استنلی دراکن میلر (Stanley Druckenmiller) یکی از تریدرهای میلیارد آمریکایی است که در حوزه مدیریت پرتفوی و صندوقهای سرمایهگذاری تخصص دارد. او بیش از یک دهه همکاری با جورج سوروس، دیگر تریدر برتر دنیا را در کارنامه دارد.
دراکن میلر در سال ۲۰۱۰ به طور کامل از سمت مدیریت صندوق کنارهگیری کرد و از آن زمان تاکنون از طریق دفتر خانوادگیاش به مدیریت ثروت شخصی خود با انجام معاملات در بازارهای بورس، کامودیتیها، اوراق قرضه و فارکس میپردازد. در ادامه به شرح فعالیتهای مهم سرمایهگذاری و سیستم معاملاتی دراکن میلر خواهیم پرداخت.
«سرمایهگذاری مهمترین مهارتی هست که هر کسی در زندگی باید آن را بیاموزد.»
هومن مقراضی
استنلی دراکن میلر یکی از برترین تریدرهای جهان است که عمده شهرت خود را در سال ۱۹۹۲ با انجام معاملات فروش (Short) پوند انگلستان در کنار جورج سوروس به دست آورده است. او کسی است که توانسته با شناسایی موقعیتهای مناسب کسب سود در بازارهای مالی سود زیادی برای خود و دیگران به دست بیاورد. به نقل از وبسایت فوربس، ثروت خالص دراکن میلر در حال حاضر برابر با ۶.۴ میلیارد دلار است.
«تمام تخم مرغهای خود را در یک سبد قرار دهید و به شدت مراقب آن سبد باشید.»
استنلی دراکن میلر
دراکن میلر در سال ۱۹۸۱ (در سن ۲۹ سالگی) صندوق «دوکین» (Duquesne) را تاسیس کرده و مدیریت آن را به عهده گرفت. این صندوق تا سال ۲۰۱۰ فعال بود و در زمان بسته شدن بیشتر از ۱۲ میلیارد دلار دارایی داشت.
به گزارش نیویورک تایمز، «صندوق دوکین در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ بازدهی مثبتی داشت. سال ۲۰۰۹ اوج بحران مالی بود. با این وجود بازدهی ۱۰ درصدی صندوق دوکین نتوانست دراکن میلر را راضی کند. (در همین زمان میانگین بازدهی سایر صندوقها ۲۰٪ بود)»
به همین دلیل بود که دراکن میلر تصمیم به بستن این صندوق گرفت. او دلیل پایان دادن به کار صندوق دوکین را عدم برآورده شدن انتظارات خود برای رسیدن به سودهای کلان و دشواری دستیابی به سودهای کلان برای مبالغ هنگفت دارایی تحت مدیریت، اعلام کرد.
استنلی دراکن میلر بیش از یک دهه (به فاصله سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰) مدیریت ارشد پرتفوی صندوق جورج سوروس با نام «کوانتوم» (Quantum) را به عهده داشته است. دراکن میلر و سوروس در سال ۱۹۹۲ با انجام معاملات فروش (Shorts) در پوند انگلیس، بیش از یک میلیارد دلار سود به دست آوردند.
دراکن میلر در سال ۱۹۸۶ مدیریت صندوق دریفوس (Dreyfus Fund) را به عهده گرفت تا در کنار مدیریت صندوق شخصی خود) دوکین( در این صندوق نیز فعالیت کند. زمانی که دراکن میلر به دریفوس رفت، سبک مدیریتی او از رویکرد متعارف نگهداری سهام به سبکی که متشکل از انواع معاملات خرید و فروش در اوراق قرضه، ارزها و سهام بود، تغییر پیدا کرده بود.
دریفوس به قدری شیفتهی نحوه مدیریت دراکن میلر شد که چندین صندوق دیگر با مدیریت او ایجاد کرد. محبوبترین آنها صندوق سرمایهگذاری تهاجمی استراتژیک بود که بهترین عملکرد را در بین سایر صندوقهای مشابه خود، از تاریخ تاسیس (۱۹۸۷) تا زمان خروج دراکن میلر در سال ۱۹۸۸ داشت.
در نهایت او ۷ صندوق شرکت دریفوس را مدیریت میکرد. فشار مدیریت این صندوقها و علاقه به فعالیت در صندوق جورج سوروس منجر به ترک دریفوس شد.
به نقل از سایت فوربس «هنگامی که دراکن میلر در اواسط دهه ۱۹۷۰ وارد بازارهای مالی شد، شروع به سرمایهگذاری در سهام کرد. اما به زودی متوجه شد که حرکت به سمت اوراق قرضه، کالاها و ارزهای خارجی در بازار نزولی ضروری است. در واقع، او در بازارهای نزولی از بازدهی بالاتری نسبت به بازارهای صعودی برخوردار بود.»
دراکن میلر معتقد است در صورت رخ دادن اشتباه در تریدینگ، باید سریع آن را بررسی کرد و به آن پاسخ داد. او در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷ به هنگام سقوط بازار سهام، اشتباه باورنکردنیای در معاملاتش مرتکب شد. او معاملات فروش یا شورت را بسته و پوزیشنهای خرید یا لانگ گرفت. اما در نهایت در آخر ماه با سود معاملاتش را بست. اما چگونه چنین اتفاقی افتاد؟
او در اولین ساعات معاملات در روز ۱۹ اکتبر متوجه اشتباه خود شد و موقعیتهای خرید خود را نقد کرد و به جای آنها، پوزیشنهای فروش گرفت.
دراکن میلر از تحلیل ارزشگذاری استفاده میکند و معتقد است که این تحلیل پس از معکوس شدن روند قیمت، برای سنجش میزان حرکت بالقوه قیمت در آینده مهم است. با این وجود او برای زمانبندی دقیق ورود به بازار از تحلیل تکنیکال و بررسی فرآیند نقدشوندگی استفاده میکند.
مهمترین علت موفقیت دراکن میلر، تنوع بخشیدن به سرمایهگذاری (سهام، ارزها، اوراق قرضه و ...) و انعطافپذیری سیستم معاملاتی او برای کسب سود در کوتاهمدت و بلندمدت مناسب است.
دراکن میلر در کتاب «جادوگران بازار نوین» طی مصاحبهای با جک شواگر میگوید: «من فلسفه جورج سوروس در خصوص کسب بازدهی در بلندمدت را پذیرفتهام. او معتقد است بازدهی بلندمدت از طریق دو فاکتور به دست میآید:
بسیاری از مدیران صندوقها زمانی که ۳۰ تا ۴۰ درصد بازدهی کسب میکنند، بقیه سال را با احتیاط معامله میکنند تا مبادا بازدهی به دست آمده را از دست بدهند.
راه دستیابی به بازدهی عالی در بلندمدت این است که به آهستگی بازدهی ۳۰ تا ۴۰ درصدی را به دست بیاورید و اگر موقعیت مناسبی پیدا کردید بازده خود را تا ۱۰۰٪ افزایش دهید. اگر چند سال بازدهی ۱۰۰٪ داشته باشید و در سالهای نزولی بازار، پول از دست ندهید به بازدهی بلندمدت عالی دست خواهید یافت.»
موارد زیر از جمله درسهای دیگری هستند که استنلی از جورج سوروس یاد گرفته است:
روش معاملاتی دراکن میلر مشابه روش جورج سوروس است. این روش شامل معاملات خرید و فروش سهام (Long and Short) و استفاده از لوریج در معاملاتِ ارزهای خارجی و قراردادهای آتی میشود.
در حال حاضر ثروت استنلی دراکن میلر از طریق دفتر خانوادگی او اداره میشود. پرتفوی ۲.۳ میلیارد دلاری او تنها از ۵۱ سهام تشکیل شده است که تعداد کمی برای طبقه تریدرهای میلیاردر محسوب میشود. جدول زیر لیست مهمترین داراییهای سهام او در ۳ ماه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی، به نقل از وبسایت HedgeFollow نشان میدهد.
پرتفوی بورسی دراکن میلر |
|
نام شرکت (نماد) |
میزان درصد از پرتفوی |
شرکت کوپانگ (CPNG) |
13.92% |
شرکت انویدیا (NVDA) |
9.43% |
شرکت مایکروسافت (MSFT) |
9.02% |
ایلای لیلی اند کامپنی (LLY) |
8.93% |
شرکت لمب وتسون (LW) |
8.87% |
شرکت تک ریزورسز (TECK) |
5.07% |
شرکت کی بی آر (KBR) |
4.25% |
شرکت اکویا (IQV) |
4.05% |
شرکت آلفابت (GOOGL) |
3.91% |
شرکت آمازون (AMZN) |
3.58% |
سرمایهگذاری در بورس آمریکا با بازدهی بالایی همراه است اما بسیاری از ایرانیان گمان میکنند امکان خرید و فروش سهام آمریکایی برای آنها وجود ندارد حال آنکه واقعیت خلاف این نکته است. در بازار فارکس از طریق بروکرها میتوان به انجام معاملات دوطرفهی خرید و فروش سهام آمریکایی و اروپایی پرداخت. فقط کافی است به هنگام انتخاب بروکر، لیست سهام و سایر داراییهای مالی ارائه شده توسط آن بروکر را بررسی کرده و از وجود سهمهای مورد نظرتان در بروکر مطمئن شوید.
5. پرتفوی خود را بر روی تعداد کمی از دارایی متمرکز کنید. همان طور که در نقل قول ابتدای مقاله ذکر شد، او علاقه خاصی به چیدن تمام تخممرغها در یک سبد دارد. منظور او این است که با متمرکز شدن روی چند دارایی محدود، فرصت کسب بازدهی خود را بیشتر کنید.
6. با اطمینان بالا تصمیمات سرمایهگذاری خود را بگیرید. دراکن میلر در این زمینه میگوید: «من فقط بر روی سفید و سیاه تمرکز کرده و مناطق خاکستری را در سرمایهگذاری فیلتر میکنم.»
در پایان میتوان به این نتیجه رسید که رویکرد تحلیلی استنلی دراکن میلر، تریدر افسانهای و میلیارد آمریکایی بر مبنای اقتصاد کلان، تحلیل فاندامنتال، تحلیل تکنیکال و بررسی روند نقدینگی داراییهای مالی است. تمام این موارد به صورت کاملا کاربردی قابل یادگیری هستند:
دراکن میلر میگوید: «در حرفه من هیچ چیز با ارزشتر از مربیان بزرگ وجود ندارد.» شما نیز میتوانید از همین امروز، ترید کردن را در کنار این مربیان بزرگ آموزش ببینید.
جهت آشنایی با زندگی و شیوه معاملهگری سایر تریدران برتر جهان از مقالات زیر نیز استفاده کنید.
۱- استنلی دراکن میلر از چه تحلیلی برای ترید کردن در بازارهای مالی استفاده میکند؟
دراکن میلر برای تحلیل بازارهای مالی از اقتصاد کلان، تحلیل فاندامنتال، تحلیل تکنیکال و بررسی روند نقدشوندگی داراییهای مالی استفاده میکند.
۲- استنلی دراکن میلر در چه داراییهای سرمایهگذاری میکند؟
استنلی دراکن میلر از داراییهای متنوعی برای سرمایهگذاری استفاده میکند. این داراییها شامل سهام، اوراق قرضه، کالاها، ارزهای خارجی و ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین میشوند.
لینک کوتاه این مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/sdm
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد