بروس کوونر (Bruce Kovner) یکی از موفقترین تریدرهای دنیا و مدیر صندوق سرمایهگذاری است که در انواع بازارهای مالی مانند فارکس و کامودیتیها فعال است. کوونر قبل از ورود به عرصه معاملهگری، به مطالعه کافی در این زمینه پرداخت و سپس همزمان با شروع معاملات شخصی خود در شرکت کامودیتیها (Commodities Corporation) زیر نظرِ دیگر تریدر برتر جهان، مایکل مارکوس آموزش دید.
در ادامه مهمترین فعالیتهای معاملهگری و توصیههای او در خصوص ترید کردن را شرح خواهیم داد.
«به فرزندان خود ۲ مهارت را یاد بدهید؛ دانش اقتصادی و سرمایهگذاری اصولی.»
هومن مقراضی
به نقل از وبسایت شخصی بروس کوونر،« بروس در سال ۱۹۴۵ میلادی در بروکلینِ نیویورک متولد شد. او در سال ۱۹۷۶میلادی به بازارهای مالی علاقهمند شد و به مطالعه بازارهای ارز، کالاها، اوراق قرضه و نظریههای اقتصادی مرتبط با آنها پرداخت. پس از یک سال مطالعه در این زمینهها، او ۳۰۰۰ دلار وام گرفت و ترید کردن در بازار فیوچرز (آتی) را آغاز کرد.»
«اگر سخت کار نکنید، بعید است که بتوانید به یک تریدر خوب تبدیل شوید.»
بروس کوونر
همان طور که پیش از این اشاره شد، بروس کوونر به مدت یک سال به مطالعه بازارهای مالی پرداخت. در همین زمان بود که به «نظریه نرخ بهره» و «منحنی بازدهی» اوراق قرضه علاقهمند شد.
پس از مطالعات فراوان در این زمینه، بروس معامله کردن را آغاز کرد. با وجود اینکه نظرات او در خصوص بازار درست بود اما نتوانست در ۲ ترید اول که مربوط به معاملات آتی مس و معاملات آتی نرخ بهره بود، سود زیادی به دست بیاورد. (البته همین دو ترید سرمایه ۳۰۰۰ دلاری او را به ۴۰۰۰ تبدیل کرده بود)
در سومین ترید با تشخیص کمبود عرضه در سویا، واردِ میدان شد و با استفاده از پوزیشن ۴۰۰۰ دلاری خود طی ۶ هفته به ۴۵،۰۰۰ دلار رسید. البته او به دلیل عدم تسلط کافی بر مدیریت ریسک در آن زمان، ۲۳،۰۰۰ دلار از سرمایه خود را طی یک ساعت از دست داد. با اینحال او هنوز ۲۲،۰۰۰ دلار سرمایه داشت و به اهمیت کنترل ریسک در معاملات پی برده بود.
خودِ بروکس کوونر دو عامل زیر را به عنوان علت موفقیتاش و متفاوت بودن با سایر تریدرها عنوان میکند:
بروس کوونر از هر دو نوع تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تکنیکال برای ترید کردن استفاده میکند. او معتقد است در اغلب موارد، تحلیل تکنیکال نظریهی موجود در تحلیل فاندامنتال را روشنتر میکند. برای مثال یک خبر تاثیرگذار بر دلار کانادا در بازار فارکس میتواند تا حدودِ زیادی، جهت قیمت را مشخص کند. این جهت با یکی از فاکتورهای تحلیل تکنیکال مثلا شکستِ نواحی مهم قیمت، وضوح بیشتری پیدا میکند.
جهت موفقیت در بازارهای مالی بایستی تحلیل فاندامنتال و تکنیکال را به قالب یک استراتژی معاملاتی موفق درآورد. یکی از این استراتژیهای معاملاتی که طی سالها استفاده تریدرهای حرفهای از آن، موفق بودن و سودده بودن آن مشخص شده است، استراتژی CTS یا استراتژی جامع معاملاتی است. در این استراتژی علاوه بر تحلیل تکنیکال و بنیادی، تکنیکهای مدیریت ریسک و روانشناسی معاملات نیز به منظور کسب بیشترین بازدهی از بازارهای فارکس و ارزهای دیجیتال در نظر گرفته شده است.
بروس کوونر، مدیریت ریسک را مهمترین فاکتور تریدهای موفق میداند و به معاملهگران توصیه میکند که حجم معاملات را نسبت به آن چیزی که فکر میکنند، مناسب است کاهش دهند. او میگوید: «اغلب تریدرهای مبتدی با حجمی به اندازه ۳ تا ۵ برابرِ حجم مناسب برای آنها معامله میکنند و در هر معامله بین ۵ تا ۱۰ درصد ریسک میکنند. در حالی که آنها باید ۱ تا ۲ درصد ریسک کنند.»
او معتقد است به جای ارزیابی جداگانه ریسک در هر معامله، بایستی به ارزیابی ریسک بر مبنای پرتفوی پرداخت. این موضوع به خصوص در مواقعی که پوزیشنها با یکدیگر همبستگی (correlation) دارند، اهمیت بیشتری پیدا میکند. کوونر در کتاب «جادوگران بازار» میگوید: «اگر ۸ پوزیشن دارید که با یکدیگر کورلیشن دارند، مانند این است که شما در حال تریدِ یک پوزیشن با حجم ۸ برابر هستید.»
۱- یکی از اشتباهات رایج معاملهگران از دیدگاه بروس کوونر، داشتن حس انتقام نسبت به بازار است. البته بازار فاقد جنبه شخصی است و برای او مهم نیست که شما میتوانید سود کسب کنید یا نه.
۲- هر زمان که یک تریدر از عبارات «ای کاش» یا «امیدوارم» استفاده میکند، درگیر طرز فکر مخربی است زیرا تمرکز خود را جهت انجام فرآیند تحلیل بازار از بین میبرد.
بروس کوونر همیشه قبل از شروعِ ترید، نقطه خروج خود را مشخص میکند و با تعین حد ضرر (Stop loss) در مناطقی که رسیدن به آن دشوار است، امکانِ فعال شدن حد ضرر و خروج از معاملهای که در آن به احتمال زیاد موفق خواهد شد را کم میکند. در این حالت حداکثر ریسک دلاری به تعداد کمتری از قراردادها تخصیص داده میشود.
تعیین حد ضرر بدین شکل (با فاصلهی زیاد نسبت به نقطه ورود) دقیقا نقطه مقابل دیدگاه اکثر معاملهگران است. دیدگاهی که سعی میکند میزان ضرر در هر ترید را محدود کند اما در عوض تا جایی که ممکن است تریدهای بیشتری انجام دهد. این رویکردِ معاملهگران معمولا منجر به خروج زودهنگام آنها از معاملات خوب (و پیش از حرکت قیمت در جهت پیشبینی شده آنها) میشود.
در نهایت میتوان به این نتیجه رسید که حد ضرر را باید در جایی قرار داد که اگر قیمت به آن رسید، به شکل منطقی اشتباه بودن معامله شما را اثبات کند، نه در نقطهای که بر مبنای حداکثر مقدار دلاری که تحمل از دست دادن آن را دارید، تعیین شده باشد.
بروس کوونر (Bruce Kovner)، تریدر برتر بازار ارزهای خارجی و کامودیتیها اهمیت خاصی برای مدیریت ریسک قائل است و آن را یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت معاملهگران میداند. در واقع علت عدم موفقیت اغلب تریدرهای آموزش دیده در بازارهای مالی، ناآگاهی از تکنیکهای مدیریت ریسک و روانشناسی معاملات است. در دوره چرا تریدرها ضرر میکنند، راهکارهای اصولیِ کنترل ریسک و بهبود سودآوری به همراه شناخت سوگیریهای فردی تریدرها در بازارهای مالی و نحوه غلبه بر آنها آموزش داده میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به این قسمت مراجعه کنید.
پیشنهاد میکنیم جهت آشنایی با سایر تریدرهای برتر جهان از مقالات زیر نیز استفاده کنید.
بروس کوونر از اقتصاد کلان، تحلیل فاندامنتال و تکنیکال برای ترید کردن در بازارهای مالی استفاده میکند.
مهمترین توصیه بروس کوونر به معاملهگران تازهکار، استفاده از تکنیکهای مدیریت ریسک به خصوص تعیین حجم مناسب برای معامله است.
لینک کوتاه این مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/bk
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد