با افزایش معاملات در بازارهای مالی، معامله گران زیادی نگران تلههای خرسی و تله های گاوی در معاملات خود هستند. بازار های مالی مملو از تلههایی است که برای به دام انداختن معامله گران عجول و احساسی طراحی شده است، تله خرسی و تله گاوی دو نوع از تله هایی است که به صورت مداوم در بازار رخ میدهد. شناسایی این دو تله در تحلیل تکنیکال بسیار مهم میباشد، چون همانطور که از نامشان پیداست، موجب افزایش ریسک معاملات میشوند.
تله خرسی (Bear Trap) چیست؟
تله خرسی با کاهش ناگهانی قیمت در روند صعودی آغاز میشود و در این لحظه معامله گران هیجانی شده و به امید سود گرفتن از کاهش قیمت دست به معامله میزنند. تله خرسی در بازار، معامله گران را ترغیب به فروش میکند و به طور کلی میتوان گفت معکوس روند اصلی خود میباشد و بعد از آن دوباره قیمت، با غافلگیر کردن کسانی که دست به فروش زده بودند به روند قبلی صعودی خود ادامه میدهد.
برای آشنایی کامل با بازار فارکس مقاله جامع فارکس را بخوانید
تله خرسی زمانی اتفاق می افتد که معامله گران توسط یک بازگشت کاذب در معامله فروش گیر میکنند.
به طور کل تله خرسی را میتوان به سه بخش تقسیم کرد: مرحله اول یک افزایش قیمت پیوسته و صعودی داریم و بعد از برخورد قیمت به یک مقاومت، شاهد کاهش ضعیف قیمت رو به پایین هستیم، که یک نوع بازگشت کاذب است و سپس بعد از آن روند صعودی قبلی دوباره آغاز میشود و سقفهای بالاتر را ثبت میکند.
تله گاوی بر خلاف تله خرسی با افزایش ناگهانی قیمت در روند نزولی آغاز میشود، این تله به اشتباه سیگنال میدهد که قیمت در وضعیت خرید قرار گرفته است، یعنی پیشبینی میشود که قیمت در آینده روند صعودی داشته باشد، پس تله گاوی در این لحظه معامله گران را ترغیب به خرید میکند.
به طور کلی میتوان گفت که تله گاوی معکوس روند اصلی قبل از خودش میباشد و بعد از آن قیمت با غافلگیر کردن کسانی که دست به خرید زده بودند به روند نزولی قبل خود ادامه میدهد.
مشاهده بیشتر: آموزش رایگان فارکس
تله گاوی زمانی اتفاق می افتد که، معامله گران توسط یک بازگشت کاذب در معاملات خرید گیر میکنند. تله گاوی را میتوان به سه بخش تقسیم کرد: در مرحله اول یک کاهش قیمت پیوسته و نزولی را شاهد هستیم و بعد از برخورد به یک سطح حمایتی، شاهد افزایش ضعیف قیمت رو به بالا میباشیم که یک نوع افزایش قیمت کاذب محسوب میشود و سپس بعد از آن روند نزولی قبلی دوباره آغاز میشود و کفهای پایینتری را ثبت میکند.
بیشتر این نواسات که در بازار وجود دارند توسط بزرگان بازار یعنی بانکها، بروکرهای فارکس، صرافی ها و موسسات مالی بزرگ و همچنین بازار سازها ایجاد میشود. البته این ذهنیت کاملا اشتباه است و معامله گران نباید مدام فکر کنند که بازارهای مالی پر از تله است و ممکن هست هر لحظه درگیر این جریان شوند و یا استاپ لاس آنها فعال شود!
این اصطلاح عموما به حرکات معکوس روند بازار گفته میشود که اغلب فرصت های مناسب برای معامله مجدد است و نه تله یا دام، باید دقت کنید که دانش کافی و آموزش صحیح در این زمینه کاملا دید شما را نسبت به این جریان باز خواهد کرد به نحوی که دیگر به دنبال این اصطلاح نخواهید رفت بلکه تهدید را به فرصت تبدیل میکنید .
بانک ها: از آنجا که بازار فارکس متمرکز است، بانک های بزرگ دنیا نرخ ارز ها را تعیین میکنند و میتوانند در بازار تاثیراتی بگذارند.
بازار ساز ها: بازار ساز ها معمولا به صورتی نوسانات را دست کاری میکنند، که احساسات حاکم بر بازار مانند هیجان، ترس، تردید و شک را با هدف خود همسو سازند.
بیشتر بدانید: چه کسانی گردانندگان اصلی بازار فارکس هستند؟
اولین و مهم ترین راه برای مقابله با این تله ها صبر میباشد، اما ممکن است در بعضی مواقع معاملاتی را از دست دهید، ولی بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که سود نکردن و ثابت نگه داشتن حساب، بهتر از ضرر کردن میباشد. برای شناسایی و جلوگیری از تله ها میتوان از ابزارها و روشهای مختلفی استفاده کرد.
وقتی روندی در بازار حاکم است، در خلاف جهت روند ممکن است حرکات ناگهانی ایجاد شود که میتواند بر اساس تله ها یا کلا استراحتهای بازار در آن روند باشد. نحوه شناسایی این مورد هم بر اساس شناسایی سقف و کف ها و شناسایی بهتر روند امکان پذیر است، به طور کلی و خلاصه تا زمانی که کف و سقف ها در یک جهت میباشد، جریان به همان سمت برقرار است و وقتی که در همان جهت روند دست به معامله بزنیم، به طور خودکار از تله ها که ممکن است ایجاد شود در امان میمانیم.
حجم معاملات در تشخیص تله های بازار زیاد کاربرد دارد، به طوری که برای تغییر روند جهت حرکتی قیمت باید حجم زیادی در بازار وجود داشته باشد. بنابراین اگر افزایش یا کاهش ناگهانی در قیمت رخ داد، ولی حجم تغییری نکرد، میتوان آن را هشداری برای امکان وجود تله خرسی و گاوی تلقی کرد.
اسیلاتورهای مومنتومی میتوانند در تشخیص تله ها کمک زیادی کند، با کمک این اسیلاتورها میتوان متوجه شد که قیمت در حالت خرید و فروش بیش از حد قرار دارد یا خیر و یا جریان معکوس شده یک استراحت هست یا خیر. برای اطلاع بیشتر در این زمین به مقالات واگرایی و افت انرژی رجوع کنید .
خبر ها میتوانند، فارق از خوب یا بد بودنشان در بازار تاثیراتی ایجاد کنند، بنابر این اگر شاهد حرکت ناگهانی توسط قیمت با حجم متوسط هستید، حتما قبل از انجام معامله خبرهای آن را مورد بررسی قرار دهید. چون بزرگان بازار از خبرهای منتشر شده استفاده کرده و از آنها در جهت تله گذاشتن برای معامله گران تازه وارد استفاده میکنند. برای بررسی اخبار می توانید از سایت های معروفی که در مقاله اخبار فارکس منتشر شده است استفاده کنید.
از آن جا که بازار همیشه مطابق پیشبینی و خواسته ما عمل نمیکند، تعیین حد ضرر بسیار مهم میباشد و باعث جلوگیری از زیان بیشتر در معاملات میشود. تمامی این سیگنال هایی که گفته شد و علاوه بر آن سیگنالهای مهم دیگری، در استراتژی CTS یا همان استراتژی جامع معاملاتی (Comprehensive Trading Strategy) مجموعه ما مورد استفاده قرار میگیرد و همین موضوع باعث شده تا این استراتژی موفقیت چشم گیری در بازار به دست آورد و افراد را از دام تلههای موجود در بازار حفظ کند.
لازم به ذکر است که برای آموزش ابزارهای موجود در این استراتژی و نحوه ترکیب و استفاده از آنها می توانید از دوره فارکس استفاده کنید.
به طور کلی برای جلوگیری از این تله ها، معامله گران باید توانایی کنترل معاملات خود را داشته باشند. این گونه تله ها بیشتر در بالاترین و پایین ترین سطح قیمتی و نواحی مقاومت و حمایت اتفاق می افتد و میتوان توسط قدرت نسبی اسیلاتورها، حجم معاملات، شکل کندل ها، چک کردن خبر ها و...، از احتمال وجود تله مطلع شد. هیچ گاه با تکیه بر اساس احساسات خود وارد بازار نشوید و همیشه جانب احتیاط را رعایت کنید و از حد ضرر در معاملات استفاده کنید تا در دام تله های موجود در بازار نیوفتید.
همچنین داشتن یک استراتژی صحیح معاملاتی میتواند بسیاری از این مشکلات را حل کند. مقالات مشابه:
به صورت کلی دو نوع تله خرسی و گاوی در بازار وجود دارد.
معمولا بیشتر تله های بازار توسط بزرگان بازار یعنی بانک ها، بروکر و صرافی ها، موسسات مالی بزرگ و همچنین بازار سازها ایجاد میشوند.
برای این منظور میتوانید از نحوه تشخیص روند، استفاده از اسیلاتورهای مومنتومی و حجم معاملات استفاده کنید.
منبع: گروه تحریریه وب سایت آموزش بورس
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
پارسا
1401-06-07عالی و جالب بود به خصوص قسمتی که درباره نحوه تشخیص تله های گاوی و خرسی و پیشگیری از اونا توضیح دادید!
مدیر وبسایت
1401-06-09سپاس از شما دوست عزیز
سمانه
1401-08-18ایجاد صف خرید و صف فروش در بورس هم میتونه همین تله خرسی یا گاوی باشه؟
مدیر وبسایت
1402-04-03سلام به شما دوست عزیز بله در برخی موارد شاهد این هستیم که بازیگران سهام با توجه به حجم سرمایه بالایی که در اختیار دارند توانایی چینش صف های خرید/فروش فیک دارند. به شما پیشنهاد می کنم با شرکت در دوره آموزش تابلو خوانی، نوسان گیری و سایر ترفند های بورس تهران مهارت رصد تحرکات بازیگر و شناسایی صفهای خرید و فروش فیک آشنا شوید. https://amoozesh-boors.com/fa/boors-tehran-training-lim
sepehr
1401-10-26سلام با اینکه بنده مبتدی هستم اما انقدر ساده و روان توضیح دادید کاملا متوجه شدم موفق باشید!
مدیر وبسایت
1402-01-11سپاس از نظر خوب شما دوست عزیز
علیرضا
1402-02-05سلام برای تشخیص تله خرسی و تله گاوی از چه اندیکاتوری استفاده کنیم؟
مدیر وبسایت
1402-06-17عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، از اندیکاتورهای مختلفی میشه برای تشخیص کمک گرفت مثل RSI، بولینگر باند، مویینگ اوریج و ... که به عنوان مثال توسط اندیکاتور RSI زمانی که قیمت به بالای 70 و یا به زیر 30 میرسد و به اصطلاح اور میشود میتوان سیگنال گرفت.
میرزایی
1402-02-11سلام میشه گفت تله خرسی یک سیگنال صعودی هست؟
مدیر وبسایت
1402-03-02عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، میتوان از آن به عنوان یک سیگنال استفاده کرد در صورتی که روش های تشخیصی که در متن مقاله اشاره کردیم را داشته باشد.
مرتضی
1402-03-22سلام تله گاوی و خرسی در چه بازارهایی رخ میده؟
مدیر وبسایت
1402-06-20عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، تلههای گاوی و خرسی پدیدههایی هیتند که ممکنه در بازارهای مالی مختلف رخ میدهند و همانطور که اشاره شد شامل حرکات گمراهکننده قیمت میشوند که میتوانند با ظاهر شدن بهعنوان معکوسکننده روند قبل و از سرگیری سریع روند اولیه، معاملهگران را فریب دهند.
MojtabaMofidpanah
1402-04-13سلام میشه توضیح بدید که تله خرسی در بازار، معامله گران را ترغیب به چه کاری میکند؟
مدیر وبسایت
1402-04-15عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، تله خرسی در بازار، معامله گران را ترغیب به فروش میکند و به طور کلی میتوان گفت معکوس روند اصلی خود میباشد.