ارتباط با
پشتیبانی آنلاین

چه سهامی را در بورس بخریم؟ | چگونه سهام بخریم که سود کنیم؟

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 12 مرداد 1403
بورس تهران   کاوه اوحدی
زمان انتشار 22 تیر 1402
چه سهامی را در بورس بخریم؟ | چگونه سهام بخریم که سود کنیم؟

جهت خرید بهترین سهام در بورس باید معیارهایی مانند نسبت P/E، نسبت PEG، سود تقسیمی (DPS)، جریان آزاد نقدی، ارزش دفتری، درصد سهام شناور و ... را تحلیل و بررسی کنید. به طور کلی باید از تمام تکنیک‌های تحلیل بنیادی، تکنیکال و تابلوخوانی برای انتخاب سهام ارزنده استفاده کنید.

سهام مستعد رشد در انجمن خبرگان، پس از انجام تحلیل‌های دقیق و جامع انتخاب شده و به پرتفوی این انجمن اضافه می‌شوند. اگر علاقه‌مند به استفاده از این سهم‌ها هستید، می‌توانید برای مشاهده لیست آنها به همراه نقاط دقیق ورود و خروج به این قسمت مراجعه کنید.

چگونه سهام بخریم که سود کنیم؟

معیارهای ثابتی برای ارزش‌گذاری خرید سهامی که منجر به سود شما شود، وجود ندارد. با این حال در این قسمت مهمترین فاکتورهایی که جهت انتخاب بهترین سهام به آنها نیاز دارید را توضیح می‌دهیم.

۱- جهت خرید سهام در بورس، سهم‌هایی با P/E کمتر نسبت به گروه را انتخاب کنید.

نسبت P/E کمتر به معنای فاصله کمتر میان قیمت بازاری و درآمد (یا سود) یک شرکت است. بنابراین به طور کلی هر چه میزان این نسبت پایین‌تر باشد، احتمال رشد سهم در آینده نیز بیشتر است.

۲- از نسبت PEG یا قیمت به درآمد به نرخ رشد جهت مقایسه سهام و ارزنده بودن آنها برای خرید استفاده کنید.

نسبت PEG یا قیمت به درآمد به نرخ رشد

۳- جهت خرید بهترین سهام میزان سود تقسیمی یا DPS را در نظر بگیرید.

به طور کلی شرکت‌هایی که میزان سود تقسیمی آنها بیشتر است، تقاضای زیادی در بازار دارند و احتمال رشد قیمت سهام آنها در آینده بیشتر است.

۴- به جز معیار سود، می‌توانید از جریان نقدینگی به عنوان فاکتور خرید سهام استفاده کنید.

در اغلب موارد رشد جریان آزاد نقدی (FCF) باعث رشد قیمت سهام یک شرکت می‌شود. البته جریان آزاد نقدی مثبت همیشه به معنای عملکرد خوب شرکت و جریان آزاد نقدی منفی به معنای عملکرد بد آن نیست. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به این مقاله مراجعه کنید.

۵- جهت انتخاب سهام از معیار ارزش دفتری یک شرکت در مقایسه با ارزش بازاری سهام آن استفاده کنید.

ارزش دفتری میزان حقوق صاحبان سهام را نشان می‌دهد. هر چه دارایی یک شرکت نسبت به بدهی‌های آن بیشتر باشد، ارزش دفتری آن بیشتر است. ارزش دفتری بیشتر نسبت به ارزش بازاری سهام می‌تواند به عنوان یکی از معیارهای خرید بهترین سهام در بورس در نظر گرفته شود. با استفاده از نسبت P/B یا قیمت به ارزش دفتری می‌توانید شرکت‌ها را از این جنبه با یکدیگر مقایسه کنید.

۶- برای خرید سهام، یک پرتفوی مناسب متشکل از چندین سهام ارزنده از لحاظ تکنیکال و بنیادی ببندید. با این کار ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش خواهید داد.

۷- سهام شرکت‌هایی را بخرید که سهامداران حقوقی آنها عملکرد مناسبی دارند و امکان سفته‌بازی در آنها کمتر است.

۸- صنایع بورسی را تحلیل کنید و از صنایع برتر، ۱ تا ۲ شرکت برتر را برای خرید سهام انتخاب کنید.

۹- میزان درآمدهای جاری سهم را بررسی کنید.

برای مثال سود سه ماهه شرکت باید در مقایسه با سه ماه مشابه در سال قبل از رشد مناسبی برخوردار باشد.

۱۰- به هنگام خرید سهام در بورس، نمادهایی که نقدشوندگی (Liquidity) بالاتری دارند را انتخاب کنید.

یکی از مواردی که می‌توانید از آن به عنوان معیاری برای نقدشوندگی شرکت‌ها استفاده کنید، شاخص ۵۰ شرکت فعال تر در بورس است. نقدشوندگی بالا به خصوص برای کسانی که قصد نوسان‌گیری یا سرمایه‌گذاری کوتاه مدت در بورس را دارند، اهمیت بیشتری دارد.

 

شاخص ۵۰ شرکت فعال تر در بورس

۱۱- سهم‌هایی با درصد شناور آزاد بالاتر برای خرید انتخاب کنید.

شناوری بالای سهم بدین معنی است که تعداد سهام بیشتری در دست مردم است. بنابراین عرضه و تقاضا، بیشترین تاثیر را در تغییرات قیمت خواهد داشت. سفته‌بازی در چنین سهم‌هایی کمتر اتفاق می‌افتد.

۱۲- جهت خرید سهم بنیادی در قیمت کف، گزارشات و صورت‌های مالی شرکت‌ها را از طریق سایت کدال تحلیل کرده و تاثیر قیمت کالاهای جهانی را بر این شرکت‌ها بررسی کنید.

در نهایت با استفاده از اصول تحلیل تکنیکال، مناطق حمایتی یا کف‌های قیمتی را پیدا کرده و سهم را خریداری کنید. در بخش تحلیل سهم های بورس تهران، ترکیبی از تمام این تحلیل‌ها توسط تیم کارشناسان مجموعه آموزش بورس انجام شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده می‌شود.

۱۳- جهت کسب بیشترین بازدهی در بورس، از دانش اقتصاد کلان استفاده کنید.

اقتصاد کلان (Macroeconomics)‌ با بررسی مفاهیمی همچون تورم، بیکاری، سیاست‌های پولی و ... به شما کمک می‌کند تا به سرعت روند اقتصادی موجود در جهان و ایران را بررسی کرده و متناسب با آن سهم‌هایی را انتخاب کنید که پتانسیل رشد بیشتری دارند.

۱۴- از اصول تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن جهت خرید سهام استفاده کنید.

در تحلیل تکنیکال با استفاده از مطالعه نمودارهای قیمت در گذشته و حجم معاملات و استفاده از ابزارهایی مانند اندیکاتورها، فیبوناچی، امواج الیوت، الگوهای کلاسیک قیمت و ... زمان و قیمت مناسب برای خرید سهام تعیین می‌شود.

نکات مهم برای خرید سهام در بورس

  1. جهت خرید سهام باید در وهله اول تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی را آموزش ببینید.
  2. در مرحله دوم باید از یک استراتژی معاملاتی موفق و سودده استفاده کرده و آن را متناسب با شخصیت معاملاتی خود بهینه‌سازی کنید.
  3. تکنیک‌های مدیریت ریسک به همراه روان شناسی باید جز اصلی استراتژی شما باشد.
  4. جو حاکم بر بورس متاثر از هیجانات معامله‌گران است. بنابراین ممکن است در مواقعی سهام ارزنده نیز دچار افت قیمت شدید شود. بنابراین باید آموزش بورس را به شکل یکپارچه یاد بگیرید تا بتوانید در هر شرایطی از بازار سود بگیرید.

حُسن ختام

در مجموع برای پاسخ دادن به سوال چه سهامی در بورس بخریم؟ باید گفت در نظر گرفتن فاکتورهای تحلیل بنیادی، تکنیکال و قواعد تابلوخوانی برای خرید سهام الزامی است.

 

جهت آشنایی با سایر موضوعات مهم مربوط به سرمایه‌گذاری موفق، مطالعه مقالات زیر نیز پیشنهاد می‌شود.

 

سوالات متداول

۱- چه نوع سهامی در بورس بخریم؟

جهت خرید سهام در بورس سعی کنید به فاکتورهایی مانند نسبت P/E، نسبت P/B، سود تقسیمی، نقدینگی، درصد سهام شناور، صورت‌های مالی، مناطق مهم قیمتی از دید تکنیکال و سایر مواردی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شده، استفاده کنید.

۲- بهترین سهام برای خرید ۱۴۰۲ چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

برای انتخاب بهترین سهام برای خرید در سال ۱۴۰۲ ویژگی‌هایی مانند P/E‌ مناسب، میزان سودآوری آتی شرکت‌ها، افزایش قیمت دلار نیما، تفاوت بهای تمام شده (به نرخ دلار نیما) و درآمد (نرخ دلار آزاد) شرکت‌ها، قیمت کامودیتی‌ها و سایر موارد بنیادی و تکنیکال را تحلیل کنید.

 

لینک کوتاه این مقاله: https://Amoozesh-boors.com/i/ctf

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 4475
    MitraManafi
    1402-08-14

    به نظرتون صنایع پیشتاز بورس الان بیشتر میتونند سود بدن و یا صنایعی که هنوز رشد خودشون رو انجام ندادند؟

    • سلام به شما دوست عزیز معمولاً صنایعی که به اصطلاح جا مانده از رشد می‌باشند باید دید که به چه دلیل رشد نکردند زیرا تا مادامی که آن مانع رفع نشود، صنعت جاماندگی خود را جبران نخواهد کرد لذا در نتیجه صرفاً جاماندگی یک صنعت از رشد دلیلی بر خرید و جذابیت این صنعت نیست. اما صنایع پیشتاز عموماً صنایعی هستند که یا خبر خوب بنیادی بر روی صنعت قرار دارد و یا جزو صنایع مادر هستند و همیشه در اوج. ولذا صنایع پیشتاز معمولاً رشد بهتری از صنایع جامانده از رشد دارند.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود