حدود یک دهه در بازار سهام ضرر کرد. او به عنوان تحلیلگر سهام با یک درآمد مناسب مشغول فعالیت بود اما به دلیل ضررهایی که در بازار متحمل میشد، همیشه بیپول بود. در نهایت او روش معاملاتی خود را تغییر داد و از یک تریدر همیشه بازنده به یک معاملهگر برندهی با ثبات تبدیل شد.
شوارتز چندین بار در مسابقات قهرمانی معاملهگری آمریکا شرکت کرد. عملکرد او در این مسابقات خیرهکننده بود:
به دلیل همین مسابقات است که نام تریدر قهرمان برای مارتین شوارتز برازنده است.
روش معاملاتی مارتین شوارتز که او را از یک تریدر بازنده به یک تریدر برنده تبدیل کرد در ۳ مورد خلاصه میشود.
۱- تحلیل تکنیکال
شوارتز با غوطهور شدن در تحلیل تکنیکال توانست در بازار موفق شود.
۲- تغییر نگرش
شوارتز نگرش خود نسبت به بازار را تغییر داد و میل او به بر حق بودن در بازار جای خود را به میل به برنده شدن داد.
۳- مدیریت ریسک
مدیریت ریسک و کنترل آن یک اصل اساسی در سبک معاملاتی شوارتز است.
بد نیست به این نکته اشاره کنیم که مارتی شوارتز از سیستم معاملهگری کامپیوتری بیزار بود و با روش معاملاتی شخصی خود ترید میکرد.
داشتن یک روش یا استراتژی معاملاتی مشخص، اصلیترین فاکتوری است که منجر به سود مستمر افراد در بازارهای مالی میشود. اگر این استراتژی با قوانین مدیریت ریسک و روانشناسی نیز همراه باشد، با کنترل ضرر معاملات موفقی برای افراد رقم خواهد زد. استراتژی معاملاتی CTS یکی از سودآورترین استراتژیهای معاملاتی فارکس و ارزهای دیجیتال است که علاوه بر در برگرفتن تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، قوانین مدیریت ریسک و روانشناسی را نیز در نظر میگیرد.
CTS برگرفته از عبارتComprehensive Trading Strategy و به معنای «استراتژی جامع معاملاتی» است. این استراتژی طی ۵ مرحله، بهترین نقاط ورود به معامله و خروج از آن را شناسایی میکند.
این استراتژی معاملاتی چندین بار با اصلاحات جزئی به روزرسانی شده تا نرخ سودآوری آن در شرایط مختلف بیشتر شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه کار آخرین ورژن استراتژی CTS به این قسمت مراجعه کنید.
میانگین متحرک نمایی ۱۰ روزه، ابزار محبوب شوارتز برای شناسایی روند و معامله در جهت آن است. از دیدگاه او وقتی قیمت بالای مووینگ اوریج ۱۰ روزه است، چراغ سبز است و میتوان وارد معاملات خرید شد اما وقتی قیمت زیر مووینگ اوریح باشد، چراغ قرمز است و باید به فکر فروش باشید.
۲- تحلیل تکنیکال
مارتین شوارتز کسی است که حدوده ۱۰ سال از تحلیل فاندامنتال استفاده کرد اما در این مدت یک بازنده بود. بعد از روی آوردن او به تحلیل تکنیکال و البته تغییر نگرشاش (از به حق بودن به میل به برنده شدن) به ثروت دست یافت.
۳- روانشناسی معاملهگری
مارتین شوارتز اعتقاد دارد که معاملهگری یک بازی روانشناسی است. در این بازی، بازار رقیب شما نیست بلکه خود شما رقیب خود هستید. بنابراین سعی نکنید درست بودن و به حق بودنِ ایده خود را به بازار اثبات کنید. فقط به آنچه که بازار در زمان حال به شما میگوید، گوش کنید و طبق آن عمل کنید. نکته مهم دیگری که شوارتز به آن اشاره دارد این است که پس از کسب یک موفقیت بزرگ مدتی استراحت کنید چون امکان دارد اگر بلافاصله به معامله کردن بپردازید، قوانین معاملهگری خود را به سفت و سختی قبل عمل نکنید و همین منجر به زیان شما خواهد شد.
۴- مدیریت ریسک
مارتی شوارتز معتقد است مهمترین نکته برای به دست آوردن ثروت در بازارهای مالی، کنترل ریسک است. از آنجایی که طبق گفته برترین تریدرهای دنیا، ضرر بخشی جداییناپذیر از بازارهای مالی است بنابراین باید تکنیکهای مدیریت ریسک را یاد بگیرید و به آنها پایبند باشید.
۱- مارتین شوارتز پیش از معامله کردن، مووینگ اوریجها و چارت قیمت را بررسی میکند. اگر مووینگ اوریج سیگنال مثبت برای معامله بدهد، او سایر موارد را نیز بررسی میکند.
۲- اگر بازار از آخرین کف (Low) ساخته شده پایینتر برود آیا سهامی وجود دارد که از کفِ اخیر خود بالاتر باشد؟ اگر چنین باشد، آن سهم سالمتر از بازار است. از دیدگاه شوارتز این مورد از جمله نمونههای واگرایی است که او برای معاملات به دنبال آن میگردد.
۳- بعد از یک دوره موفق در معاملهگری، استراحت کنید چون خستگی ناشی از معاملات ممکن است منجر به ضرر در معاملات بعدی شود. خود شوارتز میگوید: «زمانهایی هست که من ۱۲ روز پشت سر هم سود میکنم اما بالاخره خسته میشوم. بنابراین پس از کسب سود متوالی، با حجم کمتری معامله میکنم.»
۴- خرید سهامی که زیرِ ارزش ذاتی آن در حال معامله شدن است و روند آن نزولی است، بسیار پر ریسک است اما اگر توجیه کافی برای ورود به چنین سهمهایی دارید، میتوانید این قانون را زیر پا بگذارید.
۵- همیشه قبل از وارد شدن به یک پوزیشن، مقدار پولی که توانِ از دست دادن آن را دارید، مشخص کنید.
۶- مدیریت پول (یا سرمایه) مهمترین فاکتور و بخش مهمی از علت موفقیت تریدرها است.
۷- پذیرفتن ضرر و توانایی کنترل آن بخش مهم دیگری از معاملهگری است.
مارتین شوارتز کتابی با عنوان «پیت بول: درسهایی از معاملهگر قهرمانِ روزانهی وال استریت» (Pit Bull: Lessons from Wall Street's Champion Day Trader) به چاپ رسانده است. مارتی که به خاطر سخت کوشیهایش با لقب پیت بول در وال استریت شناخته میشود، در این کتاب شرح موفقیت و روشهای معاملهگری خود را شرح داده است.
داستان مارتین شوارتز تریدر قهرمان، انگیزهبخش کسانی است که تلاشهای اولیه آنها در بازارهای مالی با شکست روبرو شده است. مارتی طی ۱۰ سال اولیهی فعالیت در حوزه معاملهگری به علت ضرر کردن در بازار همیشه بیپول بود. با این وجود شوارتز توانست به یکی از بهترین تریدرهای دنیا تبدیل شود. در پایان بد نیست به این توصیه او برای معاملهگران اشاره کنیم:
«تا زمانی که سرمایه خود را ۲ یا ۳ برابر نکردهاید، حجم معامله خود را افزایش ندهید.»
جهت آشنایی با زندگی و شیوه معاملهگری سایر تریدران برتر جهان از مقالات زیر نیز استفاده کنید.
استفاده از تحلیل تکنیکال به خصوص مووینگ اوریجها، مدیریت ریسک، مدیریت پول یا سرمایه و تسلط به روانشناسی شخصی.
خیر. او تقریبا ۱۰ سال به عنوان تحلیلگر سهام فعالیت کرد اما به علت ضررهای مکرر در بازار همیشه بیپول بود. خود او میگوید: «تغییر نگرشام از این که همیشه حق با من است به میل شدید به برنده شدن و تحلیل دوباره قیمت در زمانِ جاریِ بازار، من را به یک تریدر موفق تبدیل کرد.»
لینک کوتاه این مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/mss
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد